Ytterligare en bra dag på jobbet!!

Publicerat: 2015-02-09 Kl: 22:14:49 | I kategori: Allmänt

Tack vare alla fantastiska praktikanter. Idag har vi haft en liten tjej (går i 7:an) här och hela veckan. Mycket duktig för sin ålder. Tar egna initiativ och är intresserad. Så då har vi varit 6 st + Anna som jobbar fm.
Tack vare detta så har jag hunnit med en många hästar i dag. Hela 7 st men det har varit en hel del töm körning på schemat + att Rocco tog väldigt lång tid idag eftersom han inte gjort något alls i helgen.
Har slutat hetsa upp mig för det då jag vet att det är så om jag inte hinner med honom på 2 dagar.
Rangun var super fin på töm idag bästa passet  på den hästen i töm!. Jaqueline töm körde jag också oj vad fin hon var. Vilken fin trav den hästen har när hon släpper igenom ryggen och jobbar rätt även galoppen var bra. Trodde knappt mina ögon.
Elton har jag börjat sätta igång också och han ser ok ut.
Sedan har det tvättats svans och friserats.
 
Dessutom har mina lektioner gått så bra. Älskar alla hästarna som är så duktiga "ridlärare". Vi har verkligen fina hästar nu. Men det beror ju också på att vi lägger otroligt mycket tid på att utbilda och att lösgöra hästarna genom att rida själva.
Min första grupp som är en nybörjar barn grupp har blivit så duktiga och jag fascineras av hur de kan ta till sig mina instruktioner. Idag har vi gått igenom hur man byter nedsittningsben. Vilket jag tycker är mycket viktigt att de lär sig så fort de kan hålla igång i trav och lättridning. Alla klarade av det direkt!
Det tycker jag är helt fantastiskt hur de klarar av att trava lyssna och göra!!!
En sak som jag tror spelar stor roll är öronsnäckorna de har på sig för ingen kan missa vad jag säger och de blir mycket mer fokuserade. Så kul.
De vuxna red också bra idag och min sista grupp som inte ridit så länge har tagit ett stort steg framåt den sista tiden. Viktigt att alla också förstår hur svårt det är och att all utveckling sker i trappsteg. Rätt som det är bara släpper det.
Tyvärr är det ju så att ju duktigare man är desto större krav ställer man på sig själv och man blir mindre nöjd om det inte går fort framåt. Men ridning handlar ju så mycket om att befästa så att det till slut sker automatiskt utan att man behöver tänka.
Imorgon är det hoppning för Erik Berggren och då ska jag rida Bosson igen vilket är länge sedan då Anna ridit honom. Men imorgon får hon ta Magic. Jag är för gammal att hoppa en ny häst som jag inte hoppat innan.
GOD NATT!
Ann
Bosson o Sofia
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0