Ingen ridning idag

Publicerat: 2013-09-05 Kl: 18:31:25 | I kategori: Allmänt

Hejsan,
Idag har jag gått på låg fart. Åkte ju av för ett par veckor sedan och min nacke har inte mått så bra sedan dess. Den blir ju ej hellre bättre av att jag ej lyssnar på kroppen. Men det är nog en åkomma som många häst människor lider av.
Tänker mer på hästen än sig själv helt enkelt + att det är ju ett slitigt yrke. Eftersom jag har en gammal skada så måste jag helt enkelt lära mig att lyssna på kroppen men det tar väl ett tag att lära gamla hundar att sitta!
Det är ju också så att man i detta yrke ständigt måste tänka på säkerheten då det faktiskt händer olyckor och skador i samband med ridning och hästhantering.
Inte länge sedan en mkt duktig dressyr tjej - Sofie Lexner bröt nacken och ryggen. Hade hon inte haft hjälm hade hon inte levt idag. Hoppas verkligen att hon snart är "i sadeln" igen. Men det kommer säkert att dröja.
Hon landade på huvudet vilket jag också gjorde när jag skadade min nacke. Sämsta sättet att åka av på.
 
Säkerhet handlar inte bara om utrustning utan om hela förhållnings sättet till hästen. Men själv är jag av den åsikten att hjälm det har man på huvudet när man rider.
Fortfarande finns det många tävlingsryttare som sitter och rider hemma utan hjälm vilket känns otidsenligt. Men framförallt måste man tänka på att vara en god förebild för alla barn och ungdomar som börjar rida.
Det är ju ingen som skulle tänka att nu har jag kört bil i 20 år prickfritt så jag skippar bilbältet.....eller?
 
Lite annat pyssel har det blivit + hundpromenad i morse. Nu ska jag ner till mina vuxen grupper den första har jag 3 män i. Den äldsta började rida i våras ca 70 år gammal häftig sport man blir aldrig för gammal.
 
En suddig bild jag hittat i mobilen på den fantastiska Roffe när jag var på fortbildning på Strömsholm i vintras.
Ann
Kommentarer
Postat av: Monica

Helt rätt och bra jämförelse med bilbältet, den ska jag sno! Som man också brukar säga angående dem som rider utan hjälm: Tom lada behöver inget tak... ;)

/Monica

2013-09-06 @ 07:59:10
Postat av: Ann

Tror din var ännu bättre :)då behövde ju inte jag skriva det......

2013-09-06 @ 19:13:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0