Vilken snygging!

Publicerat: 2017-05-18 Kl: 20:43:49 | I kategori: Allmänt

Formalin f. 2014 e: Floricello u: Synovia-D-Day
Här är vårt hingstval till Amoremi som är e: Akribori-Blue Horse Romancier-Weltmeyer-Gutenberg
 
Nu får man gå i väntans tider för att se om det tog sig.
 
Under tiden får man väl roa sig med lite föl vaka så småningom. Beräknat fölning är 30/5 men jag tror det blir tidigare kanske nästa vecka.
Efter alla ston och fölningar jag varit med om tidigare i livet  så har jag lärt mig att stona ofta följer samma mönster.
När vi avlade som mest så fick vi 5 föl om året!
 Thaleia fölade första gången 8 dagar tidigare än beräknat och förra året 6 dagar tidigare så förhoppningsvis i början på nästa vecka.
Det är ganska slitsamt att föl vaka och jag kommer i år skippa att låna en föl vakt som varnar när stoet börjar svettas för jag har inte kunnat använda den någon gång pga att hon har stått och svettats i flera dagar innan så fort man somnat in har den börjat tjuta och jag har inte pallat med det. Förra året så sov jag i sadelkammaren och hade kameraövervakning där. Året innan sov jag i friggeboden ......eller försökte.
Något fel har man som tycker att det är så kul att man utsätter sig för dessa sömnlösa nätter.
Thaleia har dessutom valt att föla på tidigt på morgonen mellan 5-6 så jag gissar att det kommer bli fallet i år med.
Hon har aldrig varit så stor om magen så jag hoppas att det inte är en jätte som ligger där inne.
Vore ju snopet om Madde missar fölningen då hon nu är på semester.....
 
I övrigt har dagen rullat på i full fart. Kom iväg på ute ritt tidigt och tänkte att nu hinner jag med mycket halvvägs så haltade Demeter till och jag satt av. En jättesten hade kilat sig fast i skon och det gick inte få bort den till slut gick vi till ett hus (vänner) och fick låna en hammare. Så då sprack tidsplanen men det gjorde ju inget eftersom man hinner tänka många tankar innan man konstaterar felet.
Har hunnit plantera blommor samt varit och handlat mera blommor samt springskor! Imorgon ska här tränas inför unghäst testet med Samoa. Jag bad om skor som gör att jag kan springa fort vilket kommer att behövas för att visa hennes fina trav.
Så nu är det bara att kuta på.
 
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0