Idag är ingen vanlig dag utan det är Maddes födelsedag!

Publicerat: 2017-11-29 Kl: 22:47:23 | I kategori: Allmänt

Svårt att fira en vanlig arbetsdag men vi har ju glädjespridaren Jenny här som ser till att sätta guldkant på varje dag. Finns alltid något att fira även utan födelsedag det kan vara en helt vanlig onsdag men då är det ju lillördag enligt Jenny så då kan det bli alkoholfri bubbel tex.
Denna höst har vi fått insyn i en helt ny värld när det gäller mat-vegetariskt. Började med en vegetarisk vecka i augusti som fortsatt under hösten. Verkligen gott!
Men med tanke på allt vildsvinskött vi nu har i frysen så kämpar vi på under helgerna med detta. Har en tanke att göra julskinka på vildsvin.
Nu till hästarna:
Idag har jag haft ett superpass på Aztor som jag nu har lagt manken till att rida ett antal dagar varje vecka. Helios fick också ett dressyrpass. Han är ju äldre och kan ju redan allt han behöver kunna men behöver ridas igenom och underhållas så att han inte chanseras. Helios är ju en så snäll och okomplicerad häst och går ju även en hel del barnlektioner.
Dessutom är det ju en fröjd att rida honom så jag passar gärna på så fort jag får möjlighet detta var andra gången denna veckan också. Han tycker det är så kul att få arbeta och då är det alltid roligt att rida en häst/ponny.
 
Madde har ridit en del ponnyer och Jake har verkligen blivit så fin. Han har lätt att trampa och det ser verkligen häftigt ut att den lilla ponnyn kan ha så lätt för allt. OP har även fått ett ute pass.
 
Sofia har ridit ut själv på Samoa som ju varit lite "spoky" men hon skötte sig galant börjar kanske börjar mogna.
 
Ikväll har jag och Sofia haft hoppclinic. En elev önskade se W-T hoppad så hon fick starta kvällen och det var så kul att se hur hon tog sig an övningen som var en bana med olika linjer. Vi kunde alla riktigt se hur kul hon tyckte det var. Magic var nästa häst ut och honom har ju inte Sofia hoppat sedan 2014. Så fin och Sofia red så bra och visade tydligt hur man måste arbeta med galoppen. En riktigt fin häst som hoppade lätt oxer på 1.25.
Vi har verkligen fina hästar på ridskolan.
 
Magic var ju även med på ridskolemästerskapet på Strömsholm där Amanda Leisser red hoppningen och Ebba Ottosson dressyren samt Elin Pernå som var med på teorin. De vann teorin och dressyren och även totalt.
Så kul vår ridskola är ju inte så stor och jag är mycket stolt över denna stora framgång.
 
Imorgon så kommer John Ricketts hit hela dagen för att träna oss personal att träna våra hästar. Tack vare hans hjälp har ju Sofia och Madde bla lyckats träna Joe som varit så ängslig till att vara en klippa sådan skillnad.
Om hästen inte fungerar på marken så funkar ju det ej heller på hästryggen.
Nu är det dags att sova
God natt
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0