Bilder från dagen

Publicerat: 2017-11-30 Kl: 23:15:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

En dag till med rapport från oss på Ekelund

Publicerat: 2017-11-30 Kl: 23:05:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har vi ju haft John Ricketts här och det har som vanligt varit så inspirerande. Dagen började med att Zeus fick bekanta sig med John och det var verkligen intressant att se hur han arbetade med honom så nu är det bara att ta vid.
Svårt att egentligen förklara hur han arbetar så att det blir förståligt man behöver vara på plats och se och höra han är helt fantastisk i sitt arbete med hästarna i alla fall.
Nästa häst var Samoa som Sofia arbetade först på marken med en väldigt massa saker utlagda överallt. John tillverkade en stor hängande "gardin" som stack ut över ridbanan som hon sedan gick igenom lugnt det var så häftigt att se förändringen på Samoa.
Madde arbetade Joe ridande och fick göra väldigt nyttiga övningar och han blev så fin.
 
Efteråt så for jag och Jocke till Odensicke gård där vi har Prometheus, Hermes och Reilly. Det blev verkning och borstning de verkar ha det toppen. Såg i och för sig lite kul ut med dessa 1 åringar bland en massa islandshingstar. Hermes låg och sov så gott när vi kom så jag fick sätta på grimman när han låg ner. Så nu klarar de sig ett tag till det var bara 4 veckor sedan de verkades men nästa vecka far vi ju iväg på semester.
Ska bli skönt men mycket som ska fixas innan dess.
Idag fick vi hem en stor leverans av hösilage känns skönt då det verkligen är svårt att få tag i foder i år.
 
Bilder från dagen kommer.
Ann
 
 

Mat

Publicerat: 2017-11-29 Kl: 22:56:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En helt vanlig veggo lunch= vackert och gott!

Idag är ingen vanlig dag utan det är Maddes födelsedag!

Publicerat: 2017-11-29 Kl: 22:47:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Svårt att fira en vanlig arbetsdag men vi har ju glädjespridaren Jenny här som ser till att sätta guldkant på varje dag. Finns alltid något att fira även utan födelsedag det kan vara en helt vanlig onsdag men då är det ju lillördag enligt Jenny så då kan det bli alkoholfri bubbel tex.
Denna höst har vi fått insyn i en helt ny värld när det gäller mat-vegetariskt. Började med en vegetarisk vecka i augusti som fortsatt under hösten. Verkligen gott!
Men med tanke på allt vildsvinskött vi nu har i frysen så kämpar vi på under helgerna med detta. Har en tanke att göra julskinka på vildsvin.
Nu till hästarna:
Idag har jag haft ett superpass på Aztor som jag nu har lagt manken till att rida ett antal dagar varje vecka. Helios fick också ett dressyrpass. Han är ju äldre och kan ju redan allt han behöver kunna men behöver ridas igenom och underhållas så att han inte chanseras. Helios är ju en så snäll och okomplicerad häst och går ju även en hel del barnlektioner.
Dessutom är det ju en fröjd att rida honom så jag passar gärna på så fort jag får möjlighet detta var andra gången denna veckan också. Han tycker det är så kul att få arbeta och då är det alltid roligt att rida en häst/ponny.
 
Madde har ridit en del ponnyer och Jake har verkligen blivit så fin. Han har lätt att trampa och det ser verkligen häftigt ut att den lilla ponnyn kan ha så lätt för allt. OP har även fått ett ute pass.
 
Sofia har ridit ut själv på Samoa som ju varit lite "spoky" men hon skötte sig galant börjar kanske börjar mogna.
 
Ikväll har jag och Sofia haft hoppclinic. En elev önskade se W-T hoppad så hon fick starta kvällen och det var så kul att se hur hon tog sig an övningen som var en bana med olika linjer. Vi kunde alla riktigt se hur kul hon tyckte det var. Magic var nästa häst ut och honom har ju inte Sofia hoppat sedan 2014. Så fin och Sofia red så bra och visade tydligt hur man måste arbeta med galoppen. En riktigt fin häst som hoppade lätt oxer på 1.25.
Vi har verkligen fina hästar på ridskolan.
 
Magic var ju även med på ridskolemästerskapet på Strömsholm där Amanda Leisser red hoppningen och Ebba Ottosson dressyren samt Elin Pernå som var med på teorin. De vann teorin och dressyren och även totalt.
Så kul vår ridskola är ju inte så stor och jag är mycket stolt över denna stora framgång.
 
Imorgon så kommer John Ricketts hit hela dagen för att träna oss personal att träna våra hästar. Tack vare hans hjälp har ju Sofia och Madde bla lyckats träna Joe som varit så ängslig till att vara en klippa sådan skillnad.
Om hästen inte fungerar på marken så funkar ju det ej heller på hästryggen.
Nu är det dags att sova
God natt
Ann

Är det möjligt att skrämma liv i bloggen?

Publicerat: 2017-11-28 Kl: 23:09:26 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Fiinns det någon som fortfarande är intresserade av vad som händer här på vår ridskola?
Ett litet inlägg får det bli idag i alla fall. Får också lov att ta lite bilder för att visa vad som hänt.
En ny häst har flyttat in på gården -Optimus Pride 8 år e:Bellisimo-Cavalotti-Herkules.
Stor fuxvalack på 170 cm.
Verkar som en mycket fin häst vad vi sett hittills. OP som han kallas ska nu börja skolas in på ridskolan.
Idag fick han vara med på hoppträning för bästa Erik Berggren. Det var årets sista träning och ett helt gäng skolhästar var med och hoppade.
Själv red jag Bosson och Seamie, Madde red Mickis och OP, Anna red Magic.
Sofia red sin Pommes och vår fina Samoa som verkligen har blommat ut i hoppningen. Som vanligt var det väldigt kul och det var roligt att få hoppa ponny. Det var länge sedan.
Bottnas Duke har vi hittat en ny familj åt så han är såld.
Det var lite om hästarna.
Men mer info kommer en annan dag.
 
Just nu håller Jocke på att försöka freda oss för alla vildsvin som bökar sönder alla hagar vi har. Ikväll var det dags igen totalt har han skjutit 6 st på ca 14 dagar. Det kommer bara nya hela tiden. De tar inte slut helt enkelt. Men nu är det sovdags.
God natt
Ann

Lite ögongodis innan sovdags
RSS 2.0