Livet är en prövning

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 21:38:27 | I kategori: Allmänt

Åh som vi sett fram emot dagens hemkomst - mamma och pappa! Både jag och Fia samt de båda jyckarna.. Man har verkligen gett allt det där sista under det sista dyngnet och kännt att snart snart så är det "normala" (om man nu kan kalla vårt liv normalt) tillbaka igen..

Så fel vi hade! Som ni läst i mammas inlägg så dröjer det flera dagar innan de är tillbaks..

O dagens "pricken över i" var såklart att instruktören som har lektionerna tis-kväll hade sjukt barn.. Vad gör vi nu?? Jag och Fia hade ju hoppträning samtidigt dessutom, nån annan instruktör var svår att fixa på så kort varsel och när vi dessutom insåg hur få elever det var i grupperna då många avbokat denna vecka blev det till att ställa in. I första gruppen kanske det skulle varit typ 1-2 elever och i de andra 3 inte fler än 4 max 5... Så detta pass får vi ta senare.
Vi fick ju då ringa runt till alla elever - vissa fanns såklart inte nummer till, men det mesta kan man hitta på nätet osv..
Nu hoppas vi att Charlotte kan jobba på torsdag kväll iaf, det är också sista dagen för året innan juluppehåll. På torsdag har ju vi även en lite hopptävling. Vi räknade ju med att mamma och pappa skulle vara hemma då också..

Appropå den så var det någon som kommenterat att de villa ha startlistan här i bloggen, så blir det tyvärr inte. Det är så extremt få deltagare så känns inte som att det fanns nån större anledning då heller - bara 12st. och så hjälps ju alla åt med att bygga och plocka undan.

Ska bli kul att se om de gillar de fina rosetterna jag köpt!

Elton hoppade mycket bra, även om han fick ett trött ryttare. Största problemet idag var att han i svängarna dök/kröp in med nosen men vi fick till många fina språng. Duktig pålle!

Red även Lady på morgonen men det är allt jag hunnit rida idag.

När vi insåg att mor och far inte skulle dyka upp förstod vi också att vi var tvungna att ta oss till Mariefred och köpa hundmat då de igårkväll samt till lunch idag fått "vanlig" mat.. Så efter vi fått in hästarna kastade vi oss i bilen - eller ja jag fick gräva/skrapa fram den först under ett lager av snöblanad is :/ Köpte hundmat och sedan snabbt in på ICA då vår mat inte heller var så mycket kvar av.. Vi dricker bland annat 6 dagar gammal mjölk - MEN skulle inte göra det om den var dålig, den är hur fin som helst - Konstigt..

Igår drack vi O'boy..

Ska här bjuda på en snygg häst en av mina tyska vänner lagt upp på fb..


Snygg med riktigt fin gång! Jag kan väl tycka att det blir lite väl "showigt" och den blir hög och avknäppt i formen.. Gillar musiken skarpt!

Vad mer kul kan jag berätta om dagen då tro.. ? Ja vi har fortfarande problem med elen på ca hälften av hagarna, det verkar som att två av aggregaten har gett upp helt annars är det något annat allvarligt fel.. Hästarna hänger på tråden och Mille o Limit har tuggat hål på en hösilagebal som står utanför hagen :/

Thaleia fick jag syn på då hon plockat bort undertråden på grinden och stod coh tuggade på den - gisses vad snabbt de tappar respekten för eltråden när strömmen inte fungerar :(

Ja vi får ju förutom nu att mamma och pappa inte kommer som tänkt mer jobb de närmsta dagarna eftersom Nina som hjälpt oss med utestallet,mocka till våra hästar samt fodra, sopa/kratta, inte har möjlighet att hjälpa oss något mer.. Så det är minst 45min extra jobb där..

Jag lyckades även få en grep i huvudet på fm då jag fixade med höet i utestallet, den hängde på väggen och valde att hoppa ned i min panna vilken resulterade i några tårar, lite senare en bula - som växer. Samt en del huvudvärk nu framåt kvällen.. Toppen! Förra året var det hövågen.. eller om det var året innan kanske..

Igår lyckade jag även med bedriften att få soppatorsk i traktorn - INTE att rekommendara i diselmotorer har jag fått lära mig.. Vi klarade oss dock ifrån mer jobb än att bara fylla på disel, jag var ute i en hage så jag fick ta en hink då jag inte visste vilke dunk jag vågade använda av pappas alla grejjer. Vill ju inte ta en dunk det varit något i som traktorn inte vill ha i maskineriet!

Uppepå detta så sitter Fia med bokföring och fakturering upp över öronen..


Såhär mysigt är det på anläggningen nu..


Det var allt för idag!

Sovdags.. En lång dag väntar imorgon.. Jag MÅSTE bland annat till polisen för att skaffa pass, mitt gick ut i oktober och ska jag kunna följa med på vår semester 20 januari så kan det vara läge att sätta fart!

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0