Lite regn!

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 19:16:31 | I kategori: Allmänt

Idag har vi fått lite regn på em, ett ganska härligt duggregn - bra för växtligheten :)

Fullt upp har det varit, upp tidigt och var ute i stallet 06'30 och fodrade två stall innan jag red Rangun ett härligt morgonpass på utebanan, han kändes riktigt fin och jag fortsatte jobbet ifrån igår på Arphus. Då jag var klar hade Fia nästan fått ut alla hästarna så det var bara att köra igång att mocka vårt lilla stall med fem boxar och sedan vidare till utestallet där det nu står inackorderingar och två egna hästar som vi mockar åt - Rocco och Demeter.

Är mycket få hästar i stallarna nu då flera är iväg på bete osv.. Det är bra att det inte är så mycket hästar för vi har massor som måste hinnas med innan hoppmeetinget i helgen. Bland annat spola alla boxar i utestallet, 15, samt vårt lilla stall då dessa ska användas av tävlingshästarna som kommer under helgen.

Jag på Helios, 2 år sedan.. Jag ska iaf INTE vara med och hoppa i helgen, utan bara aggera funktionär :) Hade det varit nån LD så kanske jag kunnat våga mig på att starta med Limit men 1m - nja.. Då vill jag kunna känna mig säker på iaf 1,10 för att det ska kännas ok.

Vi hämtade hem de fyra unghästarna ifrån betet och det blev nu premiärtur att köra fyra hästar i vårt släp.. De gick alla in så snällt. Hem med dem så pappa kunde verka hovarna innan de fick åka till ny hage med bättre gräs. De är väldigt fina nu och nästan lite feta, Thaleia & Hera har verkligen snyggat till sig :) Jag mätte även Hera som vi trott skulle bli så stor men det visade sig att hon nu är ca 164-165cm "bara".. Kan ju bli en ganska "lagom" häst ändå - vi trodde ju hon skulle bli upp emot 170cm!

Sedan dags för ett pass på Rocco, idag fick han ett lite tuffare pass och ahn blir alltid litte löddrig där tygeln legat mot halsen och så men idag var det verkligen extremt - halva hästen var helt vitlöddrig. Till och med utanför benskydden stack det ut skum :P Måste ju ha nån form av diskmedel i pälsen.. haha
Han tycker om att duscha iaf så det är ju bra det.. Imorgon åker mamma med honom till Strömsholm för "knipps-knipps" stackarn, men det blir lugnast och bäst så. Vi kommer aldrig att kunna slappna av när andra ska ha hand om hästar och stall om han ska vara hingst :S Får vi hoppas att han inte blir helt ombytt och seg i skallen efter detta..

Jag har även hunnit med både Elton och Navange. Elton fick gå sitt första pass under ryttare i ridhuset då jag misstänkte att det skulle vara lättare för honom att fokusera samt springa på framåt då ridbanan blir lite tung nu när det är så torrt och vi inte kan vattna.. Mycket riktigt - han var kanonfin och gick i form i alla gångarter. Kunde till och med göra 20m volter i galopp helt problemfritt :)


Elton och jag på utebanan för några veckor sedan..

Navange fick även han gå i ridhuset, gick bra men idag kände jag verkligen av hans oliksidighet då han har svårt att forma sig till vänster. I höger varv är han hur fin som helst så det blev mest vänster varv för hans del idag.. Helt svettig efteråt - både jag och pålle :)

Sedan hade mamma åkt till Kauoko med Arrobell (det visade sig som pappa trodde att ryggen var sned igen så Kauko fick "knacka till" den) Pappa var iväg och skodde, Fia hade åkt för att fixa med bokföring - kvar var jag och en väldans massa pållar att hinna ta in innan mina lektioner :S Fick lite hjälp av Ida & Elin Friberg samt Ebba O.. Startade med lektion för Emma på Sixten som fick träna på LB:1 inför finalen i div 3 på lördag.

Ebba såg som vanligt halvt förskräckt ut då jag säger någon "ny" häst hon ska rida. Idage blev det Ture och jag tror inte att hon ångrar att hon gick med på det för det gick verkligen superbra!!! Fina Ture :)


Jag & Ture vid hemmatävling tidigare i år..

Idag hann jag äntligen till banken också, varit på väg i flera veckor men är ju iprincip aldrig hemma innan de stänger - 18'00 men idag hann jag precis!!

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0