Kanonhäst!

Publicerat: 2011-01-26 Kl: 21:21:45 | I kategori: Allmänt

Jag tror och hoppas verkligen att det lossnat nu med Mille för han var så himmla fin även idag.. Är helt överväldigad över hur fin han är och hur "lätt" allt helt plötsligt känns.. MEN det är ingen häst man "glider" runt på han kräver 100% HELA tiden! Annars flyger han i luften för småsaker som solkatter och dressyrstaket som han tycker ser konstiga ut. Red iaf igenom LA:4an jag ska rida på söndag, var lite klurigt eftersom två av gymnasieeleverna samtidigt skulle öva på att visa häst vid hand :S men men det är alltid nyttigt med lite störningsmoment också. Det mesta kändes iaf kanon, kanske att travlängningarna skulle kunna komma upp ett snäpp till men jag vill heller inte pressa för mycket nu när han verkligen börjar gå. Längningarna kan jag lägga lite mer fokus på lite längre fram när han blivit starkare i sin "nya kostym".
MOT TOPPEN!

Rangun fick gå ut en sväng i morgonsolen, verkligen kalasfint väder idag, han tyckte det var super att få gå ut och sträcka på sig i snön! Imorgon kommer Gunilla så jag måste komma ihåg att kolla igenom MsvC:1an (gammla LA:6) för att se om det var några ändringar i programmet så att jag kan rida detta imorgon.

Poseidon var väldigt tjock i benet i morse men var mycket bättre då han kom in på em, rörelse brukar vara bra - i lagom mängd förstås. Men ingen motion för honom idag alltså, inte heller Demeter reds idag då jag ville ta ut henne men ingen fanns som kunde följa med på nån snäll häst. Däremot lindades hon på em med en ny medicin till muggen hon har på benen.

Har tittat lite smått efter nån ny förmåga till ridskolan och hittat en eller kanske två som jag ev ska provrida nästa vecka men vi ska troligtvis få en häst på lån/foder till ridskolan av en bekant. Vet inte exakt hur hög han är men en liten stor häst :) Vi ska även sälja nån eller ett par av ponnysarna och vi har disskuterat fram och tillbaks hur vi ska göra - Idag kom vi iaf fram till att vi nog ska lägga ut en annons på "Grappan" för att se om vi kan hitta ett nytt bra hem där hon kan trivas, hon har alltid varit en så go' och mysig ponny men har de senaste månaderna blivit ganska grinig och hon är ju inte heller den helt optimala ponnyn för nybörjarna då hon har lite fart och kan bli lite stark om de inte kan så mycket. Jag tror iaf att hon skulle bli väldigt lycklig hos en ryttare/familj.

Grappan har även ett avelsvärde då hon har väldigt bra stam. Brolötens Grafit tävlade ju Emelie Brolin under sin ponnytid, och han var ett riktigt "ess" i ponnydressyren :)

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Angelica

Tävling i bloggen :D Vinn en Upplevelse! Kika in :-)

2011-01-26 @ 21:55:03
URL: http://angeliiicaaaa.blogg.se/
Postat av: Madde

Kom på en grej! För er som ivrigt väntar på den nya hemsidan så kan jag meddela att snart så.. Var lite bökigare än jag trott att flytta den nya sidan till den gammla adressen..

2011-01-26 @ 22:33:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0