Tabbe!

Publicerat: 2011-01-30 Kl: 21:30:38 | I kategori: Allmänt

Ja återkommer till namnet på inlägget lite längre fram i texten :P

Idag var det alltså årets tävlingsdebut för mig och mina båda hästar. Kanske inte världens bästa anläggning att starta året med då de kan vara lite extra på tåna i början på säsångnen innan man varit ute så mycket. Framridningen är nämnligen i ett tält och jag vet inte de axakta måtten men det är ju mindre än 20*40 iallafall samt att man inte riktigt vågar rida helt rak på långsidorna då själva ställningen som håller uppe tältduken gär som en båge. Eftersom taket är "runt" så glider det gärna ner snö vid plusgrader :S Vilket mina hästar älskade.. Sådär va..
Det var verkligen extremt lite snö på taket men nog for det ner titt som tätt, lite halvsvårt att vara helt avslappnad då.. Mille som var först ut tog det ändå ganska bra, han var ganska rädd just då det gled men annars mycket avslappnad, men Rangun däremot var tokspänd hela tiden då jag kom in så jag fick skritta ute på vägen i typ 10min kanske innan jag kunde gå in och börja rida ordentligt.

Mille var jag lite småmissnöjd med då jag ridit, tyckte inte att han gick fram för skänkeln som jag ville och även en del "dumheter" i mellangaloppen. Han lyckades också med bedriften att verkligen få mig ur balans precis innan start då han fick nått tokfnatt och for rakt upp i luften och sköt av några luftsprång. Vi red iallafall ihop 63,66% som jag är ganska nöjd över fick några 8:or och ganska många 7:or däremot ett par 4:or på misstagen som såklart drar ner slutsumman. Tittade på videon i bilen på vägen hem och tycker ändå att han såg rfiktigt fin ut :) så om han ser så fin ut när han inte känns så fin så kan jag ju bara drömma om hur kanonfin han kommer att kunna bli när vi såsmåningom hamnar på samma "våglängd" :D

Rangun kändes fin och väl framme för hjälperna under hela ritten, känner mig stundtals lite "fumlig/obalanserad" i sadeln (jag har nu Milles sadel) men det kommer att bli kanon närvi ridit in oss lite mer i den. Ja jag kände mig faktiskt riktigt nöjd med honom och de som följde med tyckte också att han såg fin ut, slutpoängen vart 63,56% och de har inte lagt ut några resultatlistor så jag vet inte hur jag hamnade i listan.
Inga direkta missar på Rangun utan mest en del grejjer man behöver puttsa på för att få upp poängen ännu ett snäpp. Imorgon kommer protokoll samt video ifrån båda ritterna :) Massa fina bilder blev det också! Ange hade min kamera i högsta hugg! Hade även med mig Maria och Elin så det var proppfullt i bilen med folk, kläder i mängder och en liten vovve - Buffy!


Jag & Rangun samt mamma & Don Negro förra våren

På kvällen när vi sedan kom hem var det tävlingsmöte för alla som tävlar för Mariefreds Ridklubb. Tyvär var det inte så många som dök upp.. Har ni missat detta?? Mötet är ju till för alla som vill/ska tävla för klubben under 2011. För att prata om licenser, tävlingar som klubben annordnar, lag i allsvenskan Div 1 & 3, träningar som klubben subventionerar och annat smått och gott.
Det vart mest lagsnack och i veckan ska lagen anmälas till förbundet, nu på våren är det Div 1 & 3 som gäller då Div 2 går på hösten.

Div 3 ponny/hästdressyr går över tre omgångar i klasserna LC:2 och LB:1
Div 3 ponny/hästhoppning ---"--- LD & LC

Div 1 hästdressyr går i MsvC:1 & MsvB:4 där 2 ryttare rider MsvC och två MsvB
På ponny & häst finns inga ekipage till ett lag i div 1 hoppning och inget ponny dressyr heller.

I varje lag ska det vara minst 3 ryttare och max 4. I ponnylagen får man inte ha ponnyer av endast en kategori, har man däremot bara tre ekipage är detta ok.

Lagtävlingar är oftast väldigt roligt och tanken är ju att man ska hitta på massa skoj som t ex träningar, föreläsningar osv innan och under själva tävlingssäsongen. I lagen får man en god gemenskap och mycket hjälp av varandera då alla brukar vara väldigt duktiga på att peppa och hejja på sina lagkamrater :)
Något som också är mycket viktigt är såklart lagledaren för laget han/hon ska ju hålla ihop gruppen, hålla ordning på tävlingsdatum, tillsammans med laget komma fram till vilka som ska rida vilka omgångar om det finns fler än 4 osv..

Är du sugen på att rida i Mariefreds Ridklubbs lag men missade mötet av någon anledning??
Kontakta någon i TK (tävlingsgruppen - här sitter både jag, mamma och syster :P)
Mer info finns även på klubbens hemsida :
mariefredsridklubb.com

Kram Madde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0