98 bilder!!!!

Publicerat: 2011-05-19 Kl: 20:02:58 | I kategori: Allmänt

Japp idag har Ange (Angelica Porsin) hållt i kameran typ hela dagen så det har blivit en hel drös med bilder som jag nu suttit och sorterat i :) Får kanske bli två inlägg..

Startade med Demeter på morgonen, tyvärr utan "cameragirl" :/ Vi hoppade BANA idag!!! Känner mig mycket nöjd med både min och hennes insatts under passet.. Hinderna låg på ca 60cm = alldeles LAGOM :D hehe..
Hon var iaf kanonfin och tyckte det var grymt kul - underbara häst!
Imorgon måste det bli nån bild på henne..

Sedan tog jag Elton på ridbanan, Arrobell fick aggera draghjälp vilket fungerade utmärkt :)









Visst är han väl helt underbart söt?! kanonfint med de gula blommorna i bakgrunden också :)
Framåtbjudningen börjar bli lite bättre men vi har fortfarande en del jobb kvar med just den biten då han gärna väljer sitt egna lite väl långsamma tempo. Ut och galoppera på vägarna blir det!

Efter lunch red jag ett dressyrpass i solen på ridbanan på fina Rangun som idag kändes mycket bättre än igår, så han hade väl kanske en dålig dag eller så igår :S Jobbade bara på att få ut halsen och formen så att han slappnar av och kommer upp med ryggen - fina byten blev reultatet! Ganska svettig blev han  också och äntligen är hans "mugg" på väg att försvinna helt så nu är det bara lite kvar..




Arrobell fick hoppa små hinder efter att ha varit ledarhäst åt Elton, något som han tycker är superkul. fast bäst tycker han om lite högre hinder då ha kan tända till ordentlig och både dra och bocka som en galning om man har otur :P Nuförtiden är det dock bara småhinder som gäller för gammelmannen - han är ju ändå 20år.

Jag fick idag prova Johanna B's nya häst, ett 3årigt fuxsto som jag tror heter Scandinavia och kanske ngt mer - men kallas för "Skrållan" En märr som också har lite motigt med framåtbjudningen vilket inte är helt ovanligt på unghästar, bara att titta på Elton och speciellt Poseidon.

På vägen hem stannade jag till ute i "Åkersskogen" hos en gammal klasskamrat som behövde lite hjälp med sin unghäst hon köpt. Troligtvis ska hon komma på lite utbildning hos mig på Ekelund några dagar. Jättetrevligt sto som om hon hade varit valack hade passat kanon som skolhäst hos oss - jag gillade henne :) Men INGA ston, nu har vi bara fyra kvar resten är valacker.
Anledningen  till att vi väljer bort stona är att de ofta är lite svårare i temeramentet och i statisik som är gjort över "olyckor" och andra händelser inom just ridskoleverksamhet så är ston de som står för flest olyckor. Vi vill ju även kunna ha alla skolhästar tillsammans vilket vi hade tills för ett antal år sedan då vår stora nordsvensk/halvblodskorsning Athos betäkte våra små C-ponny ston och det kunde även bli en del bråk val. emellan pga stona.

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Sofie

Söta Elton!! Va duktiga ni är!! Ser jätte fin ut! Snyggt rider du också!!

2011-05-19 @ 21:28:22
Postat av: Madde

Tack Sofie :)

2011-05-19 @ 22:15:21
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: Amanda

Min häst har också haft problem med framåtbjudningen! Jag har haft henne i 3 månader nu och när hon kom var det bedrövligt. Det gick knappt frammåt! Nu har hon blivit mycket bättre och efter att hon kommit igång lite så blir det mycket mycket bättre! men även hos oss är det lite arbete kvar så jag undrar om inte du kan skriva i ett inlägg om hur man egentligen gör för att träna upp frammåtbjudning? Hitils har jag ridit på som vanligt. Ridit ute i skogen, ridit dressyr på banan, hoppat, gått promenader osv. men finns det några speciella övningar man kan göra?

2011-05-22 @ 18:09:35
URL: http://www.riderssite.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0