Eländes elände

Publicerat: 2015-10-07 Kl: 22:58:11 | I kategori: Allmänt

Ja jobba med hästar är inte alltid ofarligt. Idag har Sofia smällt i backen med huvudet före. Tur i oturen att hon är hemma igen efter ett besök på akuten. Röntgen ok men hon är vissen kan man säga.......
Sofia hade sin ganska nya och dyra hjälm på sig och som hon sa till mig ikväll när hon kom hem - tur att jag hade den nya på mig och tänk om jag inte haft hjälm då hade nog huvet spruckit.
Nu rider vi alltid med hjälm men det finns ju fortfarande de som väljer bort hjälmen hur man nu kan göra det?
Oavsett hur duktig man är så kan man åka av. Dessutom gäller det att vara en bra förebild för alla barn och ungdomar. Vet själv när jag började rida i 12 års åldern så red min ridlärare utan hjälm och man tänkte o snart ska jag bli lika bra att rida och inte sätta hjälm på huvudet......korkat men så funkar det.
Dessutom var ju hjälmarna i och för sig inte mycket till skydd en liten potta man satte på huvet och ett gummiband under hakan. När man var "tuff" satte man aldrig ner gummibandet.
Som tur är har ridsporten gått mycket framåt och idag tillverkar man hjälmar av en helt annan kvalite.
Du vet väl att har du åkt av ordentligt ska du slänga din hjälm. Köp aldrig en begagnad hjälm - du vet aldrig vad den varit med om! 
 
Nu är det bara att slänga hjälmen och köpa en ny och hoppas snart att Sofia är ok igen.
 
Super Sofia på finaste
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0