Hjälmtvång..

Publicerat: 2011-03-22 Kl: 21:10:56 | I kategori: Allmänt

Ja tycker det är så märkligt att så många ryttare väljer att rida utan hjälm, trotts att alla vet om vilka enorma risker det medför.. Hjärnan kan man inte byta ut utan man måste vara rädd om den man har.
Jag brukar ju kika runt på en del olika "hästbloggar" ser då alltför ofta ryttare på sin hästar/ ponnyer utan hjälm, oftast unga tjejer - är man inte mer rädd om sitt liv undrar jag? Hjälmen är ju en så enkel sak som kan rädda så mycket vid ett fall..

Min mamma hade inte levt idag om det inte vore för att hon hade hjälm vid ett fall för ca 12 år sedan
(minns inte exakt)

Hur skulle livet sett ut utan min älskade mamma?
Jag och Sofia var ju inte så gammla så det är ju ganska tveksamt att vi skulle bott kvar med alla hästarna på Ekelund..

Mamma hade tur och klarade sig med en kraftig nackskada sk. Wipflash (stavas kanske inte så) Som hon än idag har problem med.

HJÄLMEN PÅ!

Sen räcker det ju faktiskt inte bara att "ha en hjälm" den måste sitta bra också. Och det bästa är att ha en egen hjälm och att vara noga med att inte tappa den i golvet osv samt att köpa en ny om du fallit av och slagit i huvudet.

Vi har ju självklart hjälmtvång på Ekelund. Detta är också väldigt viktigt för att våra elever att se att alla rider med hjälm åtminstonde på vår anläggning.
Något som är bra är att våra ryttare på elitnivå i Sverige har blivit så mycket bättre på att använda hjälm vid ridning. Detta är ju jätteviktigt för det är dessa som syns och som folk vill vara som.

Jag ska också vara ärlig i detta "hjälminlägg" och berätta att jag själv ridit utan hjälm, det minns kanske ni som följt bloggen ifrån start. Detta hände då jag var i Tyskland och var inget "planerat" utan det blev så då Sabine red Daylight när jag hade hand om veterinär och en häst och skulle sedan berätta vad han  sagt om hästen men hon ville prata med honom själv så hon gav Day till mig och sa åt mig att rida färdigt så det vara bara att kliva upp :S


Vad tycker ni läsare?
Har ni kanske ridit utan hjälm? Eller ni kanske alltid gör det?

En viktig fråga inom hästsporten..

Kram Madde

Kommentarer
Postat av: [email protected]

Red en del utan hjälm när jag var yngre, kan säga att jag är otroligt glad att det gick bra, fattar inte nu vad jag tänkte på!

Nu för tiden finns det ju så många snygga och bekväma hjälmar att använda, det är helt obegripligt för mig hur alla duktiga ryttare på hög nivå tänker när dom väljer att vara utan. Alla ryttare på hög nivå måste ha åkt av någongång och slagit sig? Kanske slog dom i huvudet så hårt så vettet försvann...Om inte för sin egen skull så i alla fall för alla ungas skull, att vilja vara en god förebild för en sport man gillar måste väl ändå höra till?

Jättebra inlägg Madde, detta behöver diskuteras oftare.

2011-03-22 @ 22:31:28
Postat av: Anonym

Jag förstår inte ens grejen med att inte ha hjälm. Jag tycker det hör till utrustningen när man rider och det är inte på något sätt obekvämt. En olycka är framme så fort även med den snällaste hästen. Utan ridhjälm finns det nog många som inte hade levt idag.



Enda gången jag suttit på en häst utan hjälm var en gång då vi skulle fotografera ett lag men då hade jag hjälmen av i 15 sekunder men inte ens det kändes helt okej.

2011-03-22 @ 23:31:06
Postat av: Monika

Rider aldrig utan hjälm, inte heller cyklar jag utan hjäm. Undrar dock hur många ryttare som tänker att cykling är lika farligt?

Visst, du sitter inte på ett levande djur men du har en massa trafik runt dig som du inte styr.

2011-03-23 @ 07:58:56
Postat av: Ann

Har inte min inloggning til webbmailen sa det far bli sa har. Hoppas du fatt tag i vet, bara att ligga pa. Se om jag kan skramla fram den sa att jag kan maila istallet. Om inte Birgitta har nr sa prova med Tina pa hista. Eller distriktsvet, Goran Strom kunde inte svara pa om han kunde halla tidenimorgon forran efter 9 men da far du ringa honom igen om du ej hittat nagon annan

2011-03-23 @ 12:08:23
Postat av: Ann

Fin bild :-( men bra inlagg

2011-03-23 @ 12:09:54
Postat av: Emilia

Jag behöver en ny hjälm men vi har inte fått råd till det då min ridväst också behöver "förnyas" (den är lite liten egentligen). Tycker också det är idiotiskt att rida utan hjälm, om jag inte hade haft hjälm när jag ramlat av och slagit i huvudet (en gång riktigt hårt) så hade det ju kunnat gått hur som helst.

2011-03-23 @ 19:47:45
URL: http://soautomatic.blogg.se/
Postat av: Birgitta

Bra inlägg Madde, och bra med hjälmtvång. Jag vet inte hur mycket en väst skyddar om man ramlar av, men jag vet att utan väst kan det göra väldigt ont, väldigt länge. Så ett litet tips till er: häng på dig västen, i alla fall om du ska hoppa eller rida ut.

2011-03-24 @ 22:11:35
Postat av: Madde

Birgitta då! Har du provat på kanske? Hehe, hörde om brutna revben osv. Snyggt fall iaf! :)

2011-03-25 @ 20:53:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0