Jisses - en sån "häst" skulle vi ha!

Publicerat: 2012-05-31 Kl: 20:11:33 | I kategori: Allmänt

Fick syn på ett mycket lustigt filmklipp om hur man ska falla av..



Ganska kul att se på, dessutom tycker jag de många gånger landar väldigt illa :S Hade det varit på riktigt hade de troligtvis skadat sig på ett eller annat sätt. Att trilla av är en VIKTIG del i utbildningen när man lär sig rida, problemet som jag kan tycka är att nuförtiden är hästarna vädligt snälla och välridna (iaf våra skolhästar) så det känns som att det inte alls blir lika många avåkningar som "förr"
Någon som håller med om detta?

Själv har jag inte den blekaste aning hur många gånger jag landat på backen men kan säga att det är MÅNGA och definitivt över 100. Bara i år har jag hunnit med fyra (!) mark-känningar, brukar inte bli så ofta som när man var yngre men i år är nog lite av rekord på "senare år"..

Det viktiga med att trilla av är att man lär sig mycket av det och förutom att lära sig av hur man inte ska göra eller skulle ha gjort för att sitta kvar så lär man sig att falla/landa på rätt sätt för att minimera skador. Det ska också tillägas att när man är lite äldre så bör man undvika att ramla av (även för träning) då man ofta skadar sig mer än vad barn/ungdomar gör när de faller. Så träna på fall när du är ung!!

Sen finns det ju många bra kampsoporter osv där man lär sig falla och det kan man ha stor nytta av i ridningen om olyckan skulle vara framme!

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Birgitta

Tack Madde, för en bra avramlingslektion. Jag ska ta en titt på filmen före varje ridpass. Förslag: Klubben köper in en matta/hästanordning och så har vi träningar eller kanske avramlingsSTILtävlingar?

2012-05-31 @ 23:13:40
Postat av: Ville Niskanen

Aj.. Får ont bara av o se klippet hehe

2012-05-31 @ 23:31:55
URL: http://www.finest.se/villeniskanen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0