Härliga barn/ungdomar...

Publicerat: 2015-12-28 Kl: 22:04:40 | I kategori: Allmänt

Ja idag har vi startat ett två dagars läger. Tyvärr var det inte så många anmälningar i år konstigt för förra året fick vi fullt. Desto bättre för de som är här då det blir färre i gruppen när de rider....
Så kul med dessa yngre tjejer!
Duktiga att rida också. Ikväll har jag och de som sovit kvar lagat pizza tillsammans och det var riktigt kul dessutom var det väldigt kul att sitta och prata med dem då de har väldigt mycket koll för sin ålder. De kunde inte förstå de som inte tyckte att teori är kul -för hur ska man annars kunna lära sig att rida bra om man inte förstår hur hästar fungerar osv.
Det har ridits en massa också man kan ju säga att vi har ganska många att rida......
Idag har jag ökat på min dagliga dos som varit två hästar med Elton. Fin pålle!
Tänkte vara smart efter semestern att inte köra på för fullt för kroppen känner ändå av att börja jobba igen.
 
Idag skulle vi haft ID kontrollant här för de där idiotiska nya reglerna där alla utlands registrerade hästar måste registreras i svenska avelsföreningar. Hur sjukt som helst och kommer att kosta ridskolan en väldans massa pengar helt i onödan. Vi har totalt 14 hästar som alla måste kollas och så skicka alla passen rekommenderat till rätt ställe..........
Bara registreringen kommer kosta över 10.000 kr så tillkommer ID koll och posten dessutom blir man utan pass ett tag. Så det är tur att ingen av våra hästar ska tävlas ännu. Känns så onödigt. Vad ska de hitta på härnäst för att sno en på både pengar och en massa extra jobb.
Vi har ju stora hästar med stam som ska skickas till ASVH och stora hästar + ponnyer utan stam som ska till SH och renrasiga ponnyer som ska till Connemara förbundet.
Men man kan ju se det så här också att framöver köpa svensk uppfödda hästar. Tur att mina är egna uppfödningar för jag har tänkt ut att tävla i februari på Demeter i alla fall.
Tyvärr körde det ihop sig för vår kontrollant så vi får göra allt jobbet på onsdag istället.
Lindens Cirial
Den här stjärnan är i alla fall en svensk född Connemara tror att man får försöka hitta sina ponnyer i Sverige då kanske man klarar sig från kvarka utbrott också det är otroligt många ridskolor i området som drabbats av kvarka sista året när man handlat hästar från utlandet.
Ann
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0