Rida...rida..

Publicerat: 2016-10-12 Kl: 22:56:14 | I kategori: Allmänt

Denna veckan har det blivit mycket ridning. Så just nu känner man sig lite mör i kroppen. Men det är ju väldigt roligt jobb jag har. Det har blivit  5 hästar varje dag.
Om man ska göra skillnad så behöver man rida varje skolhäst ett antal dagar i sträck. Mackan har ju fått en hel del ridning och igår blev det dessutom en genomgång av vår duktiga equiterapeut Monika Ledin så idag var det töm körning som gällde samt vila från lektions arbetet.
Idag på eftermiddagen så hann jag med två ponnyer började med Killy som var första passet för mig - en väldigt fin ponny som är rejäl och viktbärande som även passar till vuxna. Får bli ett pass till imorgon.
Det var så kul att rida ponny så jag red även Siri. Vilken pärla det är. Hon går ju aldrig med på mina lektioner längre då vi har så många större hästar samt att hon är så bra till de mindre barnen.
Trots det var hon superfin. Perfekt i formen och en väldigt fin känsla i handen.
Har slagits av detta tidigare att när hästarna går med de mindre ryttarna som är mer orutinerade så blir det faktiskt mindre "att rida igenom" de inverkar ju inte på samma sätt då dessa elever inte har kommit dit att rida hästarna mellan hand och skänkel ännu.
Siri får en super stjärna idag i "min bok". En sådan häst skulle man ha med massa gång och strax över 160 cm skulle passa mig och min kropp perfekt.
Just nu händer det en hel del på vår gård då vi dels håller på att renovera "bastun" som vi kallar lilla stugan. Ska även gjuta för en till spolplats utanför vårt stall. Dessutom är vi tvungna att fixa vår vattenförsörjning då vi haft väldigt dåligt tryck. Igår fick vi ta upp all slang ur borrhålet för att spola rent och då gick slangen så nu är det helt ny samt att vi ska får skaffa en ny pump och reningsverk.
Detta ska nu vara ovanmark intill lilla stugan.
En bra dag på jobbet helt enkelt!
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0