Ny vecka och nya tag.....

Publicerat: 2016-10-24 Kl: 22:55:28 | I kategori: Allmänt

Helgen var ju framgångsrik för MRK:s div II lag i dressyr. Seger sista omgången ganska stor också och total seger av 11 lag. Speciellt med tanke på att det varit svårt att få ihop ett lag och de två första omgångarna så red ju endast 3 ryttare men sista så var laget fulltaligt.
Stort grattis alla ryttare och hästar/ponnyer som bidragit!
 
Kul att vi har haft flera av våra fina lektionshästar med Boss, Magic och Mickis.
 
Idag har vi haft teori och clinic dag. Hade tänkt hinna med flera hästar att rida men de jag red tog sin lilla tid. Började med min egen och hann sedan med mina fina favoriter Uranos och Helios före lunch.
Det är ju ändå så att de har en alldeles speciell plats i mitt hjärta.
Egna uppfödningar som man sett sedan de föddes. De sista avkommorna vi fött upp efter vår egna hingst Troll 660. De har följts åt genom alla år förutom de åren Helios var såld.
Inte bara bröder utan Uranos är ju även morbror till Helios då Helios mamma Elektra hade samma mamma som Uranos dvs Trischa.
 
Efter insläpp så blev det varsitt pass på Elton och Aztor.
 
Ikväll så var ämnet dressyr och Anna red Magic två olika program. Så fin häst!!!!
Vi avslutade sedan i cafeterian och gick igenom syftet med dressyr och vad domaren tittar på. I TR så finns faktiskt allt beskrivet väldigt bra. Ämnet är ju väldigt stort så vi fokuserade på gångarter och skillnaderna på mellanskritt, ökad skritt etc i alla gångarter.
Vanligtvis så är ju ridskolelever mest vana vid ordet arbetstrav och ej medvetna om skillnaden på det och ökad steglängd, mellantrav, ökad trav och samlad trav.
Det är ju även en utmaning att prata om ämnet då det var ganska många med vilket jag är väldigt glad över och det betyder då att det är olika åldrar och många olika nivåer på förkunskap.
 
Så ett tips: Läs TR delen dressyr så finns förutom detta även alla rörelser beskrivna.
Lätt att hitta på Ridsportsförbundets hemsida sök tävling och sedan TR.
Ann
Än en gång stort GRATTIS!
Madde/Mickis, Christina/Dobbie, Ange/Tequila, Anna /Magic
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0