Halsont

Publicerat: 2011-09-05 Kl: 21:55:07 | I kategori: Allmänt

Hmm måste träna på tekniken att prata högt :/ Min hals är helt ihjäl efter em/kvällens lektioner. Först 30min med mina barn och sedan mina dressyrspecialare 1h.. Det är väl dessa som tar den mesta rösten.

Idag har vi iallafall hunnit med att motionera alla hästarna, vi började med en sväng ut på morgonen med Demeter, Navange och Elton. Jag tog Elton och idag var hans riktiga jag tillbaks :) "Bockelton" haha.. Första traven så han vi inte ens börja trava inna huvudet var mellan frambenen och han bockade hejdlöst :) mamma blev såklart sur då hon inte gillar "vilda" hästar. Jag höll mig sedan en bit bakom och höll tyst om att han fortsatte bocka och grejja hela biten vi sedan travade :P

Imorgon blir det nog dressyr för den här lilla bockmaskinen :) hmm tycker redan att han ljusnat sedan den här bilden tog i våras..

Rangun och jag tog ett småsvettigt dressyrpass efter lucnh och sedan red jag och Fia en kort tur med Poseidon och Mille efter att Fia hoppat honom. Idag hade Amanda Gullström med sig en stor "vattenmatta" som han tydligen hoppade så snällt över, hade han inte gjort för nått år sedan :P

Bild på Fia & Mille ifrån tidigare i sommras.. Fia är ju lite tråkig som inte skriver så mycket i bloggen, vore kul om hon skrev lite om sina hottävlingar eller hur??

Jag hade faktiskt tänkt "hopptävla" själv på fredag då vi har en liten klubbhoppning, Demeter och ev Navange. Har även tjatat på Ebba så hon ska också vara med!

Mamma hjälpte mig mer Rocco på em, jag började med att longera honom lite då han vilade igår och med tanke på bocksprången han la av i lördags så tänkte jag att det kunde vara bra att rasta honom lite innan uppsittning. Mamma red sedan först och efter det hoppade jag upp och red det absolut bästa passet tillsammans hitills!! :D
Nu jobbar vi resten av veckan för att han ska kunna starta LB:0 på söndag..

För att försöka förklara skillnaden mellan San Rocco och våra övriga hästar.. Hmm var ska man börja.. Han är ju för det första extremt rörlig och har gångarter som är något alldeles utöver det vanliga, han är verkligen avlad för att bli en dressyrstjärna. Vilket även betyder att han har mycket skalle, egen vilja och såklart - EXTREMT känslig. Han är ingen häst man sitter upp på och jobbar med att lösgöra osv som man ofta får börja och värma upp med på "vanliga" hästar.
Han bara är där - förutsatt att ryttaren bara är där, vilket är det svåra :/ Han kräver extremt bra egen balans av sin ryttare, jag måste sitta i perfektion HELA tiden annars drar han mig ur sadeln. Han är även en mycket smart häst och blir också snabbt "uttråkad" vilket kräver fokus och planerad ridning - VARJE steg.
Ja det är nog vad jag har att säga såhär långt om Rocco..


Sunny Boy (San Roccos far)

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: louise

har du slutat med veckans/dagens fråga???

2011-09-06 @ 11:30:47
Postat av: louise

Har du slutat med veckans/dagens fråga??

2011-09-06 @ 14:23:22
Postat av: Madde

Louise - Nej jag tänkte på det för ngn dag sedan faktiskt, men det har varit lite tunnt med kommentarer på dessa frågor så därför har jag inte känt något större behov av att ha "Dagens fråga" så ofta :)

2011-09-06 @ 21:11:51
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: louise

ok!!!

2011-09-07 @ 17:57:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0