Rapport från gårdagen

Publicerat: 2013-02-08 Kl: 19:30:26 | I kategori: Allmänt

Ja igår så trotsade jag alltså snöovädret och begav mig till Strömsholm på tränarfortbildning. Det var Eva-Karin Oscarsson o Daniel Svensson som höll i den.
 
Det fanns möjlighet att vara med och träna själv på em så jag tog med mig Demeter! Eftersom hon nu för tiden sköter sig så bra och är så rolig att rida.......förstod att hon skulle vara lite spänd i början men inte så!
Jag var först in i ridhuset och då det fanns vissa tveksamheter om hon skulle följa med mig in så valde jag att gå med henne tills den andra ryttaren kom in.
Jag insåg ganska snabbt att lika bra att ta av sig alla jackor innan man sitter upp och det var ett smart val. Kom upp och det var som att sitta på något som vid minsta puff skulle explodera. Vilket hon i och för sig ganska snart gjorde. De var snälla och stängde dörrarna i sargen som tur var. Jag fick väldigt mycket bra hjälp med att reda ut henne hon var stundtals riktigt fin men hon var på hela tiden det gick inte pusta och skritta på lång tygel. Man måste ha henne i ramen och böja henne och bara vända henne för innertygel.
Jag var ganska mör efteråt både kroppsligt och mentalt. Fick i alla fall många postiva kommentarer att jag var duktig och modig (var skitskraj) fast det sa jag ju också efteråt. Nu är det bara att fortsätta och åka iväg till olika ridhus.
När hon blir spänd flippar hon ur helt enkelt.
Det var i alla fall jättekul att komma iväg och få ny inspiration samt träffa alla roliga och trevliga tränare extra kul att det var både hopp o dressyr samtidigt och innehållet gick ut på att vi vill samma saker och att det är grundridningen som är så viktig att lära ut. Vi diskuterade även hur man skulle få hoppryttare att träna mera dressyr. Men det var flera dressyrtränare som hade hoppryttare som kom och tränade varje vecka!
Så fm var först i teorisal och sedan så red en hopp o en dressyrryttare och det hela gick ut på att vi har samma mål är inte hästen lösgjord, rakriktad, spårar och ej gå i rätt temp och takt  etc så går det varken ta sig igenom en bytesserie i varje 15 st eller ta sig igenom en 3 kombination på 160
Det var betydligt bättre väglag när det var dags att rulla hemmåt avslutade torsdagen med en ny grupp som startade igår med vuxna och ungdomar 4 män och 2 kvinnor! Jippi kul med nya elever!
Ann
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0