Tänk att hoppning är så kul!

Publicerat: 2013-06-04 Kl: 23:58:19 | I kategori: Allmänt

Idag var det då dags för Erik-träning nu är det bara ett pass kvar innan sommaruppehållet. Hur ska man klara sig?
Men tydligen kommer han ha träningar hemma hos sig i sommar. Har försökt att få till någon träning med E-G Haking som brukar gästspela varje sommar här. Men än så länge verkar intresset vara lite svalt för deltagande av andra och han har ju en bit att åka så vi får se om vi får hit honom.
Men ridklubben kommer anordna en kurs i augusti för framförallt alla funktionärer på tävlingarna. Då kommer han samt för de som väljer dressyr Siv Birgersson. Det ska bli kul!
Åter till dagens hoppning. Jag var inte supertaggad utan mest trött i morse. Vi fick först hoppa fram på ett räcke med galoppbom i kloss före på slutet låg den två galoppsprång från hindret och räcket blev riktigt högt detta för att träna att rida lugnt in och ren styrketräning för hästen. Jaqueline drar ju ofta till vänster i sprången men med en snedbom på sidan så fick vi superfina språng.
Hon gör en verkligen lycklig när man hoppar!
Därefter var det en linje vi tränade med tre hinder på böjt spår hoppa mitten rida förbi 1:an vända upp omhoppnings sväng och fortsätta 6 galoppsprång till mitten hindret förbi nästa och vända upp omhoppnings sväng igen och 6 galoppsprång mitten. Kul övning. Sedan banhoppning och vi avslutade med en bana på 1.10! Som kändes enkel och inte högt.
Båda hästarna var superduktiga men med Jaquline så var det magiskt. Bosson hittade jag tillbaks ridningen på som jag tappade på tävlingen i lördags.
Så jag är himla nöjd med träningarna. Sofias hästar hoppade också riktigt bra och Thaleia var nog bästa hopp passet hittills. Madde red Jolita med den äran eftersom Elton har lite vila efter behandlingen i onsdags. Jolita var så duktig och Erik tyckte att det var en riktigt trevlig lektionshäst! Madde red ju också Demeter och hon fick till riktigt bra rundor med tryck i galoppen + att hon bytte galopp riktigt bra vilket ofta är problemet vid banhoppning med henne.
Kvällen avslutades med trädgårdsarbete då Madde sov kvar och Anders kom hit och hjälpte Jocke med vår värmepump till poolen så förhoppningsvis så är det nu slut med kalla poolbad....
Nu är det sovdags så man orkar med morgondagens sysslor.
God natt
Ann
Ps bilder kanske kommer från hoppning då Christina var på plats med kameran i högsta hugg Ds
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0