Video och protokoll KRF

Publicerat: 2011-01-31 Kl: 21:43:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kolla inridningen!! Galet nöjd! Den gav en 8.a :) första intrycket är mycket viktigt..
Inte så tokigt va?

Så till Rangun, där det blev två filmer då Ange skulle försöka ändra inställningarna.. Så en på uppridningen och så en med resten..

Detta fick jag också en 8:a på!

Ganska nöjd med resten..


Traven har ju utvecklats enormt på honom under vintern och jag tycker väl jag kunde fått nått poäng högre på övergångarna och även på den ökade galoppen för jag sattsade verkligen och den kändes kanon.

Kram Madde

Aj aj min hals..

Publicerat: 2011-01-31 Kl: 20:46:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Halsont nu pga mycket prat efter tre lektioner idag..
Ganska mycket att göra nu när Fia är borta eftersom hon morgonfodrar och sköter morgonsysslorna i stora stallet i vanliga fall.  Jag fodrade frukost och bytte alla täcken sedan utsläpp med mamma och pappa också innan vi fixade stallet, vi har "hyrt" in Johanna B som mockar till lektionshästarna i stora stallet. Jag mockade och fodrade vårt lilla stall samt fodrade och pappa hjälpte mig med sopning och krattning där. Mamma fixade utestallet.

Idag har det varit en byggfirma och fixat två nya stora fina skåp till inackorderingarna, vi har ju fått så himmlans många nu att skåpen börjar tryta :S Vilket också lett till att vi inte har någon stanns att ha våra egna saker.. Planen är att bygga ett omklädningsrum med skåp för skötartjejer osv under läktaren i ridhuset och då får vi loss "klubbis" till sadelkammare och förvaringsrum åt oss. Ska bli SÅ toppen när det är färdigt. Då kanske man äntligen kan få lite ordning på alla prylar man har.

Kolla in min snygging!!
Ganska svettig efter gårdagens start som ni kan se, jag funderar på att  klippa honom igen - vet dock inte när detta ska hinnas med :S Vill inte klippa för sent (årstiderna) då hästens pälssättning kan komma i orytm.

Två av gårdagens goa hästskötare Maria och Ange med Rangun.

Fina Rangun på framridningen

Nöjda efter avslutad ritt!

Åter till måndagen.. Efter lunchen hann jag precis med att rida Demeter och Gaia, med mammas och Amandas hjälp, innan jag sedan skulle ha lektion för Åsa på Lady kl.13. Vid förra passet föreslog jag att vi skulle prova en annan sadel, tror inte att den hon har ligger jättedåligt egentligen men både Åsa och Stella har ahft lite svårt med sitsen tycker jag. Även jag har känt då jag ridit henne att man inte riktigt kommer ner som man skulle vilja, så idag tog jag fram sadlarnas Roll's Royce!! Arrobells Jaguar med buffelskinn :) Gissa om Åsa vart salig så fort hon satte sig i sadeln!!
Enorm skillnad på Åsas ridning och sitts - även Lady verkade trivas och vart inte alls grinig som hon kan bli ibland under passet. Tänk vad en bra sadel kan göra underverk! Så nu ska vi ringa ut Jimmy Inserte för Åsa vill ha en exakt likadan - NU! Vore bra för min egen del också för jag skulle vilja att han tittade på Rangun med Milles sadel. Sedan brukar vi ju alltid ha nån annan häst han kan titta på också, nu har vi även fått en del nya inackorderingar sedan han var sist så det kan ju finnas någon av de som också vill ha lite sadelhjälp.
Jimmy är verkligen super och vi har haft honom som hjälp under många år och är trogna kunder, han har också många kunder som rider i eliten på hög nivå så han är verkligen kanon!

Rangun han jag med en liten sväng ut på men kändes som att det kunde lika gärna varit då han var superspänd och ganska stark, trist. Mille fick helvila, hade tänkt ställa honom 30min på skritten men då låg han och sov middag så jag ville inte störa hans vila..

Mamma red en superspänd Kolibrie, hon trodde nog hon skulle åka av lät det som på henne, hon vilade ju igår och har dessutom enormt med energi. Limit tömkörde mamma på em. Har blåst väldigt mycket idag så de är lite småspända överlag.

Nu ska jag ladda upp gårdagens ritter på youtube så kommer då här senare ikväll!

Kram Madde

Lång dag imorgon

Publicerat: 2011-01-30 Kl: 22:20:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är det bara att hugga i många hästar blir det att hålla igång imorgon är det arbete från tidiga morgon till sena kvällen.
Har även lovat att hjälpa Amanda med Swarovski hon är ledig imorgon så hon hinner kanske hjälpa mig med någon häst.
Har ju även en liten "hobby" som jag måste träna på....är i allafall dressyrsugen då Arro Bell har gått ut och vilat i helgen.
Måste även försöka att hinna med Bosson imorgon eftersom det är Erikträning på tisdag.
Har i alla fall varit kul att starta upp tävlingssäsongen med en hel billass med tjejer. Ange sov så sött när vi kom hem något svårväckt :-D. Tyvärr var det urusel cafeteria däremot var hon som stod där snäll och fixade ngt som ändå gick att äta.
De hade korv med bröd, limpmackor och panpizza. Hmm inget man rider så bra på en hel dag. Tack Camilla att du fixar så bra mat man är bortskämd hemmifrån.
God natt
Ann

Tabbe!

Publicerat: 2011-01-30 Kl: 21:30:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja återkommer till namnet på inlägget lite längre fram i texten :P

Idag var det alltså årets tävlingsdebut för mig och mina båda hästar. Kanske inte världens bästa anläggning att starta året med då de kan vara lite extra på tåna i början på säsångnen innan man varit ute så mycket. Framridningen är nämnligen i ett tält och jag vet inte de axakta måtten men det är ju mindre än 20*40 iallafall samt att man inte riktigt vågar rida helt rak på långsidorna då själva ställningen som håller uppe tältduken gär som en båge. Eftersom taket är "runt" så glider det gärna ner snö vid plusgrader :S Vilket mina hästar älskade.. Sådär va..
Det var verkligen extremt lite snö på taket men nog for det ner titt som tätt, lite halvsvårt att vara helt avslappnad då.. Mille som var först ut tog det ändå ganska bra, han var ganska rädd just då det gled men annars mycket avslappnad, men Rangun däremot var tokspänd hela tiden då jag kom in så jag fick skritta ute på vägen i typ 10min kanske innan jag kunde gå in och börja rida ordentligt.

Mille var jag lite småmissnöjd med då jag ridit, tyckte inte att han gick fram för skänkeln som jag ville och även en del "dumheter" i mellangaloppen. Han lyckades också med bedriften att verkligen få mig ur balans precis innan start då han fick nått tokfnatt och for rakt upp i luften och sköt av några luftsprång. Vi red iallafall ihop 63,66% som jag är ganska nöjd över fick några 8:or och ganska många 7:or däremot ett par 4:or på misstagen som såklart drar ner slutsumman. Tittade på videon i bilen på vägen hem och tycker ändå att han såg rfiktigt fin ut :) så om han ser så fin ut när han inte känns så fin så kan jag ju bara drömma om hur kanonfin han kommer att kunna bli när vi såsmåningom hamnar på samma "våglängd" :D

Rangun kändes fin och väl framme för hjälperna under hela ritten, känner mig stundtals lite "fumlig/obalanserad" i sadeln (jag har nu Milles sadel) men det kommer att bli kanon närvi ridit in oss lite mer i den. Ja jag kände mig faktiskt riktigt nöjd med honom och de som följde med tyckte också att han såg fin ut, slutpoängen vart 63,56% och de har inte lagt ut några resultatlistor så jag vet inte hur jag hamnade i listan.
Inga direkta missar på Rangun utan mest en del grejjer man behöver puttsa på för att få upp poängen ännu ett snäpp. Imorgon kommer protokoll samt video ifrån båda ritterna :) Massa fina bilder blev det också! Ange hade min kamera i högsta hugg! Hade även med mig Maria och Elin så det var proppfullt i bilen med folk, kläder i mängder och en liten vovve - Buffy!


Jag & Rangun samt mamma & Don Negro förra våren

På kvällen när vi sedan kom hem var det tävlingsmöte för alla som tävlar för Mariefreds Ridklubb. Tyvär var det inte så många som dök upp.. Har ni missat detta?? Mötet är ju till för alla som vill/ska tävla för klubben under 2011. För att prata om licenser, tävlingar som klubben annordnar, lag i allsvenskan Div 1 & 3, träningar som klubben subventionerar och annat smått och gott.
Det vart mest lagsnack och i veckan ska lagen anmälas till förbundet, nu på våren är det Div 1 & 3 som gäller då Div 2 går på hösten.

Div 3 ponny/hästdressyr går över tre omgångar i klasserna LC:2 och LB:1
Div 3 ponny/hästhoppning ---"--- LD & LC

Div 1 hästdressyr går i MsvC:1 & MsvB:4 där 2 ryttare rider MsvC och två MsvB
På ponny & häst finns inga ekipage till ett lag i div 1 hoppning och inget ponny dressyr heller.

I varje lag ska det vara minst 3 ryttare och max 4. I ponnylagen får man inte ha ponnyer av endast en kategori, har man däremot bara tre ekipage är detta ok.

Lagtävlingar är oftast väldigt roligt och tanken är ju att man ska hitta på massa skoj som t ex träningar, föreläsningar osv innan och under själva tävlingssäsongen. I lagen får man en god gemenskap och mycket hjälp av varandera då alla brukar vara väldigt duktiga på att peppa och hejja på sina lagkamrater :)
Något som också är mycket viktigt är såklart lagledaren för laget han/hon ska ju hålla ihop gruppen, hålla ordning på tävlingsdatum, tillsammans med laget komma fram till vilka som ska rida vilka omgångar om det finns fler än 4 osv..

Är du sugen på att rida i Mariefreds Ridklubbs lag men missade mötet av någon anledning??
Kontakta någon i TK (tävlingsgruppen - här sitter både jag, mamma och syster :P)
Mer info finns även på klubbens hemsida :
mariefredsridklubb.com

Kram Madde

Sofia skriver!!

Publicerat: 2011-01-30 Kl: 15:32:18 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Halla alla!
Borjar med att skirva att jag ar usel pa att stava sa det kan se lite konstigt ut ibland!
Tankte bara saga att har ar det as varmt o skont lite molnigt idag men 35 grader sa helt okej ;)
Hade lite svart att hitta boende forst men hittade ett mysigt stalle brevid stranden.. ska dock flytta till Twin imorgon ar lite billigare dar..
en liten uppdate blev det nu ska vi vidare!! 

puss o kram fran Thailand!! 

Sofia på väg....

Publicerat: 2011-01-29 Kl: 23:38:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ett tag sedan sist men Madde skriver ju så bra. Ja Sofia är ju nu i luften halvvägs till Thailand. Själv har jag ridit hennes nya Kolibri i em. Nästa gång ska jag prova ut en dressyrsadel. Fin häst i a f. Hann även med Limit på slutet kändes det väldigt bra men han är stor. Min nästa häst ska inte vara över 165 det räcker gott till lilla mig.
Nu är det sovdags då jag ska vara schaufför imorgon när Madde ska till Katrineholm. Se om vu träffar Lindseys nya ägare. Hon ska nämligen stå uppstallad på ridskolan där i kollektivstallet. Åker på fredag.....
God natt
Ann

Åtta timmar senare

Publicerat: 2011-01-29 Kl: 22:27:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagens pass i stalledt vart 8h nonstop! Först privatlektion för Ebba 1h till starx innan halv två, så att jag skulle ha tid att förbereda Gaia innan visningen kl.14 - mamma hade glömt att de bestämt halv två så det var ju väldans tur att ja hade Ebbas mamma Carina som redan tagit in och borstat av henne:) Tack Carina!

Mamma har idag fått massa fina bilder på åringarna på mailen av Erika Torrång.. Här kommer ett smakprov :D

Nyrullad sötnos!
Bell's Hera e: Arrobell - Troll 660

Full speed!
Skäcken är inte våran utan hon är uppstallad hos oss. Hon är ca 2månader yngre än Hera samt att hennes mamma är D-ponny - därav den stora storleks skillnaden :P (Rangun står och spanar i bakgrunden)

Så härligt att se de små liven busa runt i snön!
Tack för dessa superfina bilderna Erika Torrång - ettahnia.blogg.se

Efter lektion, hästvisning (Gaia var superfin idag!) samt lite snabbmockning så red jag och mamma ut på Arrobell och Rangun. Rangun var verkligen ett nervvrak idag, superspänd och smårädd för det mesta tror inte att han gillade att gå bakom Arrobell heller då han fick snökokor på sig när vi galopperade.

Sedan privatlektion för Stella innan jag släpade fram lite bommar, stöd och sockerbitar för att trava cavaletti. Jag byggde upp detta längst ner i ridhuset då jag trodde mamma skulle ha lektion i den andra änden, Mille gillar inte att gå därnere - superläskigt tycker han. Visade sig när jag sedan kom ut att mamma bara skulle rida Amandas häst en stund så jag hade kunnat byggt på ett bättre ställe.  Gick iaf ganska hyfsat om än på ett par tvärvändningar, helstop och annat skoj :S Tänkte mig ett lugnt mysigt pass med lite bommar men ack så fel jag hade..

Sedan var det "bara" iordningställandet av hästarna inför morgondagen kvar vilket tog ganska exakt 2 timmar.. Värst var ju såklart Milles svans - bajsmille! Då tvättade jag den ändå för knappt två veckor sedan. Det är rykt som gäller då vi inte har varmvatten i spolspiltan i utestallet. Jag har nu bara putts av utrustning, packning och knoppning kvar imorgon. Vi ska åka härifrån kvart i tio.


Är det detta som gäller månne??
Mamma verkade tycka det iaf :P

Vore ju kul men detta är årets första tävling och mer en liten koll på hur vi ligger till och att få komma ut och se oss omkring lite.. Hästarna kan ju vra lite tittiga och spända när de inte varit ute på länge..

Jag tror det blir tre hästskötare som följer med också för när jag frågade idag så verkade alla tre vilja följa med :) Kan det vara Elin, Maria och Ange kanske. Hmm kmr inte ihåg, visar sig vilka som dyker upp imorgon :)

Kram Madde

Golden Grape

Publicerat: 2011-01-29 Kl: 10:45:16 | I kategori: Till Salu! | 1 kommentarer

Golden Grape "Grappan"


Maxad C-ponny med väldigt bra stam
Hon är en snäll och okomplicerad ponny som är lätt att sko, lasta, klippa osv. Tävlad både dressyr och hoppning lätt klass. Deltagit i hopplaget i Div 3. Vi ska sälja henne då vi märker att hon lite tröttnat på "ridskolelivet" med nya barn varje dag, kunniga och okunniga, hon börjar dessutom bli lite äldre även om det inte märks på henne då hon är en framåt och pigg ponny.
Film kan ordnas vid intresse.

Grappan säljs endast till gott och kunnigt hem

Vid intresse kontakta Ann för mer info och ev provridning :)
0708-706 426

Teater fredag

Publicerat: 2011-01-29 Kl: 10:32:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ursäktar att det inte blev något skrivet igår, var full speed hem från stallet för att hinna duscha och sedan äta innan vi skulle på Eskilstuna Revyn "Lyckopiller".. Anders fick biljetter i julklapp från sitt jobb så det var alla ifrån hans jobb däroch tittade. Teatern var väl helt ok, inget jag skulle betala för själv kanske, men hade en del höjdpunkter. Efteråt satt vi kvar på stan med ett par av hans jobbarkompisar.

För att summera gårdagen så började vi med att rida ut på Rangun och Demeter, Demeter var verkligen superduktig! Jag har inte ridit ut på henne sedan i höstas och sedan hade hon vila hela december och början av januari. Efter lunchen red jag och Fia ut igen nu på Limit och Mille - de "galna fuxarna" :P näe men de skötte sig nästintill exemplariskt så det var inte så mycket trams och disskutioner - Skönt.
Vi red en väg vi inte ridit pålänge i skogen då vi trott att det skulle vara så djup snö där men de hade faktiskt plogat och kört med traktor på en annan stig så det var superunderlag! Härligt, då vet man att man kan variera uteritterna lite mer.

Ronjah i vintersolen..

Grappan härliga mule :) La ut henne på hästnet i torsdags kväll, tror inte vi fått några svar ännu.

Jag red också Gaia i ridhuset innan jag åkte, idag ska jag visa henne riden för hon som var och tittade på henne innan vi satt igång med att rida henne. Hoppas att hon gillar henne så vi kan få henne såld också :D

Ja ska åka till Ekelund om typ 30min för innan jag ska visa Gaia ska jag ha lektion för Ebba och kanske hinna mocka några boxar. Jag ska även ha lektion för Stella kl.16.

Kram Madde

Ridsport!

Publicerat: 2011-01-27 Kl: 21:46:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Wohoo! Idag har nya ridsport kommit och eftersom jag är kvar på Ekelund så ska jag passa på att lösa igenom den ordentligt innan det snart är sovdags :) Blir ju lite sovmorgon då jag i vanliga fall har klockan på 05'57 när jag sover hemma i Eskilstuna, så typ en timme extra blir det!

Just varit på tävlingsmöte med tävlingskomitten hemma hos Johanna och Mattias , o lilla Agnes förstås, Thaimat kladdkaka och massa tävlingssnack om årets kommande tävlingar. Mariefreds Ridklubb annordnar väldigt många tävlingsdagar per år, speciellt för att vara en så pass liten klubb. Dressyr och hoppning för häst och ponny, årets höjdpunkt är självklart våra stora dressyrmeeting på sommaren som pågår i tre dagar med klasser ifrån MsvB till Grand Prix.

Mamma och guldhästen Arrobell på tävlingsbanan sommaren 2010, vet ej vart någon stanns :S

Idag har alltså Gunilla varit och drillat oss i ett kylslaget ridhus.. Inte alls skönt men solen har iaf strålat ifrån en alldeles klarblå himmel. Rangun var först ut och jag kom på då jag la på sadeln att jag ju tänkt prova med Milles istället så av åkte hans sadel och så hämtade jag Milles istället. OJ OJ OJ vilken skillnad det vart på min fina häst!!!!! Herregud! Nu kan visserligen Rangun vara VÄLDIGT annorlunda ifrån dag till dag, med honom kan man aldrig veta om han kommer vara medgörlig ifrån början eller inte och jag har ännu inte kunnat se något direkt mönster i vilket sätt som är bäst. Hur som helst så vart min känsla i sadeln helt annorlunda! Jag kände verkligen att vi "hörde ihop" jag och min fina pålle, i hans sadel så känns det kalas när han väl går men då han inte gör det känns det som att jag inte har koll alls på min kropp och att sadeln känns för stor..

Jag tänker rida i denna sadeln ett tag nu och se om det bara var en engångsföreteelse (vilket jag inte tror). Bra för nu behöver jag bara puttsa och släpa med en sadeln på tälvingen på söndag :) Har prel. startid 12'35 med Mille och 15'06 med Rangun.

På morgonen idag red jag även Lady åt Åsa, nu har jag ju inte ridit henne sedan i november och hon var ju inte helt medgörlig i början men efter en stund så vart hon snart sitt vanliga fina jag :) På lördag ska Stella rida för mig på henne.

Red även Gaia en stund i ridhuset på eftermiddagen.

Nu är det dags att läsa Ridsport! :)

Kram Madde

Milleman skrittar på..

Publicerat: 2011-01-26 Kl: 22:19:04 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Titta så fin och snäll han är.. :) Han gillar att promenera på bandet speciellt idag när det var så fint väder. Förhoppningvis kan vi snart komma igång med resterande del av bygget - väggar och dörrar, men är ju ganska kallt just nu.. -14C' visade tempen i bilen då jag körde hemåt tidigare ikväll.

Kanonhäst!

Publicerat: 2011-01-26 Kl: 21:21:45 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Jag tror och hoppas verkligen att det lossnat nu med Mille för han var så himmla fin även idag.. Är helt överväldigad över hur fin han är och hur "lätt" allt helt plötsligt känns.. MEN det är ingen häst man "glider" runt på han kräver 100% HELA tiden! Annars flyger han i luften för småsaker som solkatter och dressyrstaket som han tycker ser konstiga ut. Red iaf igenom LA:4an jag ska rida på söndag, var lite klurigt eftersom två av gymnasieeleverna samtidigt skulle öva på att visa häst vid hand :S men men det är alltid nyttigt med lite störningsmoment också. Det mesta kändes iaf kanon, kanske att travlängningarna skulle kunna komma upp ett snäpp till men jag vill heller inte pressa för mycket nu när han verkligen börjar gå. Längningarna kan jag lägga lite mer fokus på lite längre fram när han blivit starkare i sin "nya kostym".
MOT TOPPEN!

Rangun fick gå ut en sväng i morgonsolen, verkligen kalasfint väder idag, han tyckte det var super att få gå ut och sträcka på sig i snön! Imorgon kommer Gunilla så jag måste komma ihåg att kolla igenom MsvC:1an (gammla LA:6) för att se om det var några ändringar i programmet så att jag kan rida detta imorgon.

Poseidon var väldigt tjock i benet i morse men var mycket bättre då han kom in på em, rörelse brukar vara bra - i lagom mängd förstås. Men ingen motion för honom idag alltså, inte heller Demeter reds idag då jag ville ta ut henne men ingen fanns som kunde följa med på nån snäll häst. Däremot lindades hon på em med en ny medicin till muggen hon har på benen.

Har tittat lite smått efter nån ny förmåga till ridskolan och hittat en eller kanske två som jag ev ska provrida nästa vecka men vi ska troligtvis få en häst på lån/foder till ridskolan av en bekant. Vet inte exakt hur hög han är men en liten stor häst :) Vi ska även sälja nån eller ett par av ponnysarna och vi har disskuterat fram och tillbaks hur vi ska göra - Idag kom vi iaf fram till att vi nog ska lägga ut en annons på "Grappan" för att se om vi kan hitta ett nytt bra hem där hon kan trivas, hon har alltid varit en så go' och mysig ponny men har de senaste månaderna blivit ganska grinig och hon är ju inte heller den helt optimala ponnyn för nybörjarna då hon har lite fart och kan bli lite stark om de inte kan så mycket. Jag tror iaf att hon skulle bli väldigt lycklig hos en ryttare/familj.

Grappan har även ett avelsvärde då hon har väldigt bra stam. Brolötens Grafit tävlade ju Emelie Brolin under sin ponnytid, och han var ett riktigt "ess" i ponnydressyren :)

Kram Madde

Se upp med snön

Publicerat: 2011-01-25 Kl: 22:08:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan
Idag har vi då blivit en mindre i stallet pga olyckshändelse i söndags. En av våra nya inackorderade hästar var på uteritt i söndags och nästan hemma igen så blev hästen rädd och skyggade till och trampade ner i en stor snödriva som visade sig vara ett djupt dike.
Det var  rena turen att ryttaren ej blev skadad.
Att Galicia var allvarligt skadad var det inget tvivel om så det blev lastning på plats och transport till Strömsholm. Tyvärr gick det ej att rädda henne då det var flera frakturer i bäckenet. Stor sorg.
Man ser då hur lätt det kan sluta riktigt illa när man håller på med hästar ibland går det bra och ibland inte.
Ibland kan hästar tåla hur mkt som helst och nästa stund så...
Man kan aldrig riktigt vänja sig vid att hästlivet kan sluta så fort.

Ann

Adelinde kommer till Göteborg!

Publicerat: 2011-01-25 Kl: 19:45:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Japp! Läste just på tidningenridsport.se att det nu är klart att Adelinde Cornelisen kommer till Gbg och det ska bli kul att få se, då får vår egna Patrik Kittel en ordentlig match om toppplaceringarna. Resten av startfältet är ännu inte klart. Jag, mamma, syster och vår tränare Gunilla ska iaf dit och titta på dressyren, sen lär det väl bli en del shopping också :PEn annan dressyrdrottning som nu har planer på att ta tillbaks tronen i dressyrtoppen är Anky som skaffat sig en ny häst, en hingst vid namn IPS Upido som är 10 år gammal.
Hittade tyvärr ingen  bild på den nya stjärnan i stallet men här kommer iaf en glad Anky!

Träna träna träna!!!

Publicerat: 2011-01-25 Kl: 19:34:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det är inte bara hårdträning av hästarna nu inför försäljning och kommande tävlingar, även mina duktiga elever rider och bokar upp träningar så flitigt. Just bestämt med nya träningar med Lady och hennes två "mattar" - mor och dotter samt att jag ska rida Lady på tisdagar.
Idag har gulliga Emma K ridit ett dressyrpass för mig på sin lilla Parzival "Sixten", som inte har så mycket egen "motor" men Emma börjar verkligen komma till riktig ridning nu så det blir bara bättre och bättre. Hon har även jobbat mycket på fina fötter och skänklar sedan förra passet - kul när de är ambitiösa!


Jippiiii!!!

Idag kom gymnasietjejerna som vanligt och på morgonen hoppade syster bland annat Mille, hon undrade om jag skulle hoppa eftersom jag tydligen ska rida honom för Erik Berggren nästa vecka men jag avstod :P Behöver väl inte utsätta sig för mer hinder än nödvändigt eller? :S Hehe

Jag stod för matlagningen vid lunch och förberedde även kvällens köttgryta. Efter lunch longerade några av eleverna först Demeter innan jag red och sedan även Gaia som jag också red efteråt. Båda hästarna skötte sig bra och var fina! Mamma tömkörde Poseidon där sedan gymnasietjejerna fick bakläxa då hon fick syn på i stallet sedan att han hade ett sår och var svullen i ett ben - inte bra att missa sådant.
Något som visserligen kan hända alla MEN egentligen inte får hända.

Jag red dressyr på Rangun i nya mintgröna lindor - Fia tycker de är gräsliga - och även i mina nya stövlar som måste ridas in så de blir mjuka och sköna.. Rangun kändes ganska fin om än lite rädd för allt möjligt som typ hinderstöd i ena hörnet osv. Är dock lite osäker på om jag och hans sadel egentligen passar ihop, kände likadant för drygt ett år sedan. Egentligen inga större konstigheter när han väl går och går bra men jag får känslan av att den är lite stor och att jag inte får nog med stöd till lår och knä.. Mille har ju en liknande sadel, samma märke men nyare och lite annorlunda model - tror jag ska prova den på Rangun  nån dag för att se om det känns annorlunda.

SÅ svårt med sadlar!


Jag och Arrobell på uppvisning vid Gripsholms slott och Röda Korset för några år sedan

Kram Madde

Gahh!

Publicerat: 2011-01-24 Kl: 21:27:51 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja dagen vart väl kanske inte vad man tänkt sig - som vanligt när man har det här livet --- HÄSTAR!

Hur kan man inte gilla dessa underbara stora varelser? Här Wega och Emma Å i full galopp på utebanan vid förra årets sommaravslutning :)

Får väl börja med att be om ursäkt angående hemsidan jag skrev om igår att den skulle fungera idag.. Tyvärr vart det ingen tid att fixa detta, men imorrn ska det nog bli ordning!! Håll ut :)

Det är många läsare som kommenterar vår fina header och det var ju inte alltför länge sedan jag skrev om vilka hästar och ryttare den innehöll. Tjejen som hjälpt mig med att göra den heter Erika och har sin ponny uppstallad hos oss.. Du kan hitta tull hennes blogg här:
ettahnia.blogg.se

Erika och vår fina ridskoleponny Karaat!

Imorse kom alltså Tove Björksten, tidigare jobbat på Strömsholm Hästsjukhus, för att besiktiga Lindsey. Vi var alla lite små nervösa innan men det var absolut inga problem alls :D Happy happy happy.. Gissar iof att hennes nya ägare är ännu mer HAPPY! Hehe hursomhelst så känns det kanonbra att de köper henne för det har verkligen gått super båda gångerna de provridit och de verkar vettiga och framför allt - DE KOMMER ATT TA HJÄLP :)
Alltför många köper häst/ponny och sedan tror att de kan allt och bara rider runt på egen hand osv..
Hon åker dock inte riktigt ännu då de inte får tillgång till stallplats fören tidigast 1 februari så ni som tycker extra mycket om vår fina Lindsey har gott om tid att säga hej då innan hon åker.

Jag hann, förutom stalljobb, med att rida Demeter på fm och hon var kanonfin! Så himmla härlig häst och snäll. Ska se om jag inte kan få upp mamma på henne då jag tror hon kan komma tt gilla henne plus att det är en alldeles lagom storlek! Mätte henne idag - ca 163cm, högre än vad jag trodde. Hon har även fått promenera över skrittbandet ett par gånger utan större problem så snart går hon nog på det själv :)

Jag och Demeter i våras..

Sedan vart det lunch och pappa for återigen iväg till Kauko med Fias nya häst Golden Kolibri för återbesök. Jag och mamma red Mille och Arrobell i ridhuset. Mille var super ifrån första stund idag, hoppas att detta kan hålla i sig för det är skittrist att bråka med honom.. Lyckades få upp mamma några varv också och hon var nästan lite mållös tror jag. Hon tyckte han var kanonfin i munnen och så mjuk och alldeles alldeles SUPERFIN!! :D Äntligen börjar allt jobb ge resultat! Hon har ju inte suttit på honom sedan typ i sommras tror jag..

Efter detta så hade jag lektion för Åsa på Lady, hon ska nu rida två dagar i veckan för mig. Idag startade fritisridningen igen, ett samarbete med Mariefreds skola, och det är Sofia som ska ha hand om detta men hon kändes sig fortfarande inte helt kry så mamma fick starta upp medans jag red Rangun. han var fin och jag bestämde mig för att ha lite miljöträning så då det var dags att ta av sig dunjackan så la jag den på marken strax innanför C, Vilket han inte uppskattade :S men mycket nyttigt!! Bra att hitta på lite sådant annars blir ryttaren helt paralyserad då man kommer på t ex en tävlinsgplats och det ionte fungerar för att de är rädda för något. Så det är bra att träna på dessa situationer på hemmaplan.

Jag avslutade sedan fritisbarnen och körde strax därefter igång mina nybörjarbarn som börjat på måndagar mellan 17-18. Idag fick de trava för första gången och de sken som små solar :D

När det sedan var dags att fara hemmåt var min lilla bil inte sig själv så pappa fick ta en titt och han drog åt lite här och lite där samt fyllde på lite olja sedan lät bilen som den ska igen!! TACK PAPPA - du är BÄST!

Kram Madde

Hästras?

Publicerat: 2011-01-23 Kl: 19:31:36 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Vilken ras är egentligen den bästa??

Går ju faktiskt inte att svara på då detta är väldigt beroende på vad man vill anväda sin häst till..

Hursomhelst så har väl alla mer eller mindre en "favoritras"..

Det finns ju ganska många olika att välja på och favoriten brukar väl oftast vara den ras ens egen häst har/favorit hästen på ridskolan. Eftersom det kanske kan vara svårt att ha en favorit man inte har någon erfarenhet av mer än på bild eller film.. Då raserna inte bara ser olika ut utan även har ganska olika temperament.


Svenskt Halvblod

Hannoveranare

Arabiskt fullblod

Fjordning

Nordsvensk

Connemara

Shettlandsponny

Trakehner

Ja detta var ju bara ett fåtal av alla de raser som finns..

Stor
Shire
eller liten..

Falabella..

Tänk att ha en så liiten häst.. Man kan ju nästan ha dem i knät - men vad har man dem till? utställning och kanske körning men att rida på är ju omöjligt för de är verkligen pyttesmå. Dessutom kostar de en väldans massa pengar..

Vilken är din favoritras & varför??

Kram Madde

Website?

Publicerat: 2011-01-23 Kl: 18:50:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har fått en fråga angående hemsidan som sett ut som *kit sedan i höstas. Jag har ju fått i uppdrag att göra en ny och jag kan avslöja att den faktiskt nästan är färdig och att jag imorgon ska ringa för att få den nya hemsidan till den gamla sidans adress :) Jag får väl dra till med den gamla "ordvisan" - "Den som väntar på något gott.." :P hehe

Så under morgondagen ska det väl fungera.. Men som sagt den är inte helt färdig ännu..

På väg upp på Leukothea..

Seger för Tinne!

Publicerat: 2011-01-23 Kl: 18:37:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja Tinne och Favourit har slagit nytt personligt rekord i West Palm Beach, USA. 77,275% i GP Kûr. Det var även deras första seger i världscupen.

Riktigt fin häst!

Hektisk helg

Publicerat: 2011-01-23 Kl: 18:29:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Halloo!

Hemma i Eskilstuna igen efter en fartfylld helg.. Igår hann jag ju som ni kanske märkte inte med något inlägg o bloggen. På morgonen red jag och syster först ut på Rangun och Limit innan jag hade lektion för Ebba på Gordon, hon fick rida i min/Milles fina dressyrsadel också :) Det gick väldigt bra för henne och vi fortsatte med att jobba med lite böjning och sidvärtsrörelser, vi hann även med förvänd galopp - där hon fick vända halft igenom och sedan bryta av till trav innan kortsidan. Ett bra sätt att träna förvänd galopp så det inte blir så skarpa svängar i den förvända galoppen.

Sedan red jag Mille i ridhuset, fick rida i den nedre halvan (40*40m) då mamma hade sina lektioner i den andra delen, han gillar inte riktigt att gå därnere plus att efter att jag hängt av oss ländtäcke  och dunjacka var det ännu mer farligt :S Mycket jobb med framridningen, har verkligen märkt av hur mycket framridning det behövs på båda mina pållar. Rangun tar det ofta ganska lång tid innan han släpper till osv medans Mille tar det tid för då han varje pass måste ifrågasätta och inte går fram för ryttaren då man startar, nästan så att MIlle tar längst tid nu faktisk. Jobbade skritten i säkert 15-20min innan jag kunde börja trava och sedan säkert 15min trav för det är ingen ide att tro att man kan börja med galoppen då han ofta står emot och sätter sig på tvären - vilket han gjorde ändå igår med två regäla bakutsparkar men då vart jag inte så imponerad och tog trav och böjde igenom honom på volten några varv sedan gick galoppen super! Mot slutet sedan var han så himmlans fin - tänk om han kunde vara så ifrån början istället!

Sedan in och snabbt kasta i sig lite lunch innan jag for in i duschen och sedan iväg till Stockholm för teater, en julklapp från mormor och morfar, Romeo & Julia. Tyckte att den var bra :) Sedan middag på en Italiensk resturang och övernattning på Clarion Hotel. Riktigt trevligt, elva stycken var vi.

Idag åkte vi förbi Hööks i Kungens kurva på hemvägen för att köpa nya tömkörningslinor och lite annat smått.
Väl på Ekelund fikade de andra medans jag smet ut och mockade åt våra hästar, när jag precis var klar kom mamma med en kärra men då var ju allt redan klart!!

Lindsey & Ida F in action! Imorgon kommer Tove för att besiktiga Lindsey och det ska ju förhoppningsvis gå smärtfritt, och då åker hon redan imorgon skulle jag tro.

Kram Madde

Ännu en häst på väg!

Publicerat: 2011-01-21 Kl: 22:10:21 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ikväll har familjen som provade Lindsey förra helgen varit här igen och även bestämt sig för att köpa henne :) Så på måndag blir det besiktning!! Helt underbart måste jag säga..

Mille fick gå ut en sväng med Sofia och Limit idag, det tyckte han var skönt tror jag men han var såklart rädd för en del helt onödiga saker såsom halvsmältna snöhögar med grus i osv.. Red även Demeter och Gaia i ridhuset på em, båda gick bra men speciellt Gaia måste jag säga :) Kul att hon kan vara så fin även fast hon inte är riden på så många år.

Visade ju även Lindsey igen för spekulanterna innan tjejerna sedan red.

På kvällen sedan har jag hjälpt mamma med middag till hennes goda vänner, jag och syster fick också äta o nu ska vi se på film.

Jag och Helios för typ 1,5 år sedan..

Kram Madde

Träning för Gunilla

Publicerat: 2011-01-20 Kl: 19:50:58 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Japp idag har Gunilla Åkerman varit och tränat oss och våra fina hästar. Gunilla är dressyrdomare t om Intermediare och om drygt en månad, 3:e mars tror jag, är det exakt 10 (!) år sedan hon kom till oss för första gången för en programridning. Så Gunilla har funnits med i nästan halva mitt liv :)

Jag var först ut med Rangun som gick som ett spjut rakt igenom hela passet och han är Gunillas favorit om ni frågar henne :P Red delar ur MsvC:1 och även en del byten. Pappa fixade hans hovar idag också så nu sitter skorna på plats, han har ju inte världens bästa hovkvalite så han kan inte gå alltför många veckor innan det börjar glapa och skramla, om han inte hunnit dra av sig skorna förstås.. Hmm

Mille var även han väldans fin om än lite tvär i början då han sparkade och grejjade, vilket han inte gjort på flera månader nu så jag hoppas han bara hade en lite dålig dag. Vi jobbade mycket med den förvända galoppen och tempoväxlingar. Mamma hittade min kamera och tog lite bilder på mig och Fia - men de är inte av så bra kvalite, vet inte riktigt vad hon gjorde med inställningarna men hon försökte ju iaf! Såsmåningom så blir det säkert bra..


Sofia & Limit


Ja och Millieboy!

Sedan gjorde mamma iordning och longerade Demeter som jag sedan red och Gunilla gillade henne, dessutom alldeles lagom storlek - tror inte hon är mycket högre än 160cm.. Lite skillnad mot våra höghus!

Sedan longerades även Gaia och jag red henne en stund, tror det var tredje gången nu och hon gick som en klocka.

Kram Madde

Ingen ridning idag

Publicerat: 2011-01-19 Kl: 22:43:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja onsdagen är ju min tuffaste dag på veckan. Först gymnasiet och sedan lektioner på kvällen. Har idag tömkört Gaia o Poseidon men pga att takarbete så skippade vi ridningen.
Idag har jag då lastat på Wega på transporten till Ludvika. Hoppas att de tar bra hand om henne. Tack för denna tid.
Nu har Golden Kolibri fått flytta in då hon är så frusen av sig.
Madde var snäll och red ut på Arro Bell eftersom jag insåg att någon tid till ridning fanns det ej.
Imorgon så kommer Gunilla hit för träning på dagen hoppas vi hinner med lite unghästar också. Framförallt Gaia då vi har en spekulant som vill komma och provrida henne, hon har bara sett henne tömkörd.
Privatlektion ska jag ha på morgonen och så kommer det skolbarn upp på morgonen från Mariefreds skola.
Nu drar skolprojekten igång på måndagar kommer fritidsbarn upp för att rida, pyssla och umgås med hästar. På torsdagmornar så kommer ett annat gäng med barn från skolan så imorgon får vi träffa dem för första gången.
Dessutom så drar snart det tredje projektet igång och det är en satsning på yngre ungdomar som ridklubben gjort för att fler ska få möjlighet till mera ridning.
Alla dessa projekt drivas av Mariefreds Ridklubb med pengar från Idrottslyftet som sökts dels via SISU samt Ridsportsförbundet.
Sedan så är det ridskolan som har fått i uppdrag att genomföra detta med vår personal och våra hästar.
Kul ska det bli berättar mer någon annan dag.
Godnatt
Ann

Härligt..

Publicerat: 2011-01-19 Kl: 21:11:20 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Här kommer bilderna jag lovade på Cally.

Josefin, Cally och Jenny

Som ni ser så verkar hon må som en prinsessa! För er som inte vet vem Cally är så var hon en tidigare en mycket uppskattad ponny på ridskolan och har lärt många barn rida samt deltagit i en mängd tävlingar både i lag och indviduellt. Själv har jag tävlat dressyr på henne t.om LA. Hon kom till oss som 5-åring, eller 6 kanske, och var kvar till förra våren.. Hmm tror hon är född 94. Så hon bodde hos oss i många år innan hon pensionerades och fick flytta till Jenny, som tidigare red på ridskolan, som älskar henne över allt annat. Kan hon få det bättre ? Knappast..

För att återgå till dagen så hann jag med att rida två hästar till samt kolla en stund på min käre far och grannen försökte hitta vattenläckan. Arrobell fick gå ut en lite kortare sväng vilket han tyckte var mysigt.
Jag red även en stund på Lindsey innan min lektion och hon var fin i höger varv men lite stel och föll inåt i vänster så det vart en del jobb med vänstervarvet och att få henne att riktigt forma sig i sidan. Arbetet gav verkligen resultat för på slutet sen var hon kanonfin!

Nu hoppas vi alla att Wega kommer att få det bra och trivas i sitt nya hem på Ludvika ridskola.

Tusen tack för alla fina kommentarer jag fick om Mille i gårdagens inlägg :) Vi har dock en bra bit kvar innan han är "färdig" och han saknar fortfarande mycket muskler. Kul med lite respons på mitt skrivande!!
Vore ju grymt kul med ett liknande inlägg om Rangun för tyckte ni att Mille så gräslig ut så är det INGENTING mot hur Rangun såg ut då han kom :S
Det var bara ett skelett!! men tror tyvärr inte att jag har några bilder ifrån detta, ska iaf undersöka saken.

Kram Madde

Byggfolk

Publicerat: 2011-01-19 Kl: 14:09:41 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Då var det redan onsdag..

Hoppade lite med Rangun på fm vilket han tyckte var superkul - han riktigt sög tag i hinderna. Har ju inte hoppat honom sedan okt/nov nån gång.. Värmde upp med en lydnadsövning med lite bommar, travade på en minder volt med tre travbommar och fattade sedan galopp och red över en ensam bom på medellinjen innan jag sedan kom tillbaks till travvolten, en evighetsövning kan man säga och han vart riktigt fin.
Hoppade sedan ett litet kryss och ett lågt räcke på ca 70-80cm.

Sofia hoppade Mille idag igen då hon tyckte Limit var lite varm i ett ben. Så Mille vart nog glad - och väldans svettig, var på väg med klippmaskinen men då kom Wegas nya ägare för att hämta henne och skriva papper så jag fick ta Gymnasietjejerna på ett dressyrpass i ridhuset. Tjejerna fick träna på att rida korta och långsamma steg i skritt och trav - svårare än man kan tro!

Sedan lunch och så hann jag rida några varv på Demeter då vi har en firma här för att sätta upp nya och byta snörasskydden på alla tak, dessa två vintrar har förstört dem. Så jag hann rida en stund då de var nere för att hämta nya grejjer :)

Fina Coca Burra, tidigare lektionshäst och haft många fina föl.

Pappa och vår granne som är kör grävmaskin håller på att leta reda på en vattenläcka i mammas och pappas hus :S Nu kom pappa och tyckte jag var ju liten och smidig nog för att krypa in under huset för att kika ..

Mer info ikväll då ska jag också bjuda på några bilder som Jenny skickat på Cally!!

 

Kram Madde

Millet - då och nu

Publicerat: 2011-01-18 Kl: 21:55:26 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Jag tänkte visa hur min fina Mille har utvecklats och förändrats under de 1,5år han funnits hos oss på Ekelund..

Den lite skrämande inledningen:


Ganska tunn och väldigt omusklad som ni kan se.. :(
Spinkig rumpa..

Ovanstående bilder tog Sofia typ 2:a dagen hos oss tror jag..

Efter några dagar fick han gå ut med nya kompisar!

Jippi sa han och tog täten..

Hu vad tunn och senig han ser ut :( Men glad!

Det tog lite tid innan han ätit upp sig och även musklerna har trillat på plats efter hand..


Sommar 2010

Tävling 2010


Han har utvecklats massor speciellt nu de sista månaderna och vi har nu börjat med byten.

Vi har även haft en del problem då han under nästan 6 månader förra året stod p ga att han först blev omöjlig att rida och det tog väldigt lång tid, mycket pengar och många veterinärbesök innan den troliga orsaken hittades i hans högra höftknöl. En ca 10cm lång broskbit som de opererade bort på Sundbyholm.

Så man kan säga att han är minst 1år efter i utbildningen, inte bara p ga förra årets händelse utan också att han inte gjort så mycket då vi köpte honom.Då jag under hösten 2010 började träna för Pether Markne började det verkligen hända grejjer och det kändes som att vi hittat helt rätt. Pether passar både mig och Mille helt perfekt och jag tror att vi bara kommer att bli starkare och starkare.. Watch up!! :D


Träning på Arphus
Det var min och Milles resa hitills!! :)

Hästar hästar hästar..

Publicerat: 2011-01-18 Kl: 18:57:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja kan man få nog av dessa underbara varelser? :)
Nästan alltid underbara iaf.. Hehe ibland kan man även bli ganska irriterad och förbanad också, bara att fråga min härliga far ;P Som inte alltid är jättevacker i munnen då hästarna hittar på dumheter..

Idag började jag med att rida dressyr på Rangun i ridhuset tillsammans med mamma och Arrobell, idag vart det ett ganska lugnt pass med lättridning och att får ut halsen. Gymnasietjejerna kom också idag, de är ju hos oss på tisdagar och onsdagar.

Efter lunch satte vi fart med unghästarna, jag longerade först Demeter innan jag sedan satt upp och red en stund och tog även en galopp i båda varven. Hon är verkligen superfin och duktig, tror hon kommer att bli riktigt bra! Sedan tömkörde mamma Poseidon. Sist tog vi Gaia som mamma först tömkörde innan jag satt upp och red en stund, härligt häst :) Så himmla lätt och fin i handen.. Hoppas vi kan hitta någon som vill ha henne, vi har tyvär inte fått några napp på den nya annonsen jag la ut på hästnet.


Gaia och hennes föl Bell's Melete i våras..

Idag är det hoppträning för B-tränare Erik Berggren hos oss så då hoppar syster Mille.. Tycker han nog är kul, han älskar ju hinder!


Mille i sommras..

Kram Madde

Försäljningsstall nästa?

Publicerat: 2011-01-17 Kl: 20:14:11 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hehe.. Nja vem vet men kul är det att sälja hästar, när man hittar rätt köpare förstås. Funderade lite och insåg att vi sålt de senaste hästarna väldigt snabbt och till första som kommit för att prova. Leukothea såldes visserligen till spekulant nummer två men de kom samma dag och spekulant ett ringde dagen efter och sa att hon ville ha henne men då hade de andra redan bestämt sig. Kalypso åkte även hon till första spekulanten och blev kvar :)
Wega åker på onsdag och henne har vi också bara visat en gång. Detta är mycket skönt då det visserligen är kul att visa hästar osv men inte hur många gånger som helst. Jag tar iallafall detta som att vi har väldigt fina, välridna och trevliga hästar :D

Måste ju avslöja att familjen som tittade på Lindsey i helgen ringde idag och ville ha henne på en gång! Amazing :) Mamma tyckte iaf att de skulle komma och provrida igen så på fredag kommer de igen och sedan, om de fortfarande vill ha henne, vill de ha henne klinikbesiktigad.


Bell's Hera f.09
Foto: Erika Torrång

Idag började jag med ett dressyrpass på Rangun tillsammans med mamma på Arrobell, han var ganska spänd och omedgörlig till en början och jag fick lägga lång tid på framridningen. Vilket jag visserligen ofta får göra på honom men samntidigt så är det vädligt viktigt med framridningen för fungerar inte den så kommer heller inget annat att fungera. Han hade ju vila igår och gick ut i lördags. Jobbade med att bara få ut halsen och massor av tempoväxlingar och mycket kort trav och efterhand vart han bara bättre och bättre  - superfina klockrena byten, mn jag är livrädd för att det ska gå tillbaks till de gamla "knackiga" bytena :S Så jag försöker verkligen att förbereda i minsta detalj och att inte byta om det inte känns 100%!!
Vi gjorde hela 3st byten i vart 2:a!! Åhh vad jag blev glad. På slutet sedan var han så himmlans kanonfin och jag kunde rulla på i luftig fin galopp men riktigt lång och låg hals med rund nacke.. När han går såhär superbra så känns det lite jobbigt att min plan ändå är att sälja honom, den planen har visserligen funnits i ett par år nu utan att komma till skott så vi får väl se. Jag skulle nog hursomhelst vilja debutera MsvA/St George innan.


Finaste Rangun!

Mille fick sig också ett dressyrpass samtidigt som Sofia red sin "kanonkula" Golden Kolibri.. Sofia får bara jobba med formen - att få ut hennes korta "hoppehals" och att hon ska vänta på Fia inte trava på i 300 blås, hon har visserligen väldigt fin trav med det spelar ingen roll ;P
Mille var lite halvsur som vanligt till en början men med Kolibri där så vart han ändå lite mer framåt, gick helt klart bäst att trava på efter henne till en början så han inte funderade så mycket.. Han kom ändå till arbete ganska snabbt idag måste jag medge och på slutet var han lika rund och fin som Rangun varit tidigare på  dagen :D Happy happy ME och mina fantastiska hästar!!!

Mille ska få gå en LA:4 och Rangun får mjukstarta året med en MsvC:1 den 30/1 hos Katrineholms RF.

Hoppas på att det inte blir så kallt igen bara för då blir det inget tävlande.. Men gärna ett par minus för nu är det inte så mysigt ute på Ekelund, massa vatten och slask överallt.

Kram Madde

Städdag.

Publicerat: 2011-01-16 Kl: 21:00:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Japp idag har det varit "hästfritt".. Jag eller vi kanske jag ska säga Anders också såklart har varit och köpt nytt soffbord och lite prylar för att fixa en "blomma", även ny skräpsortering under diskbänken vart det. Har kastat massa onödigt som man samlar på sig och ställt upp en del på vinden.

Ja åter till "blomman", jag älskar orkideer men har inte riktigt förstått mig på hur man får de att fortsätta blomma då jag har 4st med bara gröna tråkiga blad :S då vi var på Bangkoks flygplats fick jag lite insipration så nu har jag "planterat om" dem på ett lite annorlunda vis..

Resultatet:

Jag har ju lite gröna fingrar som ni som känner mig vet om, när jag var yngre ville jag faktiskt bli florist! Jag har alltså satt fast 3st orkideer (eller orkideeblad kanske stämmer bättre) på stammen av en palm som inte överlevde och har sedan köpt andra plantor och planterat i samma kruka plus 3st "bambuspiralpinnar" som vuxit sig väldans stora..


Vad tycks?


Läste om Tinne på tidningenridsport.se hon är som ni kanske vet i Florida under vintern, ska stanna tills i mars någon gång. Hon och fina Favourit vann i helgen en Grand Prix på drygt 74%!

Tinne & Favourit!

Längtar tills mina egna tävlingar drar igång! Ska anmäla till Katrineholm nu för det börjar tydlige bli fullt på deras tävling om två veckor :)

Kram Madde

Tävlingskonferens

Publicerat: 2011-01-16 Kl: 20:54:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja då är man hemma igen efter en helg i Kungsör. Jag o Camilla var där och en givande helg även om inte allt var lika roligt hela tiden. Gårdagen bjöds det fantastisk mat till lunch lax med stuvad spenat och kvällen bjöds det på oxfile´Provencale. Avslutade kvällen med Lagavulin...Dagens lunch var inte lika fantastisk (däremot maten jag fick när jag kom hem vildsvinsfile´med murkelsås och potatis o broccolipure´). En bra mathelg med andra ord.
Bäst idag var passet med tävlingsterminen då var vi en liten grupp och det blev konstuktivt.
Det var ju folk från både Västmanland o Sörmland. Personligen tycker jag att man jobbar lite baklänges vi samarbetar inom distrikten tex så om vi ej får ihop tillräckligt med lag för en allsvenska så rider man i andra distriktet. Problemet är ju att vi har tex olika regler. Som verkligen borde omarbetas både vad det gäller klasser i vissa fall samt vilka som får delta.
Har man ridit högre klasser så borde man verkligen ej få rida div III. Har man ridit Svår dressyr borde man ej få rida div I tex vilket skett i något fall. Har man kommit upp i en viss nivå kan man gått rida där och låta de som hör hemma i klasserna i div rida.
Dessutom tycker jag att varken förbundet eller distrikten driver frågan tillräckligt angående Jordbruksverkets galna nya regler vad det gäller veterinärbesiktning av dressyrhästar samt uppstallning på meetings.

Wega är nu besiktad och åker med största sannolikhet på onsdag om vädret är ok.
Imorgon ny vecka o nya tag bla Erikträning. Kul..
Ann

Nu så

Publicerat: 2011-01-16 Kl: 11:52:37 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Det vart så sent innan vi kom hem efter bion igår och jag var så trött att jag flyttade fram gårdagens inlägg tills nu. Det var sjukt mycket folk på Heron för att se film så det vart andrahands valet "Little Fockers" bvar riktigt rolig så det gjorde ju inte så mycket att vi inte fick se "The Town".

Ja igåt vart det fullt upp i stallet, kom ut vid halv nio då jag fixade med mockning och sedan red vi ut.. Jag på Rangun, Fia/Limit och Josse med Mille - som borde vara trött i huvud och kropp efter passet på Arphus men icke! Han fick in hela två bockserier med en sväng ned i diket i djupsnön, tur att det var Josse som satt på hon är ju van vid tio resor värre ifrån sina egna hästar :P

Sedan lunch innan Fia skulle ha mammas ungdomsgrupp, mamma är på tävlingskonferens, och jag sen gick ut för att ha lektion för Ebba. Hon kunde inte bestämma sig för vilken ponny hon ville rida, Gordon eller Gent, så jag valde Gordon för nu har hon bara ridit Gent sedan jag kom hem. Mycket bra val visade det sig för det gick sjukt bra för Ebba - hon red som aldrig tidigare! :D
Hon verkade mycket nöjd själv också.. Härligt när eleverna går framåt och utvecklas, igår fick hon jobba mycket med ställning och böjning av ponnyn då han är lite rak speciellt i vänstervarvet och till slut vart han nästan bättre i vänstervarvets galopp än till höger..

Tjusiga Lindsey!
Jag tycker det är viktigt att verkligen göra hästarna fina inför visning för spekulanter - knoppar och vita lindor är ett absolut måste.

Jag tog in Lindsey direkt efter Ebbas pass så hon fick äta lite lunch innan jag började med henne, spekulatrerna skulle komma kl.15. Hon tyckte det var urmysigt med allt pyssel och fix, hon kan ju ibland inte vara helt förtjust i detta men igår bara nöjt hon - inte vet jag hon kanske vill flytta ;P
Hon skötte sig exemplariskt med familjen som kom för att titta också två duktiga tjejer, 11 och 13år tror jag. Mamman var också ganska kort så hon skulle rida ibland, jag visade henne först lite på marken och så fick båda tjejerna prova innan vo sedan bytte sadeln och jag hoppade några språng på en s k. 5-50. Jag som inte hoppat sedan i höstas.. Sedan provade även den äldsta systern  att hoppa helt utan problem :)
Men det var första ponnyn de provade och även om det verkade fungera bra och så så tycker jag ändå att det är viktigt att prova flera olika ponnyer så man får testa på olika och lättare känna vad man verkligen vill ha för typ av häst. De skulle iaf höra av sig till mamma inom kort och förhoppningsvis då så vill de kanske prova igen.

Ska man provrida häst hos oss får man även rida i superfina sadlar! Här är min/Milles Cobra dressyrsadel - kan avslöja att båda tjejerna tyckte den var superskön :) Till hoppningen tog jag en Prestige sadel. Självklart vita schabrak.


Helbild

De första spekulanterna åkte fem i halv fem så då hade jag bara 35min på mig att göra iordning Catmandhu innan nästa spekulant 17'00 :S stressigt men jag fick som tur var hjälp av Maria G (dressyrbloggaren.blogg.se) och Amanda V - TUSEN TACK TJEJER!

Ägaren kom kvart i fem och spekulanterna kom sedan mycket punktligt, jag visade henne lite lätt och sedan satt hon upp och provade. Jag såg en stund innan jag gick in för att klä av alla lektionshästars täcken och även våra egna. Sedan hjälpte jag Annika att göra iordning henne efteråt samt plocka ihop Catmandhus saker då hon idag ska åka ner till Linköping.

Tyvär vart det ingen bild på henne men självklart hade även hon knoppar och vita ben!

Kram Madde (ja och "Freddy" i Tyskland)

Byten på Arphus

Publicerat: 2011-01-14 Kl: 21:30:26 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Halloj!

Har just ätit middag ute på Ekelund med familjen och så är Anders och Josse E här också.. Snart efterätt!

Idag har vi då varit hos Pether och tränat, riktigt kul och det var ju superlänge sedan sist då det varit semester och jul.. Mille var ganska fin i början och vart bara bättre och bättre efterhand, vi jobbade med traven och att hästarna skulle vänta. Jag och Fia red våra hästar samtidigt. Mycket fokus på att få ut halsen och att han såklart inte skulle hänga sig i handen men detta har verkligen blivit SÅ mycket bättre sedan sist och det tyckte även Pether :) Vi avslutade sedan med galoppen och byten.. Han sparkade som en galning och andra gången sköt han iväg så extremt att jag tappade båda stigbyglarna, jag försökte då rida in innanför spåret men då sa han "-strunta i vägen o rid!"
Vilket jag valde att inte lyssna på för om jag gjort det hade de haft säkert 10 hål i sargen, en blomkruka tuchade han som stod på sargen annars klarade vi oss från missöden. För att få onom att sluta upp med detta sparkande i bytena, handlar om samlingen som han också tycker är jobbig, så fick jag dra tag ordentligt i innertygeln och göra bytena med högt huvud och nosen framme ordentligt. Han dröp i svett då vi var färdigt!
Är så himla supernöjd med Pether och hans metoder och engagemang, känns verkligen toppen och längtar tills nästa pass. Nu ska han ut och fara till USA tror jag bland annat i två veckor så får vänta tills nästa pass, ska bli kul att ta med Rangun också.

Älskar den här bilden!! Längtar till sommaren.. Rangun och Mille på sommarbus! Riktigt hästliv..

Red Rangun på em och följde upp mycket av det jag fått göra på Arphus, vilket gav verkligt fin trav med gung och fin "lång" hals. Maria G red lektion för mamma på sin fina Lille Castor och då de har börjat med byten så bytte vi häst för att jag skulle prova och så fick Maria rida finaste Rangun, såg riktigt bra ut - Så FIN häst jag har :) Lillen var också fin och Maria har verkligen gjort ett bra jobb med honom sedan hon köpte honom som hoppehäst :P Fick också till ett par byten som var ok och Maria fick prova byta på Rangun.

Kram Madde

Snart läggdags

Publicerat: 2011-01-13 Kl: 23:08:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja idag blev det mkt kontorsarbete och en lång dag imorgon. Gäller att komma igång tidigt då vi tydligen ska iväg o träna precis bestämt. Så jag får vara schaufför. Får rida tidigt. Flera privatträningar imorgon fm och så ska Wega besiktas.
Håll tummarna.
God natt
Ann

Skulle vilja ha!

Publicerat: 2011-01-13 Kl: 21:42:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja ett sånt här tjusigt sadelskåp skulle inte vara helt fel MEN guess the price!?

35 000:-
Kanske lite mer än vad en "vanlig dödlig" har råd med..

Fanns en lite billigare..

Japp bara 25 000:- ;P

Hmm jag får nog drömma vidare..

Skavsår

Publicerat: 2011-01-13 Kl: 21:10:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan!

Idag har jag på riktigt invigt mina nya fina Petrie stövlar som jag hittade till ett vrakpris för någon vecka sedan :) Red först Rangun i dem och det kändes kanon - aldrig ridit i så bekväma stövlar (som är helt nya oc stela alltså)  Så jag satte på mig dem även till Milles pass - vilket var dumt gjort för nu kändes det att de nog ändå hade tryckt på vissa ställen.. Mest ont på insidan och strax nedanför högra knäet och upptäkte nu när jag skulle duscha och det gjorde fruktansvärt ont då jag fick vatten i den blåsa jag fått som även skavts sönder såklart.. Jaja bara att kämpa på snart är de mjuka och mer bekväma.
"Vill man vara fin får man lida pin" som min käre far brukade säga då jag var mindre och han borstade mitt hår inte alltför försiktigt.. :P


Måste skaffa en sådan här snygg stövelväska till dem!!

Rangun var väldigt fin även idag! Jag är även överlycklig för att han äntligen börjar kunna länga traven - 9år gammal :S tid har det tagit men traven har verkligen utvecklats enormt, tror att vintervilan var alldeles perfekt för honom.. Allt vi jobbat med under hösten fick verkligen sjunka in - för oss båda.
Mamma tittade lite när jag red också då jag passade på att gå ut och rida mot slutet av hennes privatlektion för Lise.

Mille var också KANONFIN idag, dock inte helt roligt den första stunden då han körde med sin vanliga gamla histora. Tänk att han måste testa mig varenda dag, jag skyller på att han är rödhårig :) Han skötte sig efter detta så himmla bra och jag fortsatte nöta böjningen och fram för skänklen och få honom att verkligen lyssna på mig och min RÖST. Just röstdelen har jag verkligen tänkt på sedan jag varit hos Pether Markne och tränat då han ville att jag skulle använda mig av "pppttrroo" (eller nått ;P) när jag ska förhålla eller sakta av - Mille är nu verkligen uppmärksam på mig och min röst och nu kan jag göra SÅ mycket mindre för att få honom tillbaka.
På slutet kunde jag samla galoppen och han vart så fin så det kändes helt underbart - då kändes det som att jag skulle kunnat rida in och göra piruetter, byten och ja allt! Fina fina hästen.

MILLE! EN av mina TVÅ STJÄRNOR!!

Mamma tömkörde Poseidon och sedan gick jag ut med Demeter och longerade ganska länge då hon vart lite halvvild när jag sedan drog ned stigbyglarna. Sedan kom mamma tillbaka och hjälpte mig med uppsittning och sedan red jag några varv. Kommer att bli (eller är kanske jag ska säga) en riktigt fin häst , alldeles lagom stor också. Kanske kan komma ihåg att mäta henne någon dag :)

Jag avslutade dagen med att rida Lindsey igen och hon är verkligen en fin ponny, med humör - hon är ju trotts allt ett sto :) På lördag får jag visa henne själv för spekulanterna för mamma är på tävlingskonferens och syster ska åka en sväng till Ekerö.


Detta är en av de filmer vi gjorde till annonsen på Lindsey.

Kram Madde 

De vill ha henne!

Publicerat: 2011-01-12 Kl: 21:09:51 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Japp! Då var det bara besiktningen kvar så är fina Wega såld :)


Här är hon

Löshoppning ifrån förra veckan..


Härlig häst måste jag ändå säga eller hur?? Mycket power i henne :)

Video på Gaia och Poseidon

Publicerat: 2011-01-12 Kl: 21:05:36 | I kategori: Till Salu! | 0 kommentarer


Gaia
Inte kan man väl tro att ingen suttit på henne på så många år? Riktigt härlig häst och så mjuk och lätt att rida.. Hon är till salu och jag ska lägga ut en annons på hästnet lite senare :)
Säljs som avelssto eller till lättare ridning.
Poseidon f. - 08
Riktigt härlig häst med fin gång, speciellt traven är enorm. Fick 9:a på traven som föl. Påbörjade inridning i höstas och har sedan haft vintervila och har nu satts igång igen. Även han är till salu.

Pladask!

Publicerat: 2011-01-12 Kl: 20:59:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja pladask föll jag i halkan :S Inte kul alls, fast det lär säkert ha sett väldigt kul ut, som tur var såg ingen fallet.. Jag tvättade Milles svans på fm och eftersom vi bara har kallvatten i vårt lill stall gick jag emellan stora stallet för att hämta varmvatten. På väg tillbaks när jag just ska putta upp dörren till vårt stall försvinner fötterna iväg och jag faller som en fura rakt i backen och vattenhinken flyger rakt upp och sedan självklart ner igen över halva mig samtidigt som huvudet slår i dörrkarmen - kan man ha mer otur?
Svansen vart iaf fin!

Red Mille först på morgonen och det vart ett ganska krävande pass där jag jobbade mycket på mittvolten och att han skulle gå fram men ändå vänta på mig.. Sedan växlade jag med att rida lite lägre form och sedan plocka upp och samla traven ordentligt. I galoppen sedan jobbade jag med att korta och länga steget, red halvvolter 20m där jag längde sprången för att sedan på långsidan korta i ca 15m innan jag red in på en ny halvolt och längde.. Gick riktigt bra och jag är mycket nöjd med dagens pass. Ska verkligen jobba båda mina pållar extra med dressyren nu närmsta tiden, de har ju haft det ganska soft när jag var borta.. Mille fick mest hoppa och gå ut medans Rangun hade vila nästan hela tiden..
Tycker ju det är viktigt med varierad träning att de får gå ut mycket osv men nu blir det lite mindre av "det roliga" ett tag för att verkligen ge dressyrarbetet en kick i baken! :) Viktigt att komma igång ordentligt nu då tävlingarna snart drar igång, tänkte åka till Katrineholm sista helgen i januari om det inte blir alltför kallt eller snöstorm. Då ska Rangun gå ett MsvC program är planen sedan helgen efter tänkte jag åka med Mille till Botkyrka och en LA:3


Mmmm fina Mille..

Efter att jag lagat lunch till gymnasiet red jag Rangun som idag var många gånger bättre än igår :D Han kändes faktiskt lika som igår då jag började men helt plötsligt efter att jag ridit i kanske 10min så bara pang gick han som en klocka! Senare kom mamma och tittade och hjälpte mig, tror faktiskt inte att hon behövde säga alltför mycket för han var så himmlans fin.. Det absolut bästa av allt är att bytena känns så kanonfina! Kunde göra 4 i vart 3:e på kvartslinjen och han vinglade inte alltför mycket faktiskt.

Mamma tömkörde även idag Demeter, Poseidon och Gaia som alla var superfina och efter att hon tömkört Gaia en stund kom jag med sadeln och satt sedan upp ( vi hade först longerat henne med sadeln några varv också för säkerhets skull) Då hon var lite "yr" när mamma började tömköra så visste vi inte riktigt om det var en bra dag att sitta upp för hon höll på och skrek på fölen på andra sidan väggen och de skrek tillbaka.. Men hon lugnade alltså ned sig något så jag kunde sitta upp.. Hon gick som en klocka!! Hon har ändå inte blivit riden på 4 eller 5år tror jag det är..


Demeter

Poseidon

Gaia, mor till både Demeter och Poseidon. Riktigt snygg är hon :)

Sedan hade jag lektion för mina barn mellan 17'15-18'00..

Kram Madde

Snöelände!!!!!

Publicerat: 2011-01-11 Kl: 22:21:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu håller ju snön på att försvinna från ridhustaket vilket i o f sig är bra men inte på bästa sättet. Snön är supertung nu. Igår kväll när mina lektioner var slut så mockade jag o var kvar det rasade lite snö så Carina tappade Dionysos som sprang iväg - tur att jag hade en morot.....
När Barbro förstod att det var snöras så hoppade hon raskt av sin fina pålle, så gick jag ut. Strax efter så hade det kommit mkt snö på en gång vilket resulterade i att snörasskyddet lossnade från taket. Superkul!
Allt ska dj...as. Tur att ingen var under. Idag har då alla fått gå in i ridhuset längst ner och det är avspärrat andra ingången.
Alla snörasskydd på stallet har också gott åt h....e nu låter jag snart som Jocke. Idag har han fått skotta ovanför alla dörrar på stallet. Så glad så -dagen avslutades med att Catmanduh viftade på svansen när hon stod vid grindhålet och fastnade....tråd och hållare och tre stolpar åt......Då blev Jocke extra glad.
Tur att ingen blev skadad liten smårispa.
Min kväll har jag roat mig med att fylla i SISU papper. Tror inte att man kan göra något tråkigare - ska vara aktivitets stöd då....
Papper är inte min grej.
Hela måndagen gick till att köpa häst eller rättare sagt besikta. Veterinären var bra på Ulltuna men röntgen.....tog 1½ tim o ganska sur var hon som gjorde det fick ta om en massa plåtar så det var inte som Henrik på Strömsholm. Eller Tove när vi röntgade våra unghästar i höstas - mkt snabbt och dessutom mkt billigare.
Golden Kolibri är namnet på Sofias nya stjärna. Hon har äntligen fått en hopphäst.
Nej nu är det läggdags imorgon är det den längsta dagen i veckan först gymnasie hela dagen och sedan mina ridlektioner. Tur att det är roliga elever och så är det hoppning imorgon.
Godnatt
Ann

Sofias skimmel..

Publicerat: 2011-01-11 Kl: 19:15:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag glömde ju att visa Sofias nya fina hopphäst..


Här är då vi provred henne förra helgen..

Kommer faktiskt inte ihåg hennes namn, nått dubbelnamn och lite konstigt var det allt nått med en Kolibire kanske (fågeln alltså) Kommer ifrån Tyskland ifrån början men köptes ifrån Nederländerna i november av de vi köpte henne av som tog henne till Sverige för att sälja vidare.. Startat 1,40m hoppningar tidigare och hon rör sig mycket bra, hon är däremot inte tränad så mycket dressyr alls.. Vilket det lär bli ändring på nu! Hehe Sofia ska ju snart på semester i två veckor så då blir det jag och mamma som får rida henne..Ja ganska söt va?? Älskar vita hästar - FÖRUTOM de förbaskade vita håren och att de ofta är skitiga av bajsfläckar osv :S

Kära läsare!

Publicerat: 2011-01-11 Kl: 19:04:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja vad glad jag vart då jag idag kollade statistiken för bloggen och fick se att igår var det över hundra läsare och nästan 200 sidvisningar :D Kul att så många följer bloggen!

För att svara på Carinas gulliga kommentar till gårdagens inlägg så har jag faktiskt beställt en STOR dunjacka, hoppas den är stor iaf för jag valde stl.M och den fanns ända till xxs så då borde ju M vara ganska stort.
Såhär ser den ut.. Lite längre också = ingen glipa mellan byxa och jacka! ;P

Idag har det varit full rulle på Ekelund med gymnasiet, privatlektion och motionering av alla hästar. Rangun fick sig på morgonen ett ganska hårt pass då jag höll på i drygt en timme, men han var verkligen inte alls med på noterna och inte alls så fin som hah tidigare varit :( Lite trist men förhoppningsvis ger dagens pass resultat och imorn går han som en klocka! Jobbade honom mest på stora mittvolten och mycket med böjningen, lite som Milles jobb faktiskt samt mycket mycket mycket övergångar - som är ganska tråkigt men A & O i ridningen. Red på träns idag och imorn ska jag nog rida på kandaret igen..
Wega visade jag för spekulanten som gillade henne skarpt och hon ska höra av sig under morgondagen om de vill köpa eller ej. Vore ju kul om försäljningen gick så fort, är nog rekord i sådana fall för jag la ut henne på hästnet i söndags..
Vi har även bokat in sprekulanter på Lindsey som kommer på lördag för att titta och prova.. Så jag ska börja titta lite smått efter en ny ridskolehäst som kan passa att gå med alla typer av elever osv - en VALACK.

När jag skulle rida Mille så var Amanda Gullström i ridhuset för att hoppa tillsammans med syster.. Hon tyckte att jag skulle prova hennes fina "Kulan" så jag fick hoppa upp i hoppsadeln och rida några varv, hon vägrade däremot att sitta upp på Mille för "- Han har ju dressyrsadel" :P Hehe.. Typiskt hoppryttare.. Kulan var iaf en riktigt härlig och fin häst med kanongång! Jag vill också ha en grå häst..

Sedan hade jag lektion för Emma K på sin lilla Parzival som de kallar "Sixten", gick bra och jag hoppas Emma är nöjd. Emma ska nu rida varannan tisdag för mig - kul med fler duktiga elever.

Wega hoppar med Emma Åkesson på hemmatävling..


Erika Torrång skickade dessa fina bilder som hon tagit på mig och min fina Helios som jag sålde för 1,5år sedan..


Hoppas att han har det bra och trivs hos sin nya ägare..

Kram Madde

Halsont!

Publicerat: 2011-01-10 Kl: 20:33:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Uhhh! Synd om mig - helt nedkyld och nu halsont.. Hoppas inte Carina O läser detta som komma skall - jag stod och hade lektioner i alldeles för lite kläder.. Ebbas gulliga mamma Carina brukar aggera extra mamma och tala om för mig att jag måste ha bättre kläder osv :)

Mamma och Fia har idag varit på kliniken i Uppsala för att besiktiga Sofias nya hopphäst! En fin, om än lite tunn, skimmel som nu står i utestallet. Sofia är HAPPY! Tyvärr vart jag kvar i Mariefred så bild på den får ni se imorrn från då vi var och provred henne förra helgen :)
Eftersom detta drog ut alldeles galet mycket på tiden så fick jag efter min nya barngrupp 30*30min ha först mammas ungdomsgrupp 1h och sedan starta upp nästa vuxengrupp i ca 20-30min.. KALLT!
Mina nya barn är iaf supergulliga!

Vart alldeles ledsen i hjärtat när jag läste Ingunns fina kommentar angående försäljningen av Wega.. Jag red henne idag och hon var väldigt fin och faktiskt mycket bättre än förra veckan, men nu har vi bestämmt oss. Några hästar var tvunget att säljas och tyvärr vart hon en av dem, redan imorgon kommer en första spekulant som är intresserad av att ha henne som handikapphäst på ridskola.. Tror jag hon skulle kunna passa bra som.

Jag har iaf hunnit med att rida en väldans massa hästar idag!! Startade med Mille och ett dressyrpass, han var väldigt fin och det trotts att det i tid och otid rasade massa snö ifrån ridhustaket. Duktig pojke..
Sedan red jag Wega, som jag skrev ovan så var hon mycket fin :) Arrobell fick ut och galoppera av sig lite, mamma tycker ju inte sånt är superkul plus att hon är så rädd att han ska skada sig, vilket är förståeligt på ett sätt då hästar i hans ålder inte mår bra av vila längre perioder.

Fina Arrobell och jag på prisutdelning på hemmaplan.. Nått MsvB program har jag för mig..

Sedan körde jag runt på käre far i traktorskopan så att han kunde laga hängrännan på ridhustaket samt skotta ned lite av snön som hängde utanför kanten innan vi sedan tog in alla hästarna.

Efter det hade jag bett Amanda V om lite hjälp så jag började med Rangun och ett dressyrpass medans Amanda gjorde iordning LImit och skrittade fram honom innan vi sedan bytte häst och hon fick prova på Rangun en stund, tror hon tyckte det var kul :) Kul för mig att få se honom gå också..

Hade tänkt ta Gaia också men insåg att det inte fanns tid kvar för henne så kanske imorrn att jag kan sitta upp och rida några varv..

 

Nu middagsdags!

 

Kram Madde

Huh för regn :(

Publicerat: 2011-01-09 Kl: 15:18:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Näe nog är det allt trevligare med snö.. Regnet var inte alls speciellt välkommet och det har dessutom bidragit till att det nu är väldigt halt överallt. Regnet resulterade även i att en del av Flyinges stora ridhustak kollapsade under tyngden, tydligen hade taket besiktigats i torsdags men regnet som gjorde snön mycket tygre hade man nog inte räknat med.. Mer finns att lösa på tidningenrisport.se

Håller nu på att ladda upp filmerna på saluhästarna på youtube innan jag sedan kan färdigställa annonserna.Detta har jag nog inte skrivit om ännu, tog dessa bilder i höstas men glömde sedan bort.. Under en tävling jag och mamma var på i sommras så stötte vi ihop med försäljaren av detta nya strömedel - pelletterat papper. Vi har under ett par månader testat detta hos Sofias häst "Limit" och jag tycker det är bra faktiskt, mycket lättmockat. Det håller sig även renare än både spån, torv och halm som han haft tidigare, han är en riktig gris i boxen.

När hästen sedan går på ströet så mjuknar "korvarna" upp sig.

Kram Madde

ÅHH VILKA FINA HÄSTAR!

Publicerat: 2011-01-08 Kl: 20:14:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har både mina hästar varit SÅ FINA!! Helt underbart. Speciellt Mille var kanon :) Då jag gick in i ridhuset var det redan två hästar där vilket var bra då de återigen höll på med skottning av ridhustaket.. Mille är ju lätt lite spänd och nrevös av sig men de andra hästarna var så coola så det var ganska lugnt.
Kändes fin redan ifrån början och den lilla spänning som fanns i honom pga "snöösarna" var perfekt avvägd för att han skulle bli sådär alldeles alldeles underbar! Ett stort leende på läpparna :D
Efter ca 15-20min gick de andra hästarna ut och då vart han ännu mer på tårna men fortfarande så gjorde det mig inte så mycket för den gjorde bara att han hela tiden vart bättre och bättre, kändes som jag kunnat göra vad som helst med honom.. Ca 5min senare kom Peter och sa att de skulle nu flytta skottningen till mitten av taket så då bestämde jag mig för att utgå ganska raskt för nu började han bli lite väl spänd och stor..


Vill rida honom NU! Ser fram emot ett nytt dressyrpass på måndag, imorgon ska syster hoppa honom - det kommer han nog tycka är roligt.

Rangun red jag också dressyr på och även han kändes mycket mjuk och fin.. Framme för skänkeln. När vi sen kom till bytena så blev jag ännu mer lycklig - STORA och framför allt RENA byten! Han tog i så i bytena att jag nästan "for ur sadeln" Tänk om hästarna kunde gå såhär varje pass, fast då skulle man väl inte uppskatta det på samma sätt, nu hoppas jag på att detta betyter att nivån har höjts och vi kan utvecklas ännu mer tillsammans nu!

Gillar den här bilden skarpt, synd att den är lite suddig, han ser så stark och självbärig ut och formen är väldigt bra tycker jag :) tagen på hemmatävling Div 1 i april 2010

Är han inte bara SÅ SÖT?? (väntar på den blågula rosetten) :P

Jag hade även en privatlektion idag för Ida L på Lady innan jag red hästarna. har blivit en del lektioner denna veckan vilket är roligt, speciellt duktiga Ebba som hunnit med flera pass.. Igår var hon och Gent duktiga och fick göra många svåra övringar, Ebba fick även rida i Fias fina Cobra dressyrsadel.

Kram

+ grader

Publicerat: 2011-01-08 Kl: 15:02:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vad konstigt det känns med + grader. Man är van att det är superkallt hela tiden. Idag har jag haft mina lördagslektioner. I första gruppen kom bara 1? Det var bara en avbokad den andra dök inte upp vet ej om de missat att vi börjat. Så den eleven som kom tyckte att det var helt ok att rida i gruppen efter så då gick jag upp o drack en kopp te efter att jag släppt ut alla hästar som stått inne i onödan.
Båda grupperna fick starta passet med att rida på ordentligt framåt så att hästar blev framme för skänkeln ordentligt.
I sista gruppen (mina ungdomar) så tränade vi efter uppvärmningen på slutor och det fungerade så bra så vi red sedan halva långsidan tex höger öppna - halvvolt till x och en halvvolt till B och sedan vänster sluta. Det gick superbra. Så kul att ha så duktiga tonåringar.
Nu ska jag jobba lite med kontorssysslor har precis fått igång min mail. Har nytt modem som ej fungerat annat än internet men så helt plötsligt så gick det att skicka o ta emot mail. Förstår mig inte på datorer lättare med hästar....
Ann

Fredag igen..

Publicerat: 2011-01-07 Kl: 19:55:32 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Måste säga att veckorna går fort ändå.. Redan fredag! Syster följde med mig hem för att vi skulle gå på bio men nu får vi se om det blir bio eller inte.. Vill se Narnia :) Barnfilm - ja vet men tycker speciellt den första Narnia filmen är så himmla fin och mysig..

Idag började vi med att göra iordning Wega och Lindsey för att sedan rida och filma..
Wega:

Härlig "donna" :) Mycket power i den hästen!

Lindsey:

Riktigt fin var hon, märktes verkligen att hon blivit riden under julen.. Gjorde allt mycket bra! Förvänd galopp och sidvärts..

Ska bli kul och se vilka som kan vara intresserade av dessa fina hästar, speciellt Lindsey skulle kunna bli en riktigt bra tävlingsponny :)
I helgen ska jag lägga ut annonser på hästnet.se

Mille fick idag gå ut runt sjön tillsammans med mamma/Arrobell, Sofia/Limit (eller dampit som jag tycker skulle kunna passa då han är lite småvild :P) och Amanda på Miran..

Rangun fick en hjärtbultande pass dressyr i ridhuset då pappa, Peter och Peter skottade ridhustaket.. SÅ duktig var han som inte exploderade!! Men det gjorde ju att man fick lite axtra tryck så egentligen var det ju lite positivt med skottningen också :P Mamma hjälpe mig lite vilket var bra..

Nu ska jag vara lite social..

Kram Madde

Ridskolestart idag!

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 23:40:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då var ridskolan på gång igen. Dags att rida bort julmaten. Idag blev det en rejäl sovmorgon sedan lite mockning och ridning.
Arro Bell fick ett dressyrpass och han skötte sig utmärkt idag tränade vi piruetter och det gick riktigt bra. Först börjar jag alltid med att samla på rak linje - gärna kvartslinje i piruettgalopp utan att vända. Bra för alla men äldre rutinerade hästar vet när det är dags för piruett och rider man inte så händer lätt att hästen börjar vända själv när man förbereder.
Därefter så red vi halvpiruetter och  sedan hela dels på korta diagonalen och medellinjen (som är svårare).Hoppas att han kan få nya skor imorgon för jag vill kunna rida ut ordentligt. Han har normalt specialsulor men eftersom han skulle vila och stå på box så länge så slapp Jocke lägga på dessa som dessutom är superdyra. Equipepack tror jag det heter.
Vågar inte rida ut om han får styltor då han för två år sedan vrickade ett ligament på vintern i snön.
En del tycker jag är pjoskig men han har fått varierad ridning då jag gymnastikhoppar en gång i veckan och brukar även göra ett "kantrings" jobb i ridhuset i hoppsadel. Går ju hyfsat bra i och med att ridhuset är 80 m långt. Men nu är jag trött på ridhuset.....


Idag har det varit en tjej och titta på Gaia och hon verkade intresserad ville komma tillbaka och se henne riden. Idag tömkörde jag bara.
Imorgon är det vanlig arbetsdag hoppas jag hinner till Södertälje måste köpa arbetskläder.
Natti natti
Ann

Ockelbo - fram och tillbaks

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 21:14:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja har glömt att lägga in lite roliga bilder ifrån vår tripp till Ockelbo för att titta på en hopphäst i söndags..


Fia körde.. Mkt snö

I Gävle var det Ännu mer snö!

Josse fick sitta fram..

Efter "hästkollen" åt vi pizza :)

Hästen var som jag skrivit tidigare fin och trevlig..Nyårsfyrverkeri i Eskilstuna..

Jag, Josse och Fia strax innan tolvslaget - i vadå?? Jo snöoväder!! Grr..

Kram

Snöyra!!

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 20:31:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag när jag kom till stallet så började det verkligen toksnöa och blåsa! Helt galet.. Eftersom det var så dåligt väder så tog jag in min fina prins Rangun, som fick stå i sjukhage pga tappskon, för han hade inte alls någon lust att vara ute.. När de står i en så liten hage utan skydd för blåst måste man ta in dem då de inte har något att äta/"pilla" på och inte kan röra sig speciellt mycket.. De blir snabbt kalla och det resulterar antingen i att de bara står och kurar ihop sig i ett hörn eller så får de "spel" och far runt och kan då skada sig..
Efter min 45min lektion tog jag även in Karaat som ockås står i en liten hage själv och utan skydd.. Jag mockade sedan snabbt boxarna i vårt lilla stall så jag kunde ta in Mille och Limit också, de såg jätteledsna ut vid grinden, blöta och helt nedsnöade..
Så hästarna var inne strax efter tolv vilket de tyckte var mycket skönt och eftersom Karaat nu fått flytta ner i utestallet och det inte var några hästar inne där ännu så ställde jag honom i Poseidons box bredvid Arrobell, vilket vi insåg var bra då han är så snäll och Arrobell verkade gilla honom. Så nu har Poseidon fått flytta tillbaks till utestallet och Karaat har fått en stor "lyxbox" i vårt lilla stall med de andra tävlingshästarna :) Tror han är mycket nöjd!

Självklart ville ju alla hästarna in från blåsten men idag hade ju inte vi själva stallet utan privathästarna så vi ringde och bad dem komma och ta in hästarna tidigare, vilket jag egentligen kan tycka att man kan "räkna ut själv" att hästarna inte tycker att det är helt underbart att vara ute ända till 15'00.(utan att låta för hård eller elak hoppas jag)
Våra hästar är vana att alltid få gå ut varje dag och blir mycket förbannade om de inte får gå ut så fort de ätit frukost, så ut får de alltid komma oavsett väder - är det däremot väldigt dåligt får de komma in tidigare precis som idag.

Limit med "luva" förra vintern..

Eftersom Rangun saknade sko fick han vara idag, då pappa var ute i skogen och roade sig :) Mille fick sig däremot ett dressyrpass och han kändes riktigt fin nästan hela passet igenom!! Så nu är det verkligen bara att jobba vidare på samma sätt och inte låta honom ta överhanden så ska vi nog få till allt..

Efter det körde jag traktor i ett par timmar - mycket snö var det som skulle bort!! Så nu fick pappa lite mindre att göra :)

Imorrn är det vanlig dag igen och på eftermiddagen ska Ebba rida lektion igen, för tredje gången denna veckan - AMBITIÖS flicka!!

Kram Madde 

Snö på schemat - som vanligt

Publicerat: 2011-01-05 Kl: 21:01:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Ja det bara snöar och snöar, och pappa plogar och plogar..

Idag var jag lite vilsen i huvudet tror jag skulle ha en privatlektion idag och en imorgon men blandade ihop dem = trodde tvärtom.. men det löste sig till slut och nu ska Ida L, som har hand om Lady en del av tiden då Åsa och Stella är på semester, rida lektion för mig på lördag.. Imorn ska en av de andra som sköter om Lady också rida en lektion :)
Jag hade iaf en lektion idag för Alma på Jazza och Lisa på sin medryttarponny Fille.. Tjejerna var mycket duktiga och Alma tycket det var kul att få rida då hon flyttat utomlands där det tydligen inte finns några hästar :( Stackars tjej..

Rangun fick gå ut en sväng även idag, men nu är det verkligen mycket snö så det blir tufft för hästarna.. man får försöka rida på vägarna och på upptrampade stigar också för att inte överanstränga dem. Tyvär lyckades han såklart trampa av sig en sko.. Pappa vart inte så happy men jag tror jag vet vart han kan ha tappat den, däremot snöar det ju fortfarande så får se om jag kan hitta den imorgon.. Det var nämnligen hans högra framsko som rök och det är den skon pappa måste jobba lite extra med skon för att det ska sitta bra då hoven inte är helt normal..

Mille fick sig ett dressyrpass, känns som det första riktiga sedan jag kom hem faktiskt. han kändes kanonfin då jag började och jag skrittade länge innan jag började trava och jobbade mycket med böjningen ich att flytta honom för skänkeln och få honom raktiktad och vända.. Sedan kom galoppen och då kändes det helt plötsligt inte alls lika bra och han vart sur men då kom mamma för att hjälpa mig så efter en stund var han superfin! Tänk om han kunde gå så direkt istället så man slipper känna sig så himmla värdelös och att man aldrig kan få någon ordning på honom då man börjar.. Mamma tyckte iaf att han var riktigt snygg och jobbade på bra sedan så det känns kul. Vi jobbar nu bara på att få honom fram för hjälperna och inte hänga sig i min hand, så jag får rida med ganska mycket tryck i galoppen så han kommer igång och även jobba mycket med böjning i sidorna innan det såsmåningom går att korta och samla galoppen.. Pether har ju sagt att jag ska växla bett så mycket som möjligt, och vi har alltid haft massa olika bett men upptäckte då att vi inte hade så många trotts allt. Idag fick han gå med ett något smalare tvådelat med stora bettringar, tidigare har vi ridit med kulbett, gummibett och kandaret.. Ska nog ta kandaret imorrn för det har han inte haft sedan i november..


Jag använder Ranguns kandar även på Mille då vi ännu inte skaffat något eget till honom och han är ju ändå inte på den nivån tävlingsmässigt än, men de vore ju kul att ha ett eget till honom speciellt eftersom jag måste ändra med hålen då Rangun har ganska litet huvud i jämnförelse med Milleponken..

Imorgon kommer det en spekulant på vår fina Gaia som vi de senaste åren bara avlat på.. Vi skulle verkligen behöva sälja av en del hästar nu, är ju galet många.. :P

Fina Gaia med år 2010års föl Bell's Melete e: Arrobell

Kram Madde

Kallt men kul

Publicerat: 2011-01-04 Kl: 22:42:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Efter en till dag i ett iskallt ridhus med min dressyrkurs så var alla rätt möra på em. Men verkade nöjda. In i värmen en stund o därefter dags för hoppträning för Erik på fina Bosson. Han var dock ganska pigg idag -har ju blivit ganska mkt vila i helgerna, han har ju stor arbetsvilja den hästen. Det var roligt i alla fall men till slut så kände jag inte mina tår längre så jag slutade lite tidigare....rolig övning var det bla hoppade vi småhinder i serpentinbågar och på ena långsidan var det en trestuds sedan 20 m o em till trestuds andra långsidan oxer 24 m o ett räcke. 
Nu är det sovdags 
Ann

Dagläger

Publicerat: 2011-01-04 Kl: 19:58:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har jag haft ett dagläger för åtta härliga tjejer mellan 9'00 - 14'30.. De red på fm i två grupper då hälften ville hoppa och resten dressyr, gick mycket bra för alla och hästarna skötte sig så bra :) Efter lunch borstade vi hästarna, släppte ut dem och hade sedan teori i sadelkammaren då vi disskuterade delar av hästens utrustning samt lite om stamtavlor osv.. Tror de alla var ganska trötta då vi var färdiga - det var iallafall jag.. Jobbigt var det att hämta deras hästar innan de red då de stod absolut längt bort o deras superstora hagar med snö till knäna!! Genomsvettig vart jag..

Sedan red jag iaf Rangun ute i snön några varv, han vart även lite svettig på den korta stunden.. Det Jobbiga är bara att när man är ute i snön som jag var idag så går det ju inte riktigt att skritta av hästen då det är väldigt jobbigt även att skritta för dem i den djupa snön - men som tur var har vi en fantastisk Horsetrainer!! verkligen super, då kunde jag ställa honom på ett 30min pass där efter vårt korta intensiva jobb i snön. Medans han promenerade på skritten hade jag lektion för Ebba på Gent, Ebbas fantastiska mamma Carina fick aggera hästskötare då Rangun gått färdigt :D Ebba fick idag rida i dressyrsadel och det gillade hon skarpt! Det gick mycket bra för henne att rida och hon kom ned bättre i sadeln idag, kan ju till viss del bero på derssyrsadeln också.. Fattar inte de som rider runt i hoppsadlar och försöker rida dressyr :S man får ju liksom inte stöd alls plus att skänkelläget ofta blir sämre i en sådan sadel.

Vad tycker ni?? Kan ni träna dressyr i en hoppsadel??

VS      
Jag och Rangun på vår första MsvB för snart ett år sedan på Strömsholm

Kram

Ingen ridning för kallt

Publicerat: 2011-01-03 Kl: 22:44:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det går inget bra för mig med ridningen men idag har det varit kallt ända in på skelettet. Det funkar inte att stå och ha lektioner hela fm och hela em man blir så himla kall och fixar inte att sätta sig upp o rida efter det.
Hoppas det blir varmare i morgon annars blir det tufft att hoppa för Erik på kvällen. Gunilla Åkerman skulle komma i morgon på kursen och ha programridning men tyvärr har hon blivit sjuk så det blir lika många timmar i ridhuset imorgon.
Hästarna har i alla fall gått bra idag Alla har gjort stora framsteg. Hästar som varit med är Uranos, Jolita med några av mina flitigaste deltagare på kurser Christine har nog varit här 5 ggr på ett år! Hon och hennes svägerska kommer från Gävle. Hästarna har gått bra och vi tränade på programdelar. Dionysos har varit superfin tränat på att han ej får gå iväg utan istället vänta och använda sina bakben lite bättre. Carina är ju inte så stor uppe på denna jättehäst men hon klarar det super.
Leo går från klarhet till klarhet han har ju egentligen bara varit i träning sedan i höstas men blir bara bättre och stadigare i formen. Lille Castor avslutade med nya MSVC programmet (gamla LA:6) han går klockrent. Har blivit så bra i galoppen -galopperar riktigt i uppförsbacke med superfina enkla byten o förvänd galopp.
Roligt med sådana här kurser. Fast roligast om det var +15 ute.
Se om min käre man kan släpa ner min värmehörna som han lät bygga förra vinterna när Liane tyckte att det var för kallt att komma hit.
Drar ju lite ström....med infravärme men man håller sig ju varm.
Ann

Kall ny vecka..

Publicerat: 2011-01-03 Kl: 20:40:56 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja igår vart det som mamma skerv datatrassel vilket gjorde att inte jag heller kunde skriva i bloggen eftersom jag tillbringade natten i Mariefred.. Det vart så eftersom vi, ja Josse och syster, kom hem så sent ifrån vår roadtrip till Ockelbo där Sofia provred en hopphäst. Ett skimmelsto som såg mycket trevlig ut och Fia red henne bra :)

Vi red hästarna då vi kom hem vid sju, jag på Rangun Sofia/ Mille och Josse fick ta Limit.. han fick sig ett litet uppvaknande av Josse tror jag.. Hehe Josse är ju ganska tuff då hon är van vid vilddjuren hon har hemma :P Såg iaf bra ut! Fia har nu fått order om att trycka ner sin bakdel och vara lite tuffare på honom!

Rangun kändes bra, lite svårt då man inte vill rida på honom för hårt efter vilan men ändå måste ta igenom en del grejjer.. Idag startade mamma en två dagars dressyrkurs och då ficik jag visa två dressyrprogram på deras teori först  LB:2 sedan LA:6 - som de nu gjort om men har inte kikat på det ännu. LA:6an kändes helt klart bäst och efter fick jag även göra några byten - som gick super!! Helt rena, luftiga och fina.. Gjorde även 3 i vart 4:e utan problem :D Happy!!!!


Ja och Rangun på framridningen hemma i sommras..

Idag var Ebba i stallet och hjälpte mig med allt möjligt innan hon sen red ett pass på Gent på em. Gick riktigt bra! Hon ska rida igen imorn (!) Tror hon tycker att hon har mycket att ta igen efter att jag varit borta :)

Mille fick gå ut i snön och jobba, vilket gick kanon ända tills vi kom typ 40m ifrån stalldörren då det var ngt som var superläbbigt och han ville inte alls gå :s tänk om de kunda tala ibland.. Man undrar ju vad som snurrar däruppe?

Så lite frågor jag fått i bloggen :)

En var om vi bedriver uppfödning?

- Vi har i nu beslutat att inte föda upp fler hästar, så år 2010 kom det sista fölet Bell's Melete. Det är inte speciellt ekonimiskt att föda upp hästar och speciellt inte på en sådan anläggning som vi har, man behöver ha stor lösdrift osv för att kunna dra ned på kostnaderna. Sen har  vi faktiskt haft väldigt mycket otur med våra uppfödningar också då de skadat sig på olika både konstiga och mer vanliga sätt. Så ska vi ha unghästar så kommer vi att köpa dessa i sådana fall i framtiden. Men det är ju trotts allt väldigt mysigt och härligt med de små fölen och att får följa dem genom uppväxten :D

Den andra frågan var om vilka hästarna var i headern?
- Ifrån vänster. Mamma rider en häst vi lånade under HT 2009 - sommaren 2010 Don Negro. En svart valack som hon tävlade t om MsvB på.
Bild 2 Sofia och min förra häst Helios, en egen uppfödning e: Troll 660 f.-00. Som jag utbildade och tävlade t om MsvB och Sofia hopptävlade honom. Vi sålde honom sommaren 2009.
Bild 3 är på "gammelmannen" Arrobell nu 20år (!) Isabellhingst som mamma tävlat t om SB:1, jag t om MsvA och Sofia t om MsvB..
Bild 4 på mig och Rangun en brun val från Tyskland vi köpte som 5-åring f.-02 jag har utbildat och tävlat honom t om MsvB.


Superkul med frågor ifrån er läsare!

Kram Madde

Trista datorer

Publicerat: 2011-01-03 Kl: 08:05:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Skrev ett inlägg igår om våra fantastiska "stalltomtar" om man får kalla dem det papporna som fixar i stallet. (som försvann) gör ett nytt försök.
Förra vinterns snöskottning av ridhustaket har satt igång hjärnkontoret igår så byggde de en snöskottnings "grej" för taket. Efter att konstaterat att det blev för tungt med den "släde" som byggdes förra vintern.
Tanken är att om snön tas bort nu innan det är för mkt så behövs det säkert inget mer skottande i vinter.
Såg i alla fall riktigt bra ut igår men det behövs tydligen en starkare plast. Men ingen ide´att fösöka att beskriva skottningen utan vi får fösöka att lägga in lite bilder in "aktion".
Peter o Peter har gnuggat sina hjärnceller. Det har skottats hela nyårshelgen o även pappa Olof har varit med. Vilken tur att vi har dessa pappor som har tid att fixa när övriga familjen håller på med sin hästhobby.

Ann

Olycksfågeln

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 19:19:14 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Ja jag glömde ju skriva om Rangun som lyckats igen - absolut inget allvarligt men ändå.. Fattar inte hur han gör:Detta lyckades han alltså med i förrgår då han stod i en lite sjukhage på typ 4*4m :S Tycker inte att jag skulle behöva ha boots och skydd på då han gick i en sån liten skrutt hage men icke då..
Igår fick han gå ut i paddocken då den nu vart ledig igen efter mammas kurs, då fick han iaf boots på sig..

Nu är ju julen över men eftersom jag missade en del av den så fotade jag lite av pyntet i stora stallet som såg ut såhär..

Grankrans ovanför kontorsfönstret

Finfint i höjd som inte de hungriga ponnysarna når!

Kram

Where are the comments??

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 16:39:10 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Hörrni kära läsare det vore ju trevligt med lite kommentarer ibland ;) Det gör liksom att man får lite extra pepp med skrivandet i bloggen..

Gårdagskvällen/natten var iaf mycket trevligt och mysig med goda vänner, god mat och senare fantastiska fyrverkerier på stan.. Trotts att det var snöstorm så släpade vi oss ner i höga klackar och beskådade den fina fyrverkerishowen tillsammans med sjuuukt många andra Eskilstunabor..

Jaha jag tänkte ju skriva lite om årets händelser i hästväg idag..

Rangun
Målet för 2010 var att han skulle debutera MsvB och bli stadig på den nivån. Debuten gjorde vi på Strömsholm tidigt under våren/vintern och de starterna har varit okej, inte direkt dåliga och inte något wow. Vi har haft lite småmissar och problem med bytena även om vi ibland fick till vissa saker riktigt bra. På vårt dressyrmeeting lyckades vi iaf knipa vår första placering i MsvB, en tredje plats :) Han har blivit mycket stadigare i rörelseerna och formen utvecklas hela tiden.
2011 ska bli ett spänannde år då jag hoppas att han nu verkligen kommit till sin rätt och blivit stark. Då vi jobbat med seriebyten och lite piruettarbete under hösten så hoppas jag på att vi kan vara redo för ett snäpp till såsmåningom MsvA.. Vi har ännu en bit kvar och jag vill att han verkligen ska vara stadig och säker på tävling i MsvB, samt att vi måste kvala, innan det blir någon högre klass. För att får rida MsvA måste man ha ridit två starter i MsvB:4/5 eller något av Juniorprogrammen.

Millet
Ja Mille sår vart väl allt annat än planerat då han stod i 6mån.. Men det är sånt man inte kan styra över och det är bara att gilla läget och bita ihop och kämpa vidare. Mille är egentligen en/ett par storlekar för stor för mig när han sätter den sidan till och det krävs så extremt mycket riding och jag måste vara så "tuff" med honom för att han ska gå - och när han går sen!! Då är han SÅ fin! Planen var från början att vi skulle börja med byten och att vi skulle hinna debutera någon MsvB innan årets slut. Istället fick han mycket vila, som jag ändå tror på ett visst sätt kan varit bra för honom och hans huvud. han har stundtals riktigt varit en lysande stjärna på träningarna och man har verkligen fått en härlig känsla och trott på att det finns en riktigt bra häst i honom. Nu skia han bara fortsätta att sträkas och vi kommer fortsätta jobba massor med formen och galoppen. Under det kommande året ska han bli stadig i LA och MsvC samt befästa byten för att förhoppningsvis framåt sommarn kunna testa på lite högre svårighetsgrad..

Årets bästa ögonblick
Svårt.. Känns inte som att jag haft något att direkt "sticka ut" med utan året har varit ganska medelmåttigt.. Men måste väl nästan vara placeringen med Rangun i MsvB, träningsmässigt har jag många bra minnen bland annat ifrån några aha upplevelser hos Liane med Rangun.

Årets sämsta ögonblick
Ja det måste väl ändå vara då jag red Herkules för sista gången och insåg att han aldrig skulle bli bra.. Riktigt jobbigt.

Herkules..

Sålda hästar
Leukothea fick under hösten ett nytt hem och även hennes mamma Kalypso såldes.

Nytillkommna hästar
Ja vi själva köpte ingen ny häst däremot fick vi många nya inackorderingar till stallet. Catmadhu kom till oss för utbildning i november.


Hmm igår tyckte jag att jag hade så mycket jag kunde skriva om 2010 men nu har ideerna tagit slut.. Är det något som NI undrar över eller som jag kanske missat??

Kram


RSS 2.0