Ekelunds Stuteri & Ridskola önskar alla ett gott nytt år!

Publicerat: 2015-12-30 Kl: 22:36:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hela familjen Holmqvist vill med denna bildkavalkad önska alla ett gott nytt år. Samt att visa att det är inte alltid vi sliter med hästarna på gården utan ibland är det också fest! Vilket passar bra nu när det  är partydags i morgon igen.
Vill också passa på att tacka våra fantastiska svärsöner att de står ut med detta ridande och mockande och tävlande och tränande. Ska bara.......kommer snart... mocka en hage först.....sedan klar.
För att inte den fantastiska mannen i mitt liv som står ut med alla hästar dag ut och dag in förutom dagarna i Thailand!
Sofia o Krille
Jocke vår fantastiska hovslagare som kan allt! Ser dock bister ut just för tillfället trots att inga stökiga hästar finns i närheten...........
Madde o Anders
Krille o Anders som tålmodigt väntar
Så fantastiska "sysslingen" snyggingen Charlotte o Sofia. Kunde inte låta bli denna bild som är fantastisk!
Denna bild var minst galen på mig själv. Men bara en gång man har ett sånt party.....
 
Gott nytt år alla och parta lugnt imorgon.
Ann
 
 
 
 
 
 

Lite vila inför nästa kurs...

Publicerat: 2015-12-29 Kl: 22:11:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då var barn och ungdomslägret slut. Idag har det varit markarbete och hoppning på schemat. Så även för mina "små damer". Idag markarbete och imorgon mera hoppning.
Så viktigt att rida varierat och de flesta hästar mår bra av att hoppa den enda häst jag vet är väl Rangun som slipper då han verkligen inte gillar det men det går ju att göra annan variation för en så speciell häst.
Det är nog den enda häst jag vet som inte gillar hoppning.....
Alla våra lektionshästar tycker ju att det är kul. Flera är dessutom riktigt bra hopphästar.
Sofia har ju tyvärr varit sängliggande i dag vilket betyder mer arbete för oss andra. Avslutade eftermiddagen med ett dressyr pass på Pommes gillar verkligen att rida honom han är speciell!
Jossan tog hand om Pebblan och det såg riktigt bra ut. Anna har också ridit lite hästar under eftermiddagen.
Nu är snart 2015 slut och det känns som att 2016 kommer bli ett spännande år.
Vi har riktigt fina hästar just nu men det är mycket arbete bakom att utbilda hästar är ett långsiktigt arbete. Så jag ser verkligen fram emot att fira in ett nytt spännande år tillsammans med goda vänner.
Håller på att fundera på nyårs menyn då jag verkligen gillar att göra nya spännande rätter.
Madde o Sofia tycker att jag brukar överarbeta då jag lägger ganska många timmar i köket inför nyårsfirandet men det är lite som meditation för mig. Fast kanske under press!
Känns lite pressat då jag fortfarande inte bestämt mig och jag behöver ju handla imorgon......men det löser sig nog.
I helgen är det dags för ridweekend och det är fullt ska bli kul.
Nu ska jag sova tidigt så vi hinner rida innan ridhuset blir upptaget av isolerings arbete under eftermiddagen.
Ann

Härliga barn/ungdomar...

Publicerat: 2015-12-28 Kl: 22:04:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har vi startat ett två dagars läger. Tyvärr var det inte så många anmälningar i år konstigt för förra året fick vi fullt. Desto bättre för de som är här då det blir färre i gruppen när de rider....
Så kul med dessa yngre tjejer!
Duktiga att rida också. Ikväll har jag och de som sovit kvar lagat pizza tillsammans och det var riktigt kul dessutom var det väldigt kul att sitta och prata med dem då de har väldigt mycket koll för sin ålder. De kunde inte förstå de som inte tyckte att teori är kul -för hur ska man annars kunna lära sig att rida bra om man inte förstår hur hästar fungerar osv.
Det har ridits en massa också man kan ju säga att vi har ganska många att rida......
Idag har jag ökat på min dagliga dos som varit två hästar med Elton. Fin pålle!
Tänkte vara smart efter semestern att inte köra på för fullt för kroppen känner ändå av att börja jobba igen.
 
Idag skulle vi haft ID kontrollant här för de där idiotiska nya reglerna där alla utlands registrerade hästar måste registreras i svenska avelsföreningar. Hur sjukt som helst och kommer att kosta ridskolan en väldans massa pengar helt i onödan. Vi har totalt 14 hästar som alla måste kollas och så skicka alla passen rekommenderat till rätt ställe..........
Bara registreringen kommer kosta över 10.000 kr så tillkommer ID koll och posten dessutom blir man utan pass ett tag. Så det är tur att ingen av våra hästar ska tävlas ännu. Känns så onödigt. Vad ska de hitta på härnäst för att sno en på både pengar och en massa extra jobb.
Vi har ju stora hästar med stam som ska skickas till ASVH och stora hästar + ponnyer utan stam som ska till SH och renrasiga ponnyer som ska till Connemara förbundet.
Men man kan ju se det så här också att framöver köpa svensk uppfödda hästar. Tur att mina är egna uppfödningar för jag har tänkt ut att tävla i februari på Demeter i alla fall.
Tyvärr körde det ihop sig för vår kontrollant så vi får göra allt jobbet på onsdag istället.
Lindens Cirial
Den här stjärnan är i alla fall en svensk född Connemara tror att man får försöka hitta sina ponnyer i Sverige då kanske man klarar sig från kvarka utbrott också det är otroligt många ridskolor i området som drabbats av kvarka sista året när man handlat hästar från utlandet.
Ann
 
 

God fortsättning alla...

Publicerat: 2015-12-27 Kl: 20:17:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tror att min hjärna fortfarande är på semester och vill vara i viloläge. Det har ju gått för fullt även när det är jul här på Ekelund.
Onsdagskvällen tillbringade jag framför spisen där det lagades mat inför julen. Julaftonsmorgon så samlades de inackorderingar som var hemma och vi i stallet för att fixa det tillsammans och sedan var det julfrukost. I år var vi uppe i vårt hus mysigare än cafeterian. Risgrynsgröt och skinkmacka.
Det går som ett litet kick att fixa allt och så mysigt att sitta o fika tillsammans!
Sedan var det köks tjänst igen för kl 12 ramlade alla gäster in för julmat. I år var vi dessutom hela 11 stycken på dagen. Vi fick besök av familjen Morin från Värmdö så kul för även svärmors syster var på plats.
Madde hade gjort egen glögg som var super god!
I år skippade vi julklappar och när hästarna var intagna och Värmdö gänget farit hemåt så spelades det kort tills det var dags för nästa sittning och då var även mina kära föräldrar med.
Kan säga att magen inte riktigt tyckte att det var ok med all denna julmat efter att ha levt på skaldjur, bläckfisk ris etc. Kändes som att ha kolik till slut.
Juldagen så var det dags på kvällen att gå ut och partaja på värdshuset i Mariefred. Så det har varit hektiska dagar med mycket skoj och mockning varvat.
Annandagen var det julfirande i Strängnäs och till förrätt så vankades det svenska kräftor! Jag tror att mitt julbord skulle kunna bestå av skaldjur......utan problem.
 
Idag har vi haft dressyrkurs hela dagen. Jag och Madde skötte det + Jossan och Charlotte som kommit hit. Sofia har varit i Gävle med sin Krille.
Mina fina damer har även fått varsitt dressyrpass och de känns så fina. Men träning för Mads dröjer några veckor då han nu åker på semester. Sedan så ska här tränas inför 2016. I år ska vi ut och tävla!
 
Igår så åkte vår fina San Rocco till sin nya ägare i Göteborg. Hoppas att hon kommer trivas med honom jag var ju inte hemma när de var här och provred men tydligen så gick det väldigt bra och de blev stört förälskade i honom!
 
Så en häst mindre i stallet.
 

Ann

Dan före dan..

Publicerat: 2015-12-23 Kl: 22:42:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Phju vilken dag! Tänkte igår att imorgon blir en bra dag, ack så fel jag hade... Eller ja både och.. Jossan fortfarande sjuk, Anna fortfarande dålig efter sin nackspärr och min axel fortfarande skit. Bara gilla läget och släcka de mest akuta "bränderna" gällande hästar och anläggningen. Jag ville tex "storstäda" Samoa och Thaleia då den sistnämnde har gjort en supergo lerinpackning - svårt att sanera häst med tidsbrist och en vänsterarm 😁 
 
Nu ikväll har jag iaf gjort min årliga saffranskrans som alltid jäser så jag tror ugnen ska spricka! 
 
Bjuder på ett par gamla bilder... 
Julig bild på fina Uranos med julgranen Alicia vid en maskeraddressyr för några år sedan 😝
 
Detta var i början av min ridkarriär - världens finaste och bästa Armstrong ❤️ Tror det är från invigningen av ridhuset (första delen) så borde vara -98? 
 
Kram Madde 
 

Sista kvälls passet--

Publicerat: 2015-12-22 Kl: 22:33:58 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ture som saknas oss......
Nu är det inte långt kvar till jul men julkänslan har svårt att infinna sig. Ikväll var det sista ordinarie lektionsdagen. Ridskolan startar trettondagen men innan dess så ska det vara kurser och läger.
Julaftonsmorgon så har vi som tradition att alla som är hemma hjälps åt med stallet sedan avslutar vi med julfika.
 
Idag så är jag om möjligt ännu tröttare tänk vad svårt att komma in i ny dygnsrytm.
Imorgon ska det galopperas runt sjön med hästarna så fort vi fått ut alla hästarna så att de hinner rastas sedan måste det handlas och göra köttbullar. Köpe köttbullar existerar inte hos oss har nyss gravat en lax med något nytt recept känns lite scarry men det blir kanske bra....
 

Ont...

Publicerat: 2015-12-21 Kl: 22:22:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Om jag har träningsvärk? Ja kan man säga. Efter alla dessa dagars vila så känns det att man är tillbaks igen. Idag har jag använt benen en hel del kan man säga. Öm i benen ryggen etc.
Har i alla fall varit duktig och hållt mig till att bara rida mina egna stjärnor. Övriga hästar får gå lite på sparlåga då det är lite sjukstuga här på Ekelund så det tar lite tid att fixa stallarna också.
Helt fel tid är det också då klockan för min kropp är 04.10 just nu och dessutom så är det ju svårt att sova på morgonen för det är ju lunch när man ska gå upp. Så i morse var jag uppe med tuppen kan man säga hann både gå med hundarna och fodra klart innan klockan var 7.
Jag tjatar om mina fina hästar och det är svårt att låta bli för jag är verkligen glad att jag har dessa två damer.
De skötte sig utmärkt idag och hade tänkt rida ut imorgon men då Jossan är knackig så får det nog bli ridhus i morgon igen och ute ritt på onsdag.
Ikväll har jag haft lektioner som vanligt och vi har verkligen superfina lektionshästar nu. Har nog aldrig haft så bra hästar på ridskolan. Det var två roliga pass med duktiga elever och hästar.
Många nya elever denna höst så hästarna behövs verkligen och en del börjar bli gamla så det gäller att skola in i god tid.
Saknar redan den fantastisk goda maten så det får bli en matbild älskar denna maträtt- sauer and spicy seafood sallad med extra chili i. Min mage har inte vant sig ännu vid vanlig mat.
God natt
Ann
 

Hemma!!

Publicerat: 2015-12-20 Kl: 22:04:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är man i Sverige igen på med arbetskläder. Vi landade igår kväll kom till Ekelund vid 23 tiden. Har joggat ett pass på mina två hästar. Mockat lite boxar och sedan till Strängnäs för att fira mina föräldrar.
I vår släkt fyller de flesta år i december......
Vi har haft en underbar semester med sol, bad, god mat, läst en massa böcker gått till byn åkt moped vilket är ok eftersom det knappt finna några bilar på ön.
Magen är i olag då man bara ätit thai mat sedan 2/12 och idag stoppat i sig julmat känns som man har lite smått kolik. Älskar maten i Thailand.
Några bilder att drömma sig bort till
Vår bungalow i 16 dagar..
Inte så mycket folk på stranden man kan gå flera km och knappt se en människa-ljuvligt
Apor är det gått om...
Eftermiddagsfika -sticky rice o mango med kokosmjölk
Utsikt från restaurangen
Snart solnedgång

Min fina födelsedags tårta jag kallas Ant sedan 10 år tillbaks när vi sov på ett annat ställe med mycket myror vilket de haft mycket roligt åt att vi sov i en trädkoja full med kryp

Härliga solnedgångar
 
Nu väntar sängen.
God natt
Ann
 
 
 
 

Julklappshoppning

Publicerat: 2015-12-18 Kl: 21:10:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll har årets upplaga av Julklappshoppning ägt rum på Ekelund!! drygt 20 ekipage startade från 30cm till 1m och jag tror det var rekord i felfria ritter, hela 18st. Hade Fia byggt för lätt bana tro? 
De snygga rosetterna till felfria ritter! 😍
 
Vad vore Julklappshoppning utan gran?!
 
I övrigt en lite ovanlig dag, känns som ja knappt ridit på hela veckan 😓
Anna har åkt på nackspärr så vi har haft extra jobb med stora stallet igår och idag få hon ej kunnat jobba. Red en häst på fm, Lady, och sedan åkte jag och Fis till Eskilstuna så fort vi fått i oss lunch då en granne blivit allvarligt sjuk. Så ett besök på sjukhuset var ett måste, han blev så glad när vi dök upp. 
 
Väl hemma igen så skulle hästarna in m.m jag fixade julgranen tillsammans med Natalie. Hade mina två på skritten och red Badboy som skötte sig exemplariskt trots hinder, julgran och massa barn överallt i ridhuset. 
Tänk om mina var så coola 😅 
 
 
Kram Madde 
 

Jobb! 😁

Publicerat: 2015-12-17 Kl: 22:58:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Phju vilken jäkla dag..... 
 
Vi har iaf löshoppat - några filmklipp ligger upp på vår fb-sida Ekelunds Stuteto & Ridskola!!
"Bally"
 
Boss tyckte det var svårt, hade nog aldrig löshoppat innan i sitt liv.. 
 
Kram Madde

Uranos

Publicerat: 2015-12-16 Kl: 06:03:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Urris på morgonpromis, vi har även börjat träna in honom på skritten så kan han promenera lite där sedan också. Spar vi några minuter och han får bästa möjliga träning 😃 
 
Kram Madde

Liten uppdatering..

Publicerat: 2015-12-13 Kl: 20:47:27 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Dagarna går i ett och helg betyder allt annat än mindre jobb! Igår var det smått kaos i min hjärna större delen av dagen då vi hade stallet, som vanligt på lördagar numera och så skulle jag ha fias grupp samt Jossans två barngrupper då Fia skulle iväg och Jossan var på VULK. Vid 14.15 avslutades sista gruppen och då hade jag 15min på mig att fodra, sopa och kratta stora stallet samt ta in samtliga hästar då jag skulle ha genrep med mina kadrilj-barn kl.14.30 :/
Tack och lova lite ledhjälp av ungdomarna samt Tina och några barn som mer än gärna portionerade ut kraftfoder :)
 
Sedan ha Mille framriden och klar till Julshowen startade kl,15.30! Jag hade iaf hunnit värma i nästan 20min innan det var dags att visa upp vår kür, som gick ganska ok med tanke på omstädnigheterna. Många kom och sa att det var så fint (de såg förhoppningsvis inte missarna) :P 
Efter julshowen var det bara att fixa till ridhuset och sedan förbereda häst inför provridning kl.18.. Drog ut på tiden och så hade jag en hel del fix men sårvård och foder innan jag kunde ta kväll strax före 21.. Anders undrade lite var jag tog vägen där..
 
 
Dagen började inte bättre idag, när jag väl kunde få sova lite längre än vanligt ringer såklart telefonen.. :/
Sedan extra meck med vattning av hästarna då det frusit i utestallet.. Skulle ha provridning av två ponnisar kl.11 men lagom när jag tagit i dem så fick jag ett sms om avb pga sjukdom.. Kul med framförhållning.........
Han jogga Badboy lite - SÅ glad att få jobba lite igen. Skulle hinna med Bally lite kort men nästa spekulant var tidig så fick göra iordning hästar till den visningen istället, plus all mockning. Fia mockade dock betydligt mer, hon gör det fortare än mig så är väl bra arbetsfördelning ändå kanske.
Jag är lite för petig när jag mockar..
 
Nu är det ju inte så många dagar kvar innan päronen är hemma igen! <3 bästa mamma har dessutom födelsedag IDAG - GRATTIS mamma!! 
 
Imorgon kommer vår vet. Tove för lite undersökningar, tänder, ultraljud osv. Ska även kika på fölis, fick en fråga om vad som är fel? Vi har nog valt att inte skriva något om det då det smärtar oss och känns väldigt tråkigt. Thaleias föl föddes med en kraftig felvinkling av ena bakbenet, troligtvis pga att hon legat väldigt illa i magen. Hennes skankben är vinklat som om det gått av och sedan växt ihop fel :( Vi har varit hos specialister, som aldrig sett något liknande (såklart att vi skulle ha den turen) hon har röntgats och kostats på dyra hovslagarbesök långt bort. Många veterinärer har tittat och även om det fanns några hoppfulla toner ibörjan så försvann de relativt fort, vi som ser henne varje dag tycker inte det har hänt särkilt mycket åt det bättre hållet men vi hoppas väl på ett mirakel. 
Första gången utomhus <3 På denna bild syns det dock inte alls, mer än att hon är vek i kotorna vilket är ganska vanligt och Thaleia hade också väldigt veka kotor som vi fick stödbandagera vid utgång i hage de första veckorna.
 
Kram Madde
 
 
 
 
 

Torsdag i många timmar

Publicerat: 2015-12-10 Kl: 23:13:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Det superfina och superglittriga pannbandet jag fick vid öppna träningen i lördags - Equito sponsrade detta till alla ekipage. vi fick välja vilken sort vi ville ha o ja valde silver och svart som ni ser 😍 
Även snygga boots i krokomöbstre och svart lack! Mille hade dem såklart då men han går ju normalt utan så nu har mästaren på skydd dem - Rangun! 
 
Idag har hag bara ridit fyra hästar?! Hmm kändes jättekonstigt och eftermiddagen var helt tom, tänkte få in lite planering och städning men icke när man har djur. Samoa hade kolikkänningar och efter samtal med vår vet. Tove så beslutade jag att ringa ut veterinär Göran Ström som kunde komma omgående. Han var inte speciellt orolig, så skönt, man blir så orolig när man har ett dräktigt sto så. Hon undersöktes och fick lite medikament i blodet. Tack snälla Göran! 
Berättade också om vår fågelunge - fölis - så han blev såklart nyfiken och ville se henne.. Ja han var inte så optimistisk han heller 😢
Det var den eftermiddan... 
 
Mina kvällsgrupper har haft trav på schemat - grundlig genomgång och sedan praktisk träning självklart utan stigbyglar! 
 
Imorgon har jag många hästar att rida igen 😆 Mille ska tränas Kür inför lördagens uppvisning, Echoes dressyr, Badboy lätt dressyrpass om hans förkylning är bättre, Boss dressyr, skulle behöva rida igenom Jolita och har en privatlektion på fm o ska sedan rida Winnie efter lunch. 
Det kommer spekulanter på Seamie och Bally kl.16 o kl.17 är vi bjudna till min morbror o hans familj = sen ankomst! 
 
Kram!!

Kirre <3

Publicerat: 2015-12-09 Kl: 23:00:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Attyrory Boss!

Publicerat: 2015-12-09 Kl: 22:59:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Litet livstecken..

Publicerat: 2015-12-08 Kl: 21:54:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Såå fin bild på tjejerna i ponnylaget i våras!
 
Har suttit och gått igenom lite bilder inför avtackning med julkort till årets sponsorer och fann då denna :)
 
 
Än sålänge fungerar det mesta helt smärtfritt på Ekelund - förutom det väldrigt träliga väder vi bjudits på.. Snacka om höstrusk! Så galet mycket blåst och nederbörd i form av regn.. I söndags när jag åkte hem var det som ett monsunregn under några km på E20.. Usch..
 
Hinner med att rida många hästar varje dag tack vare att markservicen fungerar exellent också - skulle aldrig gå att rida så många hästar utan att ha hjälp med före och efterarbetet med att sköta hästar och utrustning. Idag han jag med hela 5st på fm, går också fortare med de yngre hästarna plus att jag idag hade markarbete med de flesta vilket också kortar ner lite på vissa som inte har så mkt kondis ännu. 
Rangun fick först sig ett dressyrpass innan jag släpade fram bommar och annat skräp.. Då var det dags för Boss, Seamie och Bally. Avslutade med Badboy som bara fick trava lite bommar. Eftermiddagen var lite lugnare ridmässigt, bara Mille och han kändes fin, mkt satt kvar av det jag fick hjälp med i lördags men inser att jag verkligen behöver mer hjälp och framförallt någon på backen vid piruett och piaff/passage arbetet. 
Har även hunnit raka Rangun innan jag som vanligt kom iväg sent till mitt pass på gymmet. På tisdagar går jag på ett rörlighetspass kl.18. Denna veckan skippade jag det efterföljande Tabata passet då jag känner att det blir för mycket för både kropp och knopp just nu. 
Imorgon tänker jag dock gå på både Core och Legworks - mer styrka och inte alls så mkt kondition som Tabatan. 
 
Fortfarande många som hör av sig på alla hästar vi har ute på annons så ibland känns det som jag bara pratar i mobilen :S Hoppas allt extra arbete med att prata och visa för spekulanter också resulterar i några sålda hästar. 
 
Kram Madde 
 
 
 

Öppna träningen igår

Publicerat: 2015-12-06 Kl: 20:27:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hu vad jag har lite tid!!! :/ Vill ni se lite referat ifrån gårdagens öppna träning utanför Flen så kika in i Lina Dolks blogg!
 
Kram Madde

Svårt så svårt..

Publicerat: 2015-12-02 Kl: 22:24:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken dag!!
Har hunnit rida hela 8 (!) hästar idag :D Känns bra men är väldigt mör i kroppen då jag igår körde dubbla pass på gymmet då det var enda dagen jag kunde komma dit denna veckan :/ Tänkte på Emelie Brolin hela Tabata passet "- jag ska inte ta ut mig mer än absolut nördvändigt, har inget att bevisa för varken mig själv eller någon annan, detta är första Tabatapasset jag kör sedan tidigt i höstas"
Emelie skrev nämnligen ett mycket bra inlägg för några veckor sedan då hon följt med en kompis på ett liknande pass, ni som följer eller känner Emelie vet att hon är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och ger alltid ALLT. Gissa hur hon mådde i kroppen dagen efter? Med massa hästar att rida och en viktig träning inbokad.. Hon lärde sig då och jag lär mig av henne hoppas jag för även om jag är mkt mör så var det inte nära till tårar av smärta i musklerna.
Värt att tänka på - skynda långsamt!
 
På fm blev det först Mille och Rangun, dem rider jag alltid först om det inte är något annat som stör planeringen. Sedan vår utbildningshäst som jag gillat skarpt från första passet och han har nu börjat ifrågasätta om allt jobb verkligen är nödvändigt. Jag säger ja så efter vissa trottsåldersdisskusioner så går han som en klocka, men vi har mycket styrka och ork att jobba upp - återigen, skynda långsamt..
Rangun <3
 
 
Privatlektion innan lunch och sedan han jag med både skolhästen Mc Laren "Mackan" och Samoa innan intag där visserligen de andra redan hunnit få in typ alla hästarna :P
Därefter finaste Mickis, var så länge sedan jag red honom! och lille Boss innan ytterligare en privatlektion och sedan fix inför kvällens Clinic för Lotta Björe.
Som vanligt är hon väldigt bra, grundlig och noggrann - det vi MÅSTE vara för att lyckas. Som vanligt hade hon även kluriga banor med mycket övergångar osv. Jag red Magic i hästgruppen, jag anser honom som väldigt välriden och skolad men oj vad svårt det var - som jag sa till Lotta och publiken hade det varit nog så svårt att bara ha bommar på marken i den banan. 
Jag hade lite svårt att få till ett jämn flyt och få in bra avstånd - ville gärna sätta tillbaka honom lite för mycket. Nu blir det garanterat mer sådana övingar framöver, jobbigt att släpa fram allt "skräp" bara :/
Jättenyttig kväll och jag hoppas att ni som kom verkligen har lyssnat och tagit till er av alla kloka ord som sagts under passet. 
Lotta är ju inte så lätt att boka in på träningar men hon har kommit några gånger under året och vi hoppas få hit henne några datum under vinter och framåt våren också, då vill jag vara med också :)
Mr Magic <3
 
Nu är det verkligen sovdags!
 
Kram Madde 
RSS 2.0