Även torsdagen "överlevdes"

Publicerat: 2011-03-24 Kl: 21:40:16 | I kategori: Allmänt

Ja jag har för en kort stund sedan kommit in efter att ha haft Jennys tre torsdagslektioner och även fodrat, Fia och några av eleverna hjälpte till :) Jenny är i Alperna och åker skidor, Sofia hade hennes tisdagsgrupper i förrgår.
Även idag har det blåsigt något alldeles förfärligt - jag står inte ut!
Hästarna blir ju alldeles vilda och ser spöken i varje buske och vrå. Har just läst en intressant artikeln i Ridsport Avelsextra som damp ner i brevlådan idag. "Ny studie visar att svaga föl blir sämre tävlingshästar"
Väldigt intressant, det är en studie på Svenska hästar och som jag förstår det kapplöpningshästar. Jag ska försöka ge en kort sammanfattning av vad som stod.

Studien genomfördes på grupper av föl där grupp 1 bestod av 35 "nedsatta" föl och grupp 2 var en kontrollgrupp med 88 friska föl. Av de föl som varit nedsatta under sina första dygn avlivades 10st före två års ålder, av de resterande kom knappt hälften till start på kapplöpningsbanorna i vuxen ålder: 47%.
Gämnfört med de fullt friska fölen där 75% blev tävlingshästar och tolv av dessa uppnådde 50 000kr/år i insprungna pengar medan ingen häst i grupp 1 klarade detta.
Studien pågick under tio år och gjordes av veterinär Elisabeth Hemberg.

Många intressanta artiklar angående uppfödning osv - LÄSVÄRT! Även om man inte är insatt eller intresserad av uppfödning. Var även artiklar om hur mycket det kostar att "rädda" ett svagt/skadat föl då många till varje pris vill rädda och glömmer hur mycket det faktiskt kostar, inte bara pengar utan även tid.


Amphitrite & Leukothea



Rokii & Tiger börjar förstå det här med longering allt bättre nu, Rokii har mer energi men vill gärna inte gå runt runt utan stannar gärna och försöker vända medans Tiger istället går lite med "handbromsen" i :p men följer volten riktigt bra.. Stod även på en pall och hängde lite på Tiger som var totalt obekymrad.

Rangun fick gå dressyr - inge bra alls, känns katastrof :( Så han får väl gå ut eller så tills Pether kommer hem ifrån Florida på måndag så jag kan boka in nån träning för jag blir bara frustrerad och lessen när det inte fungerar.
Limit fick sig också ett dressyrpass - riktigt fin var han! Skönt att det fungerar med nån häst iaf :)

Nu ska jag duscha och sedan sova, helgen blev inte riktigt som jag tänkt men det är ju som vanligt känns det som. Insett att jag inte får komma hem till Eskilstuna förens på söndag kväll - om jag har tur. Imorgon ska jag ha lektion för Ebba till strax efter 17'00 gissar jag på sedan ska jag troligtvis/förhoppningsvis visa Gaia för en spekulant.
På lördag vill Ebba rida lektion igen på morgonen/fm, jag skulle behöva hinna rida åtminstonde en häst - Fia får mocka. Sedan "GK-Kurs" mellan 13'00-17'00 och så ska ja jag hinna med nån häst till innan ridhuset är uthyrt från kl.18'00, tror de bara skulle vara till 20'00 så ev om jag orkar kan jag ju alltid ta någon häst efter åtta :S

Kram Madde

Kommentarer
Postat av: christina

hårt liv...hårt liv.. :/

2011-03-25 @ 07:24:00
Postat av: Emma K

Kul att det är så bra med ponnisarna! :D Lycka till

2011-03-25 @ 19:03:55
URL: http://emmakjellin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0