En helt ok dag....

Publicerat: 2016-09-29 Kl: 21:40:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Trots att jag ej hunnit rida mer än 2 hästar. Började med Demeter på utebanan i regnet då det var dags att hoppa. Tänk att det är så kul att hoppa! 
Bild fråN hemma tävlingen i våras. Men sedan var det dags för verkning av Hermes som skötte sig riktigt bra. Hann med Mackan före lunch. Eftermiddagen så var det dags för veterinär besök då vi skulle dräktighets undersöka Thaleia på 90 dagar. Trodde först att det inte skulle bli något då Göran Ström ringde och hade fått punktering.....men vid 19 tiden dök han så upp och Thaleia är fortfande dräktig! Så glad nu är det bara 6 mån att vänta.....Ann 
 

Galoppdag....

Publicerat: 2016-09-27 Kl: 23:00:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Startade dagen med en härlig uteritt! Jag på Demeter och Sofia på Pommes oj vad de tyckte det var skönt att få galoppera på ordentligt. Därefter var det dags för chipning och ID koll på Prometheus som stod på Ulltuna när Leif var här sist.
Hann bara med att rida en häst till -Helios den fina eftersom det var tävlingsterminsträff i distriktet ikväll på Finntorps ridskola.
Det var många klubbar representerade idag och många bra diskussioner. Vi som sitter i TK behöver ju input från klubbarna dels vad det gäller allsvenska regler och dessutom ska vi se till att det finns arrangörer till våra allsvenskor i distriktet. Även att inplanerade tävlingar ej krockar med varandra på de olika klubbarna.
Vilket vi lyckades bra med tycker jag nog då vårens allsvenskor hade många villiga arrangörer.
 
Det måste vara värmerekord för september månad så skönt att rida kortarmat. Däremot så skulle vi behöva regn det är så torrt och dammigt just nu och alla mina växter vill ha vatten.
Min fina!
Ann
 

Åter till vardagen

Publicerat: 2016-09-26 Kl: 18:43:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är vi hemma igen och det är inte utan att man saknar "cowboy" livet. Har idag startat upp med att rida 4 hästar så nu är man åter i arbetsselen. Till helgen är det weekend på gång igen. Bjuder på lite bilder: 
 

Annorlunda dag igen....

Publicerat: 2016-09-22 Kl: 16:41:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi kollade av ungstutar först idag fick jag rida en annan 5 åring. Idag var det 2 halta stutar på betet och då måste de först fånga den skadade med lasso mycket intressant att se. Vilka fantastiska hästar! En ryttare kastar lasso runt halsen och nästa tar bakbenen så att man kan lägga ner djuret. Därefter så kan man behandla med penicillin som är långtidsverkande. Typ 3 dagar om det inte räcker så får man ge en kur till. Idag var det även en stut med piggsvinstaggar på ovansida av mulen annars hade den inte kunnat äta. Hade antagligen nosat på en som då "slängt" ut taggarna. Kunde ej göra något åt det igår då det behövs "verktyg" att klippa av och dra ut är tydligen hullingar på dem. Det blev ytterligare ett bete kan säga att hästar a går fram över allt. Vi var på ett sankt ställe där vi var tvungna att rida över för det saknade några djur ( i den hagen skulle det bara vara 185....) Hanna fick rida först men de var så duktiga. Efter dessa 2 beten var det dags för öppet hus i Nicoles nya skola och för att hinna var vi tvungna att åka direkt. Parkera utanför med alla 5 hästarna i trailern. Vi var ju inte direkt klädda för det + lite leriga och vi var de enda som kom ridklädda men tror de är vana.... När vi sedan på kvällen skulle hem passerade vi en hage med kor och kalvar och Hanna såg på långt håll att något var fel så det var ut med hästarna igen som tur var så var det ingen dålig men en kalv som kommit ut därför låg kon utmed staketet. Därefter kvälls häng i stallet
 
sista kvällen i Canada - vilken upplevelse!

Konstigt inlägg

Publicerat: 2016-09-21 Kl: 07:40:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir inte alltid som man tänkt sig att skriva på mobilen. Jag känner mig alltså så gott som frisk nu och det är härligt. Nu är det läggdags i Canada och vi har haft en fantastisk dag som avslutats med middag ute och en stor brasa =grillat! Om tid finns imorgon så kommer mer bilder från vår resa sön- måndag.
Åsa som vi hälsar på och för väldigt många år sedan arbetade hos oss på Ekelund. En fantastisk vän som funnit sin plats i livet här i Canada . Ann

Äntligen börjar bli frisk.....

Publicerat: 2016-09-21 Kl: 02:49:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så trött på att bli sjuk när jag ska vara ledig. Idag en heldag i sadeln. Vi var på ett bete med 300 stutar. För att kolla dem och tömma en av de bortersta hagarna. Vilka beten? Våra hagar är pyttesmå vi har alltså ridit hela dagen på ca 390 ha naturbetesmark blandat med lövskog. Så ibland hittade man ett litet gäng på 4-6 st så vi skulle alltså kolla att de var friska + försöka räkna ihop dem samt tömma ett bete för om ett par veckor ska de flyttas. jocke är lite mör och det var otroligt kul! Själv fick jag rida åsas fina Twister en 5 årig quarter valack.
 

En heldag på galoppbanan!

Publicerat: 2016-09-19 Kl: 02:55:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gårdagen tillbringades på galoppbanan i Edmonton . En annorlunda och rolig dag. Åsa och Alans vänner är galopptränare och framgångsrika tror de vann de flesta loppen de hade hästar med i. Vi var med på vinstfotot på två hästar och efter tävlingarna så var det efterfest vid stallarna. Man kan ju diskutera hur galoppsporten är uppbyggd. Även tränarens fru var inne på samma spår. Att ha 2 årings löp lär ju inte göra att man ökar hästens hållbarhet direkt. De hade en som startat 3 ggr och vunnit alla däribland i går . Han hade en helsyster som var 1 och skulle gå på auktion idag så de räknade med stora pengar. De som köper hästarna vill ju ha tillbaks sina pengar så fort som möjligt...
Jag och Åsa läste programmet noga mellan varje lopp och lyckades faktiskt spela på rätt häst flera ggr men Åsa var nog allra skarpast. Ann 

Nästa gång....

Publicerat: 2016-09-17 Kl: 04:41:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som jag ska vara ledig så ska jag ta ledigt innan och varva ner innan jag åker. Blir ju alltid sjuk- så idag fick det bli en shopping dag. Vilket betyder att man åker till en jaktbutik som var den största jag sett. Här har man en annan syn på avstånd inte så långt vi var i Calgary ungefär som o ta en tur till ungefär Jönköping för att shoppa över dagen. Var också i en enorm western butik. Imorgon talas det om galopp i Edmonton . 
 
 

Väskan är här !

Publicerat: 2016-09-14 Kl: 18:03:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Man vet att man bor på en ranch när det ser ut så här på toan. 
Nu har väskan kommit så nu kan vi rida! Ann 

Canada tillslut....

Publicerat: 2016-09-14 Kl: 02:43:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

landade igår kväll och resan börjar inget bra. ena väskan borta och den viktigast förstås med alla våra ridkläder och skor. Så surt idag lånade kläder jag fick ta nicoles stövlar och jacka. Minusgrader imorse dessutom hela dagen har tillbringats med att skilja ut kalvar som skulle på auktion. Vi hoppas att vår väska kommer ikväll. 
 

Ännu en dag....

Publicerat: 2016-09-07 Kl: 23:02:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagarna rullar på oavsett vad som sker. Idag har vi varit själva jag och Sofia - Madde är ju i Tyskland med ridklubben i fokus. Ett projekt som Södermanlands ridsportsförbund har tillsammans med Västmanland och SISU. Det verkar som att de har det bra och på fredag ska de till Patrik Kittel!
Lördag är de hemma igen.
Idag började vi dagen med att rida Elton och Joe.
Sedan hade jag en privatlektion med en mycket ambitiös elev som kommer hit en gång i veckan med sin häst. Hon har en mycket speciell häst som utvecklas för varje vecka så vi har bestämt att hon kommer tidigt nästa måndag innan vi åker till Arlanda så vi hinner med ett pass till innan vår semester.
På förmiddagen hade vi en fantastisk uteritt jag och Sofia vi galopperade på stubbåkrarna på Demeter och Pommes.
Efter lunch red jag Millet och det är nog 4 år sedan jag satt på honom. Så fin men jag kommer inte skaffa mig en så stor häst....
Imorgon går bilen till Segersta med Demeter jag ska lämna henne där under min semester så att Mads kan trimma henne åt mig.
Fast inte i hoppning...
Ann
 

Bilder från helgen

Publicerat: 2016-09-06 Kl: 22:08:24 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

bra tävlingshelg med många placeringar först Sofia o pommes som tog placering i 1.20 på fredagen. Madde o boss som vann sin första start i lb dressyr bland ridhästar på nästan 70%. Söndag en andra plats för mig o Demeter i Msvb 4 och en andra plats för Madde o Millet i Georges. Ann 👍
 

Dåligt med uppdatering...

Publicerat: 2016-09-06 Kl: 22:01:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

ridskolan har nu varit igång i tre veckor och vi har haft fullt sjå att placera in alla nya elever. Så kul att så många vill börja rida hos oss. En helt ny grupp blev full direkt så nu är planen att starta en till. Mer info kommer om den gruppen. Drop in ridningen/ knatte ridningen på lördagar har också startat upp. Ann 

Tre veckor har gått!

Publicerat: 2016-09-06 Kl: 21:56:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

idag har Taylors Joe fått flytta in i stallet efter tre veckors karantän. Vi hoppas han ska trivas hos oss. Ann
 
RSS 2.0