Vilken dag.....

Publicerat: 2016-04-18 Kl: 22:50:42 | I kategori: Allmänt

Idag har vi haft Monika Ledin här för att gå igenom några hästar. Började med Melete som vilat i 10 dagar då hon inte kändes helt ok hade ju veterinär Tove här förra måndagen och det var ju då inga böjprovsreaktioner men vid longering ej helt ok men såg bättre ut efter ett tag.
Beordrad vila och avvakta hon har ju då bara gått i hage och skrittats. När Monika kom skulle jag longera och då var hon halt och mycket sämre än förra veckan efter rådgörande med veterinär på telefon och Monikas undersökning så verkar det ju sitta lågt i hoven -hon har svag värme i vissa delar av hoven men verkligen lite. Jocke tog av skon och förhoppningsvis så är det en hovböld hon reagerade när han använde visitertången. Så jag hoppas verkligen att det stämmer.
Nu står hon med omslag över natten så är det bara att hålla tummarna......
Bara att vänta och se livet blir med ens mycket tråkigare med sjuka hästar. Det värsta är ovissheten för det kan ju vara så att det är något annat än hovböld i hoven även om det mesta talar för det.
Rangun hade ju en sådan hovböld här i vintras som var så där mystisk. Ofta blir de ju mycket mer halta och varma vi röntgade ju Rangun då för att utesluta någon annan skada och till slut så kom ju hovbölden ut så jag håller tummarna att det är detsamma med Melete.
Så har ju Jimmy varit här och han såg över Maddes sadel - hon har ju också en Erreplus Adelinde som dock ej är lika skön men ligger bra på Demeter han värmde stoppningen på plats med ånga och jag red direkt efteråt och det kändes bra.
Konstaterade också att min Erreplus låg bättre på Rangun så nu får de byta sadel helt enkelt eller rättare sagt dela med Melete.
Lite spännande att våra lektionshästar har flera sadlar än våra egna.....alla stora hästar har ju en hopp och en dressyr sadel.
Till helgen ska mina ston få flytta ut i utestallet för snart börjar det närma sig fölning och först ut är Samoa som redan börjat fylla i sitt juver det är ändå 4 veckor kvar så lite tidigt. Boxarna i utestallet är ju för små att föla i.
Så förväntan är stor.
Dahlwinnie med Jeanna Högberg
Föl efter Dahlwinnie en riktig fining!
Dahlwinnie igen med Mattias Jansson
 
Ann
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0