Galopp över stubben!

Publicerat: 2016-04-11 Kl: 21:04:42 | I kategori: Allmänt

Perfekt avslutning på dagen med min måndagsgrupp, uteritt på schemat då det bjudits på strålande vårväder :D Första uteritten för terminen för denna gruppen, brukar då vara så att man får ta det lugnt då det kan vara lite "pipigt" från eleverna då de inte ridit ut på länge, hästarna blir lite pigga osv.. Men det gick som smort och vi kunde till och med avsluta med en lång galopp på en stubbåker i ett snyggt led. 
Nu när det äntligen blivit ljusare så finns möjligheten att komma ut med ridgruppern - SÅ nyttigt för eleverna att inte bara sitta och harva innanför fyra väggar/staket och dessutom skönt och omväxlande för hästarna såklart!
 
Känns som jag hunnit med en hel del i övrigt, nästan färdigmålad med nyllplanen i nya sadelkammaren, spolat lilla ekipaget samt min egen bil med högtryckstvätten, veterinär Tove har varit ute och tittat på lite hästar, marktränat Rangun, dressyr med Boss, Bad Boy och Seamie. Mille bara på skritten två gånger, 10min innan utsläpp och 30min nu på em. Blir samma för honom imorgon, helst skulle jag vilja låta honom få hela denna veckan utan träning utan endast skritt och jogg men vi har Segersta inbokad på torsdag så schemat för Mille blir istället:
Mån & Tis 
Skritten
 
Ons
Jogga
 
Tor
Träning för Mads
 
Fre
Dressyr
 
Lör
Ut
 
Sön
Ut eller skritten
 
Han har fått jobba på rätt hårt sista veckorna och även haft tävling tre helger på raken så han förtjänar att ta det lugnt och återhämta kropp och knopp. Det är viktigt att hålla dem motiverade till att jobba och viktigast av allt friska och fräscha! Han är ju långt ifrån lastgamal men ändå 12år nu så det gäller att vara rädd om min kung, han ska hålla många fler år. :)
<3
 
Jag har fått massa bilder och även video ifrån gårdagens start i Sigtuna men kan ej nå dem nu då Anders hjälper mig att installera nya mobilen.. 
Han kändes iaf väldigt fin på framridningen och även piruetterna gick fint, spände till en del när jag kom in på banan. Var stora solkatter från fönster och lite annat smått och gott men det släppte efter något varv och jag kunde komma till bra ridning innan starten gick. Vi levererade ett blandat program, tyvärr missade jag i min första svårighet men 2:or på 20m halvcirkel och vänsterpiruetten blev skit rent ut sagt. Han visade även en av våra största svagheter lite väl mkt - gapande mun :/ Så funderar lite över betslingen om jag ska testa ngn annan bettkombination eller helt enkelt göra ett försök på träns. Efter som det är en stor och kraftfull häst så har träns varit lite svårt tidigare men jag har fått ihop honom så pass mkt bättre nu och han är mer med mig än allt runtikring så tror det kan funka.
 
Funderar även på min kür och musiken om jag ska ändra ngt, jag har ju Ranguns jag kan ta också.. Ska titta på Ranguns film och se om jag kan göra om den något så den blir bra för Mille. Älskar musiken i Milles kür men den är lite svår att rida till då det inte är så mycket nyanser i vart jag är plus att den lätt blir lite låg i volym och power.
Rangun har också filmmusik men ifrån Twilight.. Jag har iaf lite tid på mig, nästa deltävling går i början av maj hos Årsta-Runsten. 
 
Jättekul att Rangun lyckades kamma till sig och få en placering igår också - min älskade häst! Domaren hade sagt till mamma efter klassen att R såg lite "oriden" ut när jag började programmet.. Haha, no shit, ja har inte ridit dressyr på nästan 2 veckor! Jag hara bara tränat honom ifrån marken och uppsutten enligt direktiv av John "- No fancy!"  (Alltså ingen vanlig hederlig dressyr) :P
 
Imorgon kommer Erik och vi har premiär UTE! Blir ponnyhoppning för min del, Boss & Seamie.
 
Kram Madde
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0