Liten uppdatering..

Publicerat: 2015-12-13 Kl: 20:47:27 | I kategori: Allmänt

Dagarna går i ett och helg betyder allt annat än mindre jobb! Igår var det smått kaos i min hjärna större delen av dagen då vi hade stallet, som vanligt på lördagar numera och så skulle jag ha fias grupp samt Jossans två barngrupper då Fia skulle iväg och Jossan var på VULK. Vid 14.15 avslutades sista gruppen och då hade jag 15min på mig att fodra, sopa och kratta stora stallet samt ta in samtliga hästar då jag skulle ha genrep med mina kadrilj-barn kl.14.30 :/
Tack och lova lite ledhjälp av ungdomarna samt Tina och några barn som mer än gärna portionerade ut kraftfoder :)
 
Sedan ha Mille framriden och klar till Julshowen startade kl,15.30! Jag hade iaf hunnit värma i nästan 20min innan det var dags att visa upp vår kür, som gick ganska ok med tanke på omstädnigheterna. Många kom och sa att det var så fint (de såg förhoppningsvis inte missarna) :P 
Efter julshowen var det bara att fixa till ridhuset och sedan förbereda häst inför provridning kl.18.. Drog ut på tiden och så hade jag en hel del fix men sårvård och foder innan jag kunde ta kväll strax före 21.. Anders undrade lite var jag tog vägen där..
 
 
Dagen började inte bättre idag, när jag väl kunde få sova lite längre än vanligt ringer såklart telefonen.. :/
Sedan extra meck med vattning av hästarna då det frusit i utestallet.. Skulle ha provridning av två ponnisar kl.11 men lagom när jag tagit i dem så fick jag ett sms om avb pga sjukdom.. Kul med framförhållning.........
Han jogga Badboy lite - SÅ glad att få jobba lite igen. Skulle hinna med Bally lite kort men nästa spekulant var tidig så fick göra iordning hästar till den visningen istället, plus all mockning. Fia mockade dock betydligt mer, hon gör det fortare än mig så är väl bra arbetsfördelning ändå kanske.
Jag är lite för petig när jag mockar..
 
Nu är det ju inte så många dagar kvar innan päronen är hemma igen! <3 bästa mamma har dessutom födelsedag IDAG - GRATTIS mamma!! 
 
Imorgon kommer vår vet. Tove för lite undersökningar, tänder, ultraljud osv. Ska även kika på fölis, fick en fråga om vad som är fel? Vi har nog valt att inte skriva något om det då det smärtar oss och känns väldigt tråkigt. Thaleias föl föddes med en kraftig felvinkling av ena bakbenet, troligtvis pga att hon legat väldigt illa i magen. Hennes skankben är vinklat som om det gått av och sedan växt ihop fel :( Vi har varit hos specialister, som aldrig sett något liknande (såklart att vi skulle ha den turen) hon har röntgats och kostats på dyra hovslagarbesök långt bort. Många veterinärer har tittat och även om det fanns några hoppfulla toner ibörjan så försvann de relativt fort, vi som ser henne varje dag tycker inte det har hänt särkilt mycket åt det bättre hållet men vi hoppas väl på ett mirakel. 
Första gången utomhus <3 På denna bild syns det dock inte alls, mer än att hon är vek i kotorna vilket är ganska vanligt och Thaleia hade också väldigt veka kotor som vi fick stödbandagera vid utgång i hage de första veckorna.
 
Kram Madde
 
 
 
 
 
Kommentarer
Postat av: Monica

Åh vad tråkigt med fölet! :( Håller tummarna för miraklet!! <3

2015-12-14 @ 10:36:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0