Snö på schemat - som vanligt

Publicerat: 2011-01-05 Kl: 21:01:54 | I kategori: Allmänt

Halloj!

Ja det bara snöar och snöar, och pappa plogar och plogar..

Idag var jag lite vilsen i huvudet tror jag skulle ha en privatlektion idag och en imorgon men blandade ihop dem = trodde tvärtom.. men det löste sig till slut och nu ska Ida L, som har hand om Lady en del av tiden då Åsa och Stella är på semester, rida lektion för mig på lördag.. Imorn ska en av de andra som sköter om Lady också rida en lektion :)
Jag hade iaf en lektion idag för Alma på Jazza och Lisa på sin medryttarponny Fille.. Tjejerna var mycket duktiga och Alma tycket det var kul att få rida då hon flyttat utomlands där det tydligen inte finns några hästar :( Stackars tjej..

Rangun fick gå ut en sväng även idag, men nu är det verkligen mycket snö så det blir tufft för hästarna.. man får försöka rida på vägarna och på upptrampade stigar också för att inte överanstränga dem. Tyvär lyckades han såklart trampa av sig en sko.. Pappa vart inte så happy men jag tror jag vet vart han kan ha tappat den, däremot snöar det ju fortfarande så får se om jag kan hitta den imorgon.. Det var nämnligen hans högra framsko som rök och det är den skon pappa måste jobba lite extra med skon för att det ska sitta bra då hoven inte är helt normal..

Mille fick sig ett dressyrpass, känns som det första riktiga sedan jag kom hem faktiskt. han kändes kanonfin då jag började och jag skrittade länge innan jag började trava och jobbade mycket med böjningen ich att flytta honom för skänkeln och få honom raktiktad och vända.. Sedan kom galoppen och då kändes det helt plötsligt inte alls lika bra och han vart sur men då kom mamma för att hjälpa mig så efter en stund var han superfin! Tänk om han kunde gå så direkt istället så man slipper känna sig så himmla värdelös och att man aldrig kan få någon ordning på honom då man börjar.. Mamma tyckte iaf att han var riktigt snygg och jobbade på bra sedan så det känns kul. Vi jobbar nu bara på att få honom fram för hjälperna och inte hänga sig i min hand, så jag får rida med ganska mycket tryck i galoppen så han kommer igång och även jobba mycket med böjning i sidorna innan det såsmåningom går att korta och samla galoppen.. Pether har ju sagt att jag ska växla bett så mycket som möjligt, och vi har alltid haft massa olika bett men upptäckte då att vi inte hade så många trotts allt. Idag fick han gå med ett något smalare tvådelat med stora bettringar, tidigare har vi ridit med kulbett, gummibett och kandaret.. Ska nog ta kandaret imorrn för det har han inte haft sedan i november..


Jag använder Ranguns kandar även på Mille då vi ännu inte skaffat något eget till honom och han är ju ändå inte på den nivån tävlingsmässigt än, men de vore ju kul att ha ett eget till honom speciellt eftersom jag måste ändra med hålen då Rangun har ganska litet huvud i jämnförelse med Milleponken..

Imorgon kommer det en spekulant på vår fina Gaia som vi de senaste åren bara avlat på.. Vi skulle verkligen behöva sälja av en del hästar nu, är ju galet många.. :P

Fina Gaia med år 2010års föl Bell's Melete e: Arrobell

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0