Ridning är svårt!

Publicerat: 2017-02-03 Kl: 22:28:47 | I kategori: Allmänt

Jag brukar säga till mina elever att det är lätt att lära sig rida dvs följa med i alla gångarter och styra runt. Det är sedan det svåra börjar.
När man vill utvecklas tillsammans med sin häst så måste man ha först och främst ha kontroll på sin egen kropp. Man kan ju inte räkna med att den stackars hästen ska springa runt i balans på tygeln med en ryttare i obalans och dålig koordination. Kunna tekniskt hur man gör men sedan utveckla sin känsla.
Det krävs många repetitioner innan kroppen gör utan att man tänker.
Dessutom måste man ha en plan och följa den varje dag!
Har man sedan ett sto som dessutom är fux ja då kan man inte fuska någon dag alls.
 
Jag höll inte min plan idag!
 
Ikväll har vi haft program ridning för Kicki Klingspor. Vet inte vad jag höll på med men fick för mig att jag måste putsa stövlarna osv. Kom lite senare än beräknat ut till ridhuset började rida fram lite snabbare än vanligt började be om saker lite för tidigt osv. Allt detta påverkade min häst för hon var ju även tvungen att dela ridhuset med Millet som hon verkligen inte tycker om men idag värre än vanligt.
 
Här kommer man glad i hatten (Hjälmen) i galopp 30 m längre fram står Millet still och jag hade ju känt hur sur hon var på honom så jag tänkte att jag svänger. Demeter tyckte inte det utan öronen slickade bakåt och verkligen ville mot Millet........det gick inte att svänga helt enkelt....
 
Ja ja trots det rent vi runt på över 65 % första vändan trots då några 4:or när hon blev sur. Men många fina siffror också och jag red om programmet med mycket bättre känsla.
Jag tycker trots det väldigt mycket om min speciella häst för allt var mitt fel som var ca 10-15 min sen inte höll på röda tråd. Det är bara att göra om och göra rätt!
Tänk att det alltid är så kul att rida!
En till sak har jag lärt mig genom åren man måste tycka att det är roligt att rida sin häst varje dag! Annars är det bättre att någon annan får ta över.
Hästen känner glädje sorg rädsla och ilska.
De känner om man tycker om dem!
God natt!
Ann
Får bli en uttjatad hopp bild......
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0