Då var det dags igen..

Publicerat: 2012-05-01 Kl: 21:28:10 | I kategori: Allmänt

Vid ridning pratar vi ofta om ryttarens balans och hur enormt viktig den är för att kunna rida hästen på bästa sätt och använda sin sits korrekt osv..
Idag kan jag säga att jag gärna varit en ryttare med dålig eller ja det hade räckt med medelmåttig balans också för det jag fick uppleva på förmiddagen var nog ändå det värsta jag varit med om i mitt "hästliv" (över 23år vid det här laget) Jag blev faktiskt riktigt rädd då jag insåg att det verkligen kunde sluta precis hur som helst och därför valde jag att ta mig av hästen innan vi kom ut på hårt underlag.
Jag red Rocco på utebanan, hade skrittat länge och travat några varv när han helt plötsligt för "spunk" längst bort på banan och började bocka helt hysteriskt ett varv på en volt och sedan mot staketet till hagen bredvid och här trodde jag att han skulle hoppa över för ett ögonblick. Han vände och fortsatte utmed staketet och här var första gången jag blev riktigt rädd för jag skrek faktiskt till (kanske i ett försök att få honom på andra tankar?) han fortsatte sedan bocka som världens rodeohäst utmed hela långsidan UTAN stigbyglar(70m!)
Då grinden ut inte var stängd och han inte gick att styra, mamma som helt skräckslagen fick se hela spektaklet ropade att jag skulle dra i EN tygel - ICKE möjligt tyvärr.
5m innan han rusade ut genom utgången tog jag mig av, landade ganska bra men slog i huvudet och skrapade upp hakan lite. Som sagt det kunde gått betydligt värre med staket, hinder och ja om jag hade valt att sitta kvar ut på stallplan :/

Så idag dissar jag min amazing balans :/


Ja kan ju alltid sälja honom som rodeohäst :S

Förutom skräckfärden har jag idag haft två privatlektioner, Stella & Ebba, ridit Rangun och Limit. Varit på Ikea nu på kvällen och köpt mer crap till köket :P

Igår blev inget inlägg, firade valborg med mamma, pappa och Anders - god trerätters och lite kortspel. Hade tre lektioner, två privatlektioner samt "projektet".

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Emilia

Fick mig också en rodeoupplevelse häromdagen. Dock inte lika farlig som din, men det var ändå läskigt. Tog mig av så fort jag bara kunde då grinden inte var stängd!

2012-05-02 @ 19:02:44
URL: http://soautomatic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0