Tiden bara rinner iväg..

Publicerat: 2011-05-14 Kl: 17:13:45 | I kategori: Allmänt

Snart juni! Herregud vad tiden går fort känns som snön försvann alldeles nyss.. I stallet finns aldrig nog med tid - idag gick jag upp strax innan halv åtta för frukost och ett inlägg här då datron levde sitt eget liv igår :/

Hann rida ut en härlig tur på älskingen - rangun - innan ett teroripass för "Ungdomsprojektet" strax efter nio. Egentligen var det ridning som stod på dagens schema för dem men då flera har missat/struntat i många av de teoripass vi haft så blev det teori istället - Mycket viktigt att deltaga på teoripass för att utvecklas både som ryttare och för mer kännedom om hästen. De som var med vid förra teoripasset fick idag prova på att linda träningsbandage - vilket de gjorde riktigt bra för att aldrig gjort det förut. Krävs ju träning och åter träning för att bli bra på något.


.......
Tänk vad tid det ska ta :S Sedan har ju självklart vissa människor lättare för att lära sig att t.ex rida, precis som att vissa har lättare för matte, fotboll osv..
Men känns ändå som att det stämmer i den ovanstående texten - kan dock tänka mig att att läsa detta kan göra att man tappar hoppet, medans vissa kanske tar det som "en spark i ändan" :P

"Att lära sig rida är inte speciellt svårt - men - att bli bra på att rida tar enormt mycket tid, kunskap och framförallt VILJA!"

Ingen kommer någonstanns utan ett "jävlarannamma" som pappa så fint utrycker det.


Alla har vi börjat någonstanns.. Jag är ca 10år och sitter på Armstrong..

Sen har ju självfallet vissa fler fördelar än andra med ridmöjligheter osv. Kan väl tyckas att jag och Sofia haft det "enkelt" och åkt nån form av bananskal med tanke på vår anlägging och alla hästar, men ingen av oss har haft någon enkel eller direkt utbilad häst ifrån början - det fanns det aldrig pengar till. Vi red så mycket vi kunde på våra lektionshästar och själv red jag ofta med på flera lektioner om dagen. Vi har tävlat på lektionshästar och de hästar vi köpt till oss har väl kanske inte alla gånger varit de bästa - MEN vi har lärt oss otroligt av att rida alla dessa olika individer och många halvgalna/halvvilda ponnyer..

Ponnyn på bilden ovan köptes som 20-21åring till en livrädd liten Madde, obesiktigad och enl. gammalt vet.besiktningsintyg halt på flear ben  :/ Har för mig att han inte kostade över 10'000.. Honom har jag lärt mig extremt mycket på - vann min första regionala start i en LB:1 på mitt livs första meeting. Han var aldrig halt under sina sista år hos oss på Ekelund, 26år blev han.
- ARMSTRONG -

Åter till dagen - känns som jag har en förmåga att svammla iväg något :P

Hade en lektion för Ebba på lilla Gordon vilket gick bra efter en del "pisk" ifrån mig - hon måste ju RIDA annars går det ju inte alls lika bra :) Nästa tävling för Ebba & Gordon är nu på lördag hos Smedstorps RS, Ebba vill så gärna att jag ska följa med så jag ska se om det inte går att åka dit och peppa henne :) Det är andra omgången i Div 3.

Gordegus Boy & Ebba

Sedan skulle jag rida Navange så jag tog in honom och Elton - tvättade Eltons bajsgula svans och satte sedan igång med Navange. Då insåg jag att Elin hade sadeln på Barris :/ (ELIN!!!) Så jag borstade och fixade sedan bad jag Maria att rida iställete eftersom jag skulle ha lektion mellan 13-15.
Det var två snart 9 åriga tjejer varav den ena fått en sk. "drömdag" i födelsedagspresent där två timmar i stallet/på hästen ingick. De var här vid samma tid förra året också.

Så nu lite bilder ifrån gårdagen.. Film kommer imorgon!


Fårskinns pållarna kikar ut :P
Rangun, Mille & Marias Lille Castor


Mille på tävlingsbanan

Fina hästen :)

Det var inte bara Rangun som  var skraj vid prisutdelningen..

:)

Ärevarv

Maria & "Lillen" som blir lite kort i formen.. Fin häst iaf! Ut me halsen så har vi säkert 5% till.. Två veckor kvar till finalen i Div 1!!!

Trimma trimma trimma.. :P

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Amanda

Ledsen att jag inte kom på projektet idag,hade en grej i strängnäs som var viktig att jag var med på.

2011-05-14 @ 18:39:44
URL: http://dagarmedoss.blogg.se/
Postat av: Maria Granberg

haha jaja jag snoddebilderna... sorryyy!

När kommer filmeeen?:)

2011-05-14 @ 18:41:53
URL: http://dressyrbloggaren.blogg.se/
Postat av: madde

Amanda- det är lugnt! :)

Maria - ser du illa? ;p om du läser ser du att ja skrev "-film kommer imorgon"



:D

2011-05-14 @ 19:20:04
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: Amanda

Fin blogg! Har frågestund och bloggtävling på min blogg, kolla in den! ;)

Kram :)

2011-05-14 @ 19:33:31
URL: http://amandiix.blogg.se/
Postat av: GratisFilmFörAlla

Checka in bloggen med nya storfilmer varje dag!

Det är helt gratis och allt du behöver göra är att trycka på play!

2011-05-14 @ 19:47:28
URL: http://gratisfilmforalla.blogg.se/
Postat av: Maria Granberg

hahaha men jag är ivrig.. vill se min ritt ordenligtjuu!;)

2011-05-14 @ 23:29:55
URL: http://dressyrbloggaren.blogg.se/
Postat av: isabelle

Vilket fint ekipage ni är! Härliga bilder och jättefin blogg :D

2011-05-15 @ 18:47:39
URL: http://ellebasi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0