Näe nu dör jag!

Publicerat: 2011-12-07 Kl: 17:34:24 | I kategori: Allmänt

Ja var ska jag börja? Kaos hela dagen och den är inte ens slut ännu.. Tre  lektioner kvar att klata av
Nu är det visst fel på bloggen också :/ ser bara två tredjedelar av vad jag skriver.. Christina påpekade ganska tidigigt idag att jag nog skulle lägga ned allt vad ridning innebär idag och det fick hon ju rätt i - NÄR skulle jag ens hunnit med det?

Började med att klippa Uranos på morgonen, det behövdes verkligen och idag kändes det som att det fanns lite tid över för detta. Så dumt att tro att det fanns extra tid idag :/ Jaja nu är han klar iaf, och han fick ett superfint tjockt "gammlat" Buccas täcke som mammas fina Anirco hade på sin tid - väl bevarat med andra ord!

Sedan fick jag hjälpa syster som fått för sig att brodda Kolibri, Limit (som var knäpp) och Mille vars skor var nötta och det inte gicka att få i gängtappen i hålen :/ Efter en del om och men så har de iaf broddar - Fia hade ju tänkt rida ut efter lunch men ja - hon har inte heller ridit ngt idag..

Jag for med traktorn till Lilla Koltorp, granngård ca 1km bort, för att ställa in grovfoder till hans gjortar  något som far skulle gjort innan han åkte men så blev det alltså inte = dotter får rycka in, det var inte heöt lätt och jag var smått skraj och nervös innan eftersom jag fick påtalat av far och även syster som påminde mig om att balarna är mycket tunga :/ Jag, traktro och allt annat överlevde färden och jag fick sedan kika på Johans nästan färdiguppstoppade stora vildsvin. Han är konservator, fick även kolla in alla uppstoppade djuren i deras hus = hur många som helst - vilket ZOO! Han var även snäll och gav mig en bit rökt ren! Mums - typ dagens enda höjdpunkt..

Väl hemme igen fick jag köra in havresäckarna som morfar så snällt hämtade hos Thomas i Stallarholmen pch sedan roade jag mig med att köra ihop dynghögen och att få in alla, 12st, sommardäck under tak. Mycket tungt och blött!

Lunch blev det och sedan var det all fodring, sopa/kratta samt två boxar kvar att mocka. Det har öst ner snöblandat regn med jämna mellanrum så då vi var färdiga var det bara att börja ta in blöta hästar. Nu bröt helvetet loss! Fia började med Thaleia som, jag såg hela cirkusen, reste sig två gånger och sparkade med sina små framben - Fia tappar hästen vänder och och ger henne två bakovar mitt framför näsan, vi försöker sedan fånga henne där vid sjukhagarna  men hon var helvild och bockar/sparkar. Jag hade hjälm för jag pratade med Christina och använde den då som headset så hon tyckte jag kunde ju promenera fram men själv ansåg jag mig behöva en pansarvagn haha.. Hästen drog bort förbi utestallet - jag sprang och hämtade en havrehink samtidigt hör jag Fia skrika "- Hon är i hagen!" I valackhagen :/ där vi har våra 8 lektionshästar. Hon har alltså valt att kracha rakt in i hagen istället för att svänga när staketet kom :/ Navange tyckte först kul! Men sedan ville han ha UT henne.. Vilket resulterade i att hästen HOPPADE över grindarna - ja det är två leddhål vi ingången eftersom  det går hästar i hagen innanför. Vilken hopphäst! I den hagen hon nu hamnade i gick såklart också hästar - Limit och Mille en del varv senare hade vi lyckats fånga in alla tre. Vilken pärs..

Vi bestämde också raskt att vi själva leder henne ut och in i helgen samt att det blir lite tuffare utrustning vid ut/unsläpp på den damen.

Vi släpade sedan in alla de övriga hästarna och roade oss i pissvädret med att laga staketen - VARFÖR går det ALLTID sönder staket när mamma och pappa är borta?

Därefter hade vi alla nya stöd,bommar osv som kom idag att ställa in i ridhuset. Vilket inte bara var att bära in eftersom det såg ut som ett bombnedslag där inne :/ Vi rensade ut så mycket vi orkade och tillräckligt för att få in det nya och det gammla som skulle sparas.

Att tillägga ytterligare tok så kan jag då säga att Fia försökt ta livet av mig genom att lägga in gammal leverpastej som hon tänkte ge till hundarna - jag åt av denna och uppsökte raskt när jag fick veta detta en toalett.. Jag har även tvättat min dunjacka som jag sedan stoppade i torktumlaren - helt glömt att det v ar ett litet hål på armen vilket resulterade i att det flög dun ÖVERALLT när jag sedan öppnade luckan..

Nu ska jag alldeles strax röra mig utåt för tre timmars instruktörstjänst i ridhuset, egentligen kul MEN kanske inte en dag som denna ändå :/

Kram på er allesammans!
Madde
Kommentarer
Postat av: Charlotte

Ni är bäst det vet ni!!!! Kram

2011-12-07 @ 21:18:06
Postat av: madde

Tack Lotta!!! :D

Nu är dagen finally slut o ögonen går i kors - bara 7h kvar tills klockan ringer och det är dags att ut och fodra de härliga djuren igen..

2011-12-07 @ 23:03:52
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: Ingunn

Men stackars er, vad jobbigt! Hoppas dagen idag blir lite lugnare.

2011-12-08 @ 12:26:05
Postat av: Ann

Hjalm klokt den dar hasten ar nog inte min i alla fall. Kanns ej helt ok nar man ar sa langt borta. Nu ska jag ga o lagga mig i en stol har nog feber i varmen varma thailands kramar

2011-12-09 @ 05:15:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0