Bra söndag!

Publicerat: 2016-01-24 Kl: 20:42:46 | I kategori: Allmänt

Ett litet minus är att det nu blivit plusgrader :( detta betyder styltor på hästarna och såsmåningom slaskigt om det håller i sig..
 
Började dygnet med att sova i 12h (!) tydligen mkt välbehövligt med förskylningen jag dragit på mig.. Tvärdäckade i sängen före halv nio igår kväll och vaknade inte fören samma tid på morgonen idag. 
Snabb frukost och vidare till stallet! Mockning och ställa hästar på Horse-Traninern, Rangun och Uranos. Ett gäng tjejer som hjälp till vid höstens "Äventyrsläger" kom vid 11 och vi hjälptes då åt att mocka åt de hästar som de skulle få rida och sedan hämtade vi in dem och förderedde dem på uteritt i snön :) 
Uteritten gick bra sånär som på några pigga ponnys (de gamla rävarna blir ju alltid "värst") hehe.. Lite pip och några tårar så var vi vidare, sedan hoppade en åt sidan för en gren över stigen och då blev det en mjuk landning i snön för ryttaren. Det gick bra och hon var snart uppe igen så fortsatte vi vår tur - Tårta? Mycket disskusoner kring det där med "avramlingstårta" sista tiden då skolinspektionen ansåg det förfärligt när någon klagade/anmälde det på en gymnasieskola i landet (om jag minns rätt) 
Så det får man tydligen inte ha? Själv tycker jag det är högst frivilligt, vissa bakar/köper andra gör det inte, men det är ett bra sätt att tänka på något annat/byta ämne om någon trillar av. Ofta blir man ju lite rädd vilket är helt normalt och förståeligt. Dessutom är det ett väldigt bra sätt att göra något annat än att bara rida ihop i sin ridgrupp och lära känna varandra bättre - GEMENSKAP över en bit tårta!
 
Blev en väldligt liten bild men ja en tårta - från ridläger 2011 :)
 
Väl tillbaka väntade lite mer mockning, Bad Boy på skritten och så privatlektion för Ebba på Seamie. Tänk vad åren går, känns inte som det var så länge sedan Ebba red sitt första pass för mig. För det var i januari eller möjligtvis februari för hmm hon blev 18 i höstas och kan hon ha varit 12 eller 13år då? Så typ 5-6år?!
Då hade hon redan ridit på ridskolan ett tag, vet inte hur länge, och så skulle det satsas lite mer så privatlektioner har avlöst varandra och i vissa perioder väldigt intensivt med upp till 3 pass/vecka. Något som såklart givit stora resultat - Ebba är en och har under många år varit en väldigt duktig elev och utvecklats till en skicklig ryttare.
Tyvärr (i mina ögon tyvärr eftersom jag mer än gärna åkt iväg på stora ponnytvävlingar) har det inte blivit så mycket tävlande men de starter hon hunnit göra under åren har oftast resulterat i fina resultat och alla måste ju faktiskt inte ha målet att bli bäst tävlingsbanan :)
Bäst att leta i bildarkivet! Titta vad jag hittade en bild från då det hela började - Ebba & Karaat och det verkar som att det togs den 5/8-2010! 
Här med Gordon på tävling - jag var med och coachade :) 11/8-2011
 
Idag lurade jag henne till och med att hoppa några skutt som avslutning - i dressyrsadel! Ebba är inget stort fan av hinder men jag har envist jobbat på det och att det är så viktigt med en bred ridutbildning. Hoppningen är oerhört viktigt även för ett dressyrekipage, sedan måste man inte hoppa höga hinder men på gymnastik-nivå. 
Innan "hoppningen" tränades övergångar - neverendingstory - enkla byten och så började vi introducera ryggning. Seamie är en ganska speciell ponny då han lätt blir spänd och rädd för det som sker runtikring. 
Vi började med att träna halter och sedan stod jag bredvid, höll lite i innertygeln och hade en dressyrpisk som jag kunde toucha på hans framben med samtidigt som ryttaren gav siglarerna för att gå bakåt. Han förstod snabbt och gjord ett par steg - massor med beröm och så gjorde vi om ett par gånger med mig bredvid innan Ebba provade på egen hand. Fortfarande bara några steg - det är viktigt att hästen hela tiden ska behålla sin bjudning FRAMÅT. 
 
Har på sen eftermiddagen hunnit spendera några timmar hos min fantastiska farmor, hinner troligtvis inte dit något mer innan det blir semester nästa söndag. 
 
Avslutar med en bild på Elton och Ebba som här följde med mig som hästskötare för några år sedan :)
 
Kram Madde 
 
 
Kommentarer
Postat av: Ebba

Jag tror jag var 12 år så det blir 6- årsjubileum och första lektionen på Gent. Om jag inte minns fel hade vi "lindträning" där med Karaat! :) och så finaste Gordon!!
Det är du som är supertränaren :)

2016-01-25 @ 16:03:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0