Duktiga hästar!

Publicerat: 2012-04-15 Kl: 21:22:36 | I kategori: Allmänt

Åh jag är så glad och stolt över våra fina hästar, skolhästar också - även om Navange & Elton inte börjat gå så mycket pga ålder och utbildning ännu.

Ture var ju först ut i LB:1, skrev ju lite om det tidigare idag, blev iaf första utanför placering på samma procent som mamma & Demeter :)
Ebba tog fina bilder ifrån framridningen:

Tuareg "Ture"





Sedan Sir Elton som startade först i LB:2







Har ju varit sjukt dåligt med bilder på Elton så det är så kul att Ebba tog så många bilder på honom :)
Vi red ihop exakt 62% och domaren sa efter klassen att hon gillade honom (!) Kul :D Vi fick ingen placering men hamnade på plats 15 av 40 startande så det är ju inte fy skam inte..

Sist ut var Navange, som också startade sist i klassen, först blev jag lite stressad när jag fixade med honom innan och glömde tiden lite. Hade tänkt gå ut 40min innan men nu blev det ngt kortare men det gjorde inget alls och sedan var de lite före i tid så jag startade till och med lite innan min utsatta tid då jag kände mig färdig.
Kan vara lite svårt med dess yngre och orutinerade hästarna, man vill inte få för lång framridning så de tar slut men samtidigt måste de hinna se sig omkring, slappna av och komma till arbete.

Framridningen är något man måste lära sig hur man ska göra med varje häst och även känna av ifrån gång till gång, arbetet dagarna innan, väder, om det är en tittig tävlingsplats osv osv.. 30min är alltid minimum anser jag, man skrittar ju alltid i ca 10min innan man tar tyglarna och börjar jobba dem och sedan jobbar jag ca 10min - paus med skritt på lång tygel ca 5min - sedan igång och så in på banan :D
Rangun rider jag lite längre ca 45min innan start.

Så för att återgå till Navange så kändes han taggad redan på stallgången där han stod och såg förväntansfull och lite mallig ut :) Det  var välbehövligt med badet han fick innan också, vet inte när jag tvättade en så skitig häst senast - och då hade han ändå inte rullat sig idag :/
Ebbas mamma Carina skrek rakt ut när hoon kom och jag höll på med svansen "- Så äckligt!" eftersom skummet var alldeles brunt av leran :P hehe hon är lite känslig för smuts..

Tyvärr inga bilder på Navange eftersom Ebba åkt hem men pappa filmade och räknar med att få upp videos imorgon - om ni är sugna?


Vi kör på en gammal goding istället! Förra sommaren var detta..

Han skötte sig exemplariskt inne på banan och vi fick bara 6:or och 7:or genom hela programet :) Lite småsvajj här och där, lite klättrande på sargen ett par gånger, men han kommer bli "farlig" när han får mer styrka och bärighet :D 65% blev slutpoängen och en 8:e placering av 40 starter - inte illa för att vara första tävlingen i hans liv.

Måste tacka alla duktiga funktionärer som hjälpt till under helgen, vi har varit så många och det har gått SÅ bra och med mycket positiva kommentarer ifrån de tävlande. Vi har haft en härlig postiv anda och många nya förmågor har ställt upp, det har även varit ett väl fungerande schema där man har fått prova på de olika posterna som finns på en tävling och fått vägledning av "de äldre rävarna" som kan uppgifterna sedan tidigare.

STOR ELOGE till världens bästa syster Fia som haft huvudansvaret för den tyngsta biten - SEKRETERIATET - inte det lättaste visade det sig men tack vare hjälp ifrån grannklubben löste det sig till det bästa och det är nu flera som kan systemet och som såsmåningom kommer att kunna göra samma jobb. Ju fler vi är dessto lättare blir det för det blir mindre att göra om man är många :)

Härlig helg på Ekelund :)

Kram Madde

Kommentarer
Postat av: christina

woho!! film vill vi se :D :D :D

2012-04-15 @ 21:53:14
Postat av: Anonym

Jag vill oxå se filmen!! Speciellt på den rena svansen uuuhh så läskigt smutsig/ dubbla handskar det är bäst hi hi- men han måste ha blivit ordentligt badad för rent blev det!!

Tack för en härlig helg

Carina

2012-04-15 @ 23:22:04
Postat av: Linda

Jag tyckte att Navange var superfin! :) Era tävlingar är alltid så himla trevliga! När blir dressyrmeetinget i sommar?

2012-04-16 @ 21:41:19
URL: http://lvsblogg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0