Bacha Posh De förklädda flickorna i Kabul......

Publicerat: 2017-02-01 Kl: 21:59:26 | I kategori: Allmänt

En helt fantastisk bok jag läst under semestern. Kan varmt rekommenderas och gör en otroligt tacksam över att man är född i Sverige där vi lever under helt andra förutsättningar.
Den handlar om att man i Afghanistan helst vill ha pojkar i familjen och att flickor inte har något värde utöver att föda flera pojkar och att vara männen till lags i männens värd.
Familjen förlorar också i anseende i byn om man bara får flickor vilket betyder att många familjer låter en dotter vara pojke. Klär barnet som kille och får leva som kille i andra kläder förstås och utan slöja. Leka med andra men också kunna bidra med försörjningen då flickor och kvinnor i många områden ej får detta.
Följa med pappa på roliga saker och behöver ej hjälpa till hemma.
 
Varför detta ämne?
 
Jo idag har jag suttit i möte med tjänstemän från vår kära kommun tillsammans med ordförande och vice ordf i MRK.
Vi fick återigen höra att nej det finns inga pengar till ridsporten. Jo vi vet att ni har en mycket bra verksamhet. Jo jag tackar och helt gratis nästan för kommunen.
Räknade ut att summan MRK får i bidrag blir utslaget per ridande hela 83 kr per år! Inte dåligt får man säga när andra sporten som är klart mansdominerade subventioneras med många tusen tex ishockey killarna får ca 4.500 kr st i bidrag per år. (Enligt dem själva)
De var också väldigt imponerade över att IFK Mariefred lyckats skrapa ihop  hela 500.000 kr till sitt nya kylaggregat dvs 20 % av kostnaden så att kommunen bara behövde gå in med 2 miljoner........
MRK jagar sponsorer ständigt och varje år, helt övertygad om att vi klarar av att dra in 20 % av en investeringskostnad för att få resten betalt av kommunen via skattsedeln.
 
Vad ska vi göra då?
 
Kanske klä ut oss till killar? Börja spela ishockey eller fotboll? Men för guds skull välj inte konståkning för då får man inga istider.......
 
Nu är jag redo att synas och höras är ni?
 
Nu är jag trött på att ridsporten inte tas på allvar. Att man till och med ifrågasätter vem som vinner Jerringpriset. Tror att vi är en sekt som fuskar och jagar röster. Vi behöver inte jaga röster för vi är väldigt många som håller på med ridsport i någon form. Näst största idrotten i Sverige. En idrott som man aldrig blir för gammal för där alla får vara med.
Ridsport och segling är de enda idrotterna som tagit medalj på OS 4 år i rad under 2000 talet!
En sport som fostrar barn och ungdomar till att vara goda ledare och att ta ansvar.
 
Som avslut nu kanske en del tycker med tanke på början av mitt inlägg att ni ska väl vara glada som slipper gå med slöja......och ja det är jag tacksam över men vi har ändå långt kvar till ett jämlikt samhälle.
God natt!
Ann
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0