Myggbett och smak av salt..

Publicerat: 2010-08-31 Kl: 20:49:46 | I kategori: Allmänt

Ja tisdagen har verkligen inte haft en lugn stund!
Började med att släppa ut hästar och Leo fick gå på skritten på morgonen sen red jag ut en kortis på Rangun, som helst ville gå i skogen men det är ju så blött nu så han fivk bara gå en kort sväng i skogen och sen på vägen plus att jag inte hade tid  att skritta runt nån lång skogslinga.. Väl tillbaks så red jag Leo i ridhuset, hon har ju inte blivit riden sen i fredags så jag räknade med lite motstånd men hon var så fin så fin :) Förut var det lite av en "plåga" att rida henne eftersom hon stundtals (eller oftast) var okontrollerbar. NU är det inte alls så utan jag ser faktiskt fram emot att rida henne och idag började hon  förså sidvärts och skänkelvikningarna, dessa har jag bara testat på henne knappt 2ggr innan så hon för fina framsteg hela tiden..

Därefter försökte jag hinna göra lunch innan jag skulle ha lektion för Nils - Arne kl.11 det slutade med att pappa fick gör a färdigt lunchen.. Efter lunch kände jag väl att det var dags att ta Herkules en sväng för att se om han fortfarande var halt, var nu ca 1,5 vecka sen han vart halt. Började på ridbanan med att skritta fram och han var så pigg och fin i munnen kom sen fram i trav och kände direkt en ojämnhet dock ganska liten, travade på en bit till och hältan vart mer tydlig. Pappa var i ridhuset så jag skrittade in där och travade ett varv för att visa honom också därinne var han dessutom ännu mer halt, det som känns värst är att han är så himmla fin i övrigt och en häst som är halt brukar stå emot och inte vilja gå fram eller svåra i munnen. Herkules han går i superfin form med enorm framåtbjudning så jag blir så lessen att han är halt men nu har vi verkligen gjort det mesta som går att göra. När jag var färdig så lastade jag in honom i transporten och åkte med honom till hagen vid Stora Koltorp där Demeter, Poseidon och Hera går så att han får ha lite roligt äta massa gräs och bara njuta.. Han vart överlycklig över att få komma ut i hagen!!! Fina fina Herkules..
Väl där plockade jag ner staketet vi satt upp för att dela av hagen eftersom den är så stor så nu får de gå i superstor hage,det var också då jag fick typ 3000 myggor efter mig :S

Eftersom Fia var på ekonomi kurs idag så kunde hon bara rida i den sista gruppen för Erik så jag fick hoppa in och rida Mille i den första gruppen, gick ganska bra fram till vad jag hade tänkt skulle bli den sista rundan för hans del då vart det flera stycken katastrof hopp mestadels pga mig eftersom jag känner mig lite halvt osäker speciellt när det står massa konstiga saker under hinderna som jag vet att han kan titta på :S
Den dåliga rundan resulterade i att jag skulle hoppa ett par språng till, men kände medans jag väntade på de andra att han var trött och ville gå in och när det snart var min tur så skulle jag sätta igång honom lite men han ville inte alls utan försökte dra sig mot dörrarna och lätta i fram :( Mille prinsen.. Vi kom iaf igång och skulle bara hoppa några språng på den banan vi hoppat innan, jag han hoppa det lilla lydnadshindret och sen en typ 5*50 fast inridning i galopp som stod strax bredvid medellinjen och sen skulle det vara en vänster sväng.. Där halkar vi och faller handlöst ner i spånet! Korkade jag, ja kände ju att det var lite små halt just där tidigare men nu var jag inte tillräckligt nogrann att balansera upp honom så då föll vi.. han är ju så stor och väger en del så blir det lite småhalt så gäller det verkligen att fokusera som ryttare, ridhusbotten smakade iaf mest salt och jag fick verkligen underlag ÖVERALLT! Upp igen och så avslutade vi med två små skutt.. Inser också attjag måste skaffa en y hjälm då min "hopphjälm" är för stor den åkte nämnligen fram på näsan i fallet så jag har nog lite tur att den inte är bruten för det är inte helt ovanligt om man trillar med en för stor hjälm..

Nu ska jag garnera mina Cupcakes som står på kylning på balkongen!! Mums!!

Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0