Snöyra!!

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 20:31:08 | I kategori: Allmänt

Idag när jag kom till stallet så började det verkligen toksnöa och blåsa! Helt galet.. Eftersom det var så dåligt väder så tog jag in min fina prins Rangun, som fick stå i sjukhage pga tappskon, för han hade inte alls någon lust att vara ute.. När de står i en så liten hage utan skydd för blåst måste man ta in dem då de inte har något att äta/"pilla" på och inte kan röra sig speciellt mycket.. De blir snabbt kalla och det resulterar antingen i att de bara står och kurar ihop sig i ett hörn eller så får de "spel" och far runt och kan då skada sig..
Efter min 45min lektion tog jag även in Karaat som ockås står i en liten hage själv och utan skydd.. Jag mockade sedan snabbt boxarna i vårt lilla stall så jag kunde ta in Mille och Limit också, de såg jätteledsna ut vid grinden, blöta och helt nedsnöade..
Så hästarna var inne strax efter tolv vilket de tyckte var mycket skönt och eftersom Karaat nu fått flytta ner i utestallet och det inte var några hästar inne där ännu så ställde jag honom i Poseidons box bredvid Arrobell, vilket vi insåg var bra då han är så snäll och Arrobell verkade gilla honom. Så nu har Poseidon fått flytta tillbaks till utestallet och Karaat har fått en stor "lyxbox" i vårt lilla stall med de andra tävlingshästarna :) Tror han är mycket nöjd!

Självklart ville ju alla hästarna in från blåsten men idag hade ju inte vi själva stallet utan privathästarna så vi ringde och bad dem komma och ta in hästarna tidigare, vilket jag egentligen kan tycka att man kan "räkna ut själv" att hästarna inte tycker att det är helt underbart att vara ute ända till 15'00.(utan att låta för hård eller elak hoppas jag)
Våra hästar är vana att alltid få gå ut varje dag och blir mycket förbannade om de inte får gå ut så fort de ätit frukost, så ut får de alltid komma oavsett väder - är det däremot väldigt dåligt får de komma in tidigare precis som idag.

Limit med "luva" förra vintern..

Eftersom Rangun saknade sko fick han vara idag, då pappa var ute i skogen och roade sig :) Mille fick sig däremot ett dressyrpass och han kändes riktigt fin nästan hela passet igenom!! Så nu är det verkligen bara att jobba vidare på samma sätt och inte låta honom ta överhanden så ska vi nog få till allt..

Efter det körde jag traktor i ett par timmar - mycket snö var det som skulle bort!! Så nu fick pappa lite mindre att göra :)

Imorrn är det vanlig dag igen och på eftermiddagen ska Ebba rida lektion igen, för tredje gången denna veckan - AMBITIÖS flicka!!

Kram Madde 
Kommentarer
Postat av: Ann

Hm men de var faktiskt på väg.....

2011-01-06 @ 23:24:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0