Spanska ridskolan nästa??

Publicerat: 2010-07-30 Kl: 19:02:01 | I kategori: Allmänt

Hejsan..

Har faktiskt torkat upp riktigt bra idag tack vare lite värme och mycket vind men vid två ställen på väg ner till Mariefred från Ekelund så forsar det fortfarande enorma mängder vatten.. Helt sjukt att det kan komma så mycket vatten på så kort tid!

Imorse när jag kom så sov alla fortfarande, jag var iof också ganska trött när jag vaknade men gillar ändå att gå upp tidigt så man kommer igång och får allt som ska göras gjort nån gång :P Red först Mille i ridhuset och satte idag lite mer press på honom vilket han inte var helt förtjust i utan försökte sig på en spark ett par gånger men känns som att jag kan hantera det där ganska bra nu och han är verkligen genomgådd på alla möjliga vis så nu tror jag bara det handlar om styrka ioch att han har lärt sig hur han kan komma undan.
Sen tog jag ut Rangun för att galoppera lite på de fina mjuka grusvägarna efter regnet tänkte rida runt sjön men misstänkte att jag skulle få lov att vända när jag kom till "pudelhuset" eftersom där var det en flod på ca 15m över vägen, jag hann dessvärre inte ända dit då vägen såklart också var översvämmad i kurvan vid "rökärr". Tänkte mig att Rangun iaf kunde stå still och titta lite på vattnet innan vi vände men han hade helt andra planer så efter en del diskussioner så vände vi sedan hemmåt igen.

När jag kom tillbaka hade resten av familjen vaknat och kommit ut. Bestämde oss för att rida ut Sofia på Limit mamma på Svarten och jag fick äran att rida Leo. Som när jag red henne tidigare i veckan i ridhuset reste sig lite lätt en gång hursomhelst så när vi kom och skulle rida förbi grannarna som har hästar rakt över åkern så var hon livrädd för den nya shettisen de köpt och tvärvände för att försöka galoppera hem :S
Sen red vi förbi och på vägen tillbaka skulle vi passera shettisen ännu en gång denna gång fick hon som en raket i baken och for iväg hemmåt, men hon måste ju lära sig att det inte är farligt och man ska aldrig låta hästen rusa förbi det som den tycker är läskigt utan gå långsamt förbi, göra halt klappa och prata lugnande. Så det tänkte jag göra och det gick ganska bra tills jag sen vände henne tillbaks åt rätt håll för då ställde hon sig käpprätt upp på bakbenen jag som inte var beredd alls på detta hade lite för långa tyglar och hamnade lite i bakvikt (inte bra då hästen lätt slår över bakåt då) men lyckades sparka på henne så hon gick framåt och sen kom ner på marken igen.. Ett par gånger till försökte hon resa sig men nu var jag beredd och sen skrittade vi vidare hemmåt. Jag tänkte dock inte ge mig så lätt för en häst får aldrig någonsin lära sig att resa sig för att komma undan ryttaren - det blir livsfarligt både för häst och ryttare, man kan bli krossad om man har otur. Jag red iaf in på utebanan för att se hur hon fungerade där och det var lite samma visa så hon fick gå runt där i ca 10-15min och så fort hon försökte resa sig så skänklade jag på henne framåt och tog spöt bakom öronen ungefär. Det är väl pappa Briar som gett henne denna tuffa sida, många har problem med vassa Briaravkommor.

Hursomhelst så har man en häst som av någon anldening börjar få för sig att resa sig så är det jätteviktigt att man tar hjälp. Är man oerfaren eller det minsta osäker är det kört. Det är bättre att be någon annan rutinerad att sitta upp men att den då också är medveten om hur hästen reagerar för annars kan man lätt bli "ansvarig" för någon annans skador om hästen skulle gå runt.

Nu ska vi kolla på film som vi varit o hyrt, finns inte så mycket annat o göra när de e så trist väder..

Bye..
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0