I dagens tidning...

Publicerat: 2017-02-27 Kl: 21:36:12 | I kategori: Allmänt

NÄR SKA VI FÅ IDROTT PÅ LIKA VILLKOR I STRÄNGNÄS KOMMUN?

I Strängnäs kommun idrottar vi inte på lika villkor idag. Vägen till ett jämlikt idrottsutövande i kommunen kommer troligtvis ta väldigt lång tid. Om det ens kommer att ske under min egen livstid.

Finns det något idrottspolitiskt program i vår ”Dynamiska Idyll”?

Själv har jag varit engagerad och aktiv i ridsporten sedan 1977. Vill påstå att det inte skett något revolutionerat sedan dess. Ja, kommunen byggde till slut en egen anläggning och bestämde att det räckte att man kunde rida på ett ställe i kommunen, jämfört med vad som gäller för andra idrotter. I mitt tycke är anläggningen ingen stolthet för kommunen då det sparats både här och där vid uppförandet och underhållet. Trots att den byggdes senare än den anläggning jag själv är verksam i, har man fått bygga om den. Detta p.g.a. att man ”snålade” på bygget och gjorde spiltor, som idag är förbjudet, dålig belysning som redan fått bytas ut etc.

För den okunnige vill jag upplysa om att ridsporten är den nästa största idrotten i Sverige, till utövandet, och till största delen är det tjejer som rider. Det är en idrott för alla, i alla åldrar, där även ryttare med funktionshinder är välkomna. Du kan utöva ridningen under hela ditt liv och det är en jämlik idrott, där de som tävlar inte delas in i kön eller ålder utom när man tävlar på ponny (liten häst) där åldersgränsen är 20 år. Att hålla på med hästar tränar individen på att ta ansvar, empati, utöva ledarskap etc.

 

Tidigare har det redovisats i Strängnäs Tidning hur mycket varje idrott kostar per utövare inom kommunen. Är det rättvist att en ishockeyspelare får kosta ca 4.200 kr när en ryttare i Mariefreds Ridklubb får 83 kr per år i föreningsbidrag?

Då några sett avsaknaden av en rättvis fördelning av kommunala medel samt hur vi ska vidareutveckla idrotten och föreningslivet i kommunen, kallades det till möte i mars 2016. Jag var själv på detta möte, där mötet avslutades med att vi skulle kallas igen under våren (samma år) då kommunen ville ha input från föreningslivet för att få en idrottspolitisk utveckling. Nu har det snart gått ett år! Och var har vi den omtalade ”Dynamiska” kommunen?

Är det politikerna eller tjänstemännen som styr i Strängnäs? Ska det fortsätta i samma spår år efter år utan att det händer något? Spelar det någon roll hur man röstar?

 

Ja denna text stod idag och jag har redan blivit kontaktad av politiker som vill komma ut och hälsa på......fortsättning följer!

Ann

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0