Kall ny vecka..

Publicerat: 2011-01-03 Kl: 20:40:56 | I kategori: Allmänt

Ja igår vart det som mamma skerv datatrassel vilket gjorde att inte jag heller kunde skriva i bloggen eftersom jag tillbringade natten i Mariefred.. Det vart så eftersom vi, ja Josse och syster, kom hem så sent ifrån vår roadtrip till Ockelbo där Sofia provred en hopphäst. Ett skimmelsto som såg mycket trevlig ut och Fia red henne bra :)

Vi red hästarna då vi kom hem vid sju, jag på Rangun Sofia/ Mille och Josse fick ta Limit.. han fick sig ett litet uppvaknande av Josse tror jag.. Hehe Josse är ju ganska tuff då hon är van vid vilddjuren hon har hemma :P Såg iaf bra ut! Fia har nu fått order om att trycka ner sin bakdel och vara lite tuffare på honom!

Rangun kändes bra, lite svårt då man inte vill rida på honom för hårt efter vilan men ändå måste ta igenom en del grejjer.. Idag startade mamma en två dagars dressyrkurs och då ficik jag visa två dressyrprogram på deras teori först  LB:2 sedan LA:6 - som de nu gjort om men har inte kikat på det ännu. LA:6an kändes helt klart bäst och efter fick jag även göra några byten - som gick super!! Helt rena, luftiga och fina.. Gjorde även 3 i vart 4:e utan problem :D Happy!!!!


Ja och Rangun på framridningen hemma i sommras..

Idag var Ebba i stallet och hjälpte mig med allt möjligt innan hon sen red ett pass på Gent på em. Gick riktigt bra! Hon ska rida igen imorn (!) Tror hon tycker att hon har mycket att ta igen efter att jag varit borta :)

Mille fick gå ut i snön och jobba, vilket gick kanon ända tills vi kom typ 40m ifrån stalldörren då det var ngt som var superläbbigt och han ville inte alls gå :s tänk om de kunda tala ibland.. Man undrar ju vad som snurrar däruppe?

Så lite frågor jag fått i bloggen :)

En var om vi bedriver uppfödning?

- Vi har i nu beslutat att inte föda upp fler hästar, så år 2010 kom det sista fölet Bell's Melete. Det är inte speciellt ekonimiskt att föda upp hästar och speciellt inte på en sådan anläggning som vi har, man behöver ha stor lösdrift osv för att kunna dra ned på kostnaderna. Sen har  vi faktiskt haft väldigt mycket otur med våra uppfödningar också då de skadat sig på olika både konstiga och mer vanliga sätt. Så ska vi ha unghästar så kommer vi att köpa dessa i sådana fall i framtiden. Men det är ju trotts allt väldigt mysigt och härligt med de små fölen och att får följa dem genom uppväxten :D

Den andra frågan var om vilka hästarna var i headern?
- Ifrån vänster. Mamma rider en häst vi lånade under HT 2009 - sommaren 2010 Don Negro. En svart valack som hon tävlade t om MsvB på.
Bild 2 Sofia och min förra häst Helios, en egen uppfödning e: Troll 660 f.-00. Som jag utbildade och tävlade t om MsvB och Sofia hopptävlade honom. Vi sålde honom sommaren 2009.
Bild 3 är på "gammelmannen" Arrobell nu 20år (!) Isabellhingst som mamma tävlat t om SB:1, jag t om MsvA och Sofia t om MsvB..
Bild 4 på mig och Rangun en brun val från Tyskland vi köpte som 5-åring f.-02 jag har utbildat och tävlat honom t om MsvB.


Superkul med frågor ifrån er läsare!

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Ann

Hmm Madde har tävlat tom St Georges på Arro Bell ingen koll Madde ..samt placering i JSM!Iofs i MsvB

2011-01-03 @ 22:26:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0