Då var vi själva igen..

Publicerat: 2011-12-04 Kl: 18:34:25 | I kategori: Allmänt

Yes nu sitter mor och far på flyget till Thailand för en välförtjänt semester i värmen men vila och god mat.. De har inte varit lediga flera dagar i följd sedan vi var i England mån-fre i sommras..

Efter landning stannar de någon natt i Kamala innan de drar vidare till sin paradisö KOH JUM!
Stranden på den änsålänge inte alltför expolaterade ön..

Så nu är det jag och syster som sköter ruligansen på gården med alla hästar osv.. Vi har fått in lite hjälp av en som ska ta utestallet mån-fre båda veckorna de är borta, underlättar något :) Sedan är det mammas lektioner också som Carina E och Carina L tar förutom mån och ons denna vecka då jag och Fia hjälps åt med dessa två dagar.

Medan de är borta så är planen att alla unghästar vilar - om vi inte skulle få oväntat mycket tid över - vet dock inte hur/när detta skulle gå till :P Det jag själv tycker är jobbigast är nog grovfoderbiten då vi haft väldigt otur med hösilaget i år som blivit lite för torrt och på det många balar som inte blev helt perfekt plastade (för lösa) vilket gjort att vi fått slänga enorma mängder foder :/ Så det är mycket sortera hö som pappa normalt fixar annars..
Sen får jag hoppas att hästarna behåller sina skor på eftersom det annars är jag som får slå på dessa också :P

I vårt företag har man många "titlar" hehe.. Ska inte ens försöka mig på att räkna upp alla.

Tyvärr lite dåligt med bloggande ifrån min sida de senaste dagarna men det har varit mycket inför mammas och pappas resa så vi kör en liten sammanfattning om ni är sugna på att veta vad som hänt :)


"Roffe" fortsätter att bevisa att han är en av världens absolut bästa och skickligaste ryttare!!
Vilken omhoppning han gjorde igår, självklart lite med turen på sin sida på ett par hinder, men ohh så skicklig - helt fantastisk!

Fredag.. Jag red som vanligt lite hästar, Rangun, Rocco och Elton, hann även med ett besök på nya IKEA-Erikslund innan det stängde vid åtta i Västerås.. Köpte lite smågrejjer men mest lite rek. inför mitt nya projekt! :P Inget jag kan avslöja här ;P

Lördag.. Lektion för Ebba/Gordon och rida Rangun innan mammas tidiga födelsedagsfika, hon fyller ju inte fören 13december.. Rangun var kanonfin och jag fick ju en del välbehövlig hjälp av mamma i veckan och min plan med honom de närmsta veckorna är - UT med halsen, hålla i bettet, upp med ryggen, in med bakbenen! hehe enkelt eller hur? ;P Näe men jag har ju inte varit speciellt nöjd med honom sista tiden men alla tycker ju han ser så fin ut - men är en annan sal att sitta på! Mamma blev helt förskräckt när hon satt upp i veckan "-Det känns som att sitta på en full häst" haha
Jättestor skillnad nu på bara några dagar men jag ska rida på såhär iaf nån vecka till innan jag tar upp nacken/formen igen, han måste bli starckare och jag rider BARA innanför spåret utan att göra några "grejjer" det får vänta några dagar och då ska det fortfarande ske med den här "långa" halsen :) Igår råkade jag tappa fokus en kort sekund då jag kikade på fia som tömkörde Limit och vips han vi ta två galoppsprång på spåret :/ Grr men det blev också de enda!

Efter födelsedagsfikat gick jag ut och red Rocco som också var riktigt fin, ska bli kul att få komma och "visa" båda hästarna sedan för Pether för det kommer absolut att ha hänt en del. Jag hjälpte sedan pappa med att salta ridhuset osv - vill inte göra detta när de är borta om det blir kallt!

Idag har jag bara tömkört Navange, mockat utestallet och så fick Rangun gå på skritten innan jag for hem för ett sista födelsedagsfika- mitt eget- med Anders familj och sedan mormor, morfar och alla hundarna :D

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Bella S

Hojta till om ni behöver någon hjälp! Lite mockhjälp eller något kanske underlättar för eran dag.. Säg bara till, jag hjälper gärna till :)

2011-12-05 @ 17:14:13
Postat av: Madde

Åh tack Bella! Det ska jag ha i åtanke :) vi ses i stallet!

2011-12-05 @ 21:39:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0