Livstecken

Publicerat: 2015-10-01 Kl: 09:26:27 | I kategori: Allmänt

Igår fick jag uppleva ytterligare en vad som kunde blivit riktigt allvarlig olycka med häst, och man påminns återigen hur skört livet är och hur viktigt det är med säkerheten när man handskas med dessa stora djur.
Mamma har redan kort skrivit vad som hände och trotts att jag var, enligt mig, väl utrustad/förberedd skedde ändå det som inte får hända.
Jag kan ärligt säga att hjälm inte brukar tillhöra min standardutrustning när jag klipper men då jag just ridit och ändå visste att ponnyn jag skulle klippa var väldigt nervig och det var första klippningen kändes det bara bra att behålla hjälmen på - vem vet kanske jag gjort mig mer illa utan den..
Tur i oturen också så hade ponnyn inga bakskor vilket säkert gjorde smällarna jag fick betydligt mildare än om det suttit järnskor på de där bakhovarna.
Han var lugn, stod och halvsov, när jag höll på med näst sista benet - bak - så fick han plötsligt panik och sprattlade som bara den. Det går då fort när det händer så man hinner inte registrera exakt vad som sker. Fick mig en rejäl snytning i ansiktet samt en på ena armen och ena benet, de två sistnämnda blev bara mjukdelsskador med svullnad och blämärken men nosen konstaterades ett litet brott på - TACK snälla snälla Carina för snabbläkarvård!
Tur inte farmor var på plats - hon hade svimmat av min bloddrypande nos..
 
Mår faktiskt över förväntan idag även om jag ser lite annorlunda ut med stor näsa och svullna ögon - men har lovat ta det lugnt idag så blir soffläge och studera inför kvällens domarexamen på Strömsholm. Fick jag ju extra studietid ;P
 
Vi kan alltså kort konstatera att även om man ger en häst lugnande och har säkerhetsutrustning så är olyckan så lätt framme ändå - och denna gång hade jag tur, återigen.
Pappa som är grym på allt han gör (nästan) klippte färdigt det sista benet och det blev såklart snyggt som tusan. Nu vill jag till stallet och rida på nyrakad fin ponny som inte är genomsvettig efter 15min!!
 
Lovely dangerous animals <3
 
Var rädda om er och tänk en gång till på hur ni gör när ni hanterar hästen..
 
Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0