Nu blir det ett långt inlägg!

Publicerat: 2016-08-06 Kl: 09:19:29 | I kategori: Allmänt

Som plåster på såren för dåligt uppdaterande såhär i ridlägertider så blir det nu ett extra långt med mycket bilder ifrån senaste veckorna :)
 
Jag får rapporter om att det går som en dans med Rangun vilket känns såå obeskrivligt skönt och bra i hjärtat - blev ju ingen resa ner till honom i samband med flytten då han drog av en sko efter bara några dagar hos sin nya matte. Igår fick jag en filmsnutt när de är ute och galopperar på en äng <3 Han ser väldigt nöjd ut med tillvaron!
Kul med fb där man ser vad man gjort denna dagen tidigare år (förutsatt att jag postat ngt förstås) Självklart är det mesta hästrelaterat och på dagens datum fanns bland annat detta från2 011 & 2013
 
Tre ridläger har vi avklarat på 12 dagar utan uppehåll = bra jobbat familjen! Vi har även haft lite hjälp av några av våra "stalltjejer" och Anna har jobbat några timmar denna vecka. Alla elever verkar väldigt nöjda och glada efter sina dagar hos oss och såklart lite trötta med en del träningsvärk - det sistnämnda gäller nog främst de vuxna deltagarna vi haft. Hehe..
 
Vuxenkursen vi hade förra helgen fre-sön var mycket uppskattad och flera har redan "paxat" platser till nästa års upplaga - vi lär få utöka!
 
Mille har jobbat på ordentligt sista två veckorna - har gått varje dag sedan förra måndagen så idag har han helvila vilket är välförtjänt. Mamma hjälpte oss ett dressyrpass igår på morgonen :) Hästar är inte skapta för att stå på box eller lufsa runt i hage så att rida 12 dagar i rad tycker jag är helt okej MEN man måste såklart anpassa ridpassen. Hade jag trimmat dressyr 12 dagar i sträck hade han både varit helförbannad och säkerligen haft ont både här och där nu. Vi har varvat dressyrpassen med korta konditionspass på vallen, uteritter, jogging på banan, studshoppning. Jag använder även Pharma Lighten så mycket jag hinner för att hjälpa till att sträka och förebygga skador på riskzoner. Vår Equiterapeut har visat var hon tycker jag ska fokusera på att använda "PL". Han står även med kylskydd och vibb "ICEVIBE" efter alla dressyrpass och de flesta andra pass beroende på hur hårt han ansträngts. Skritten används såklart även den flitigt för uppvärmning och nedvarvning - den är utan tveckan vår bästa investering på senare år!!
 
 
 
Sähär härligt hade valackflocken när vi kom och väckte dem för ridlger i början på veckan - snacka om stor och fin flock! Världens bästa arbetskamrater och fantastiska ridskolehästar <3 #sverigesbästaridskola 
 
Den här bilden är så fin på veckans ridlägerelev som matchade håret med Jake - här är vi påväg från hagen på morgonen.
 
Lyckades få till den här söta bilden på en av mina favoriter (hur många kan man ha?) i veckan - sötaste Boss! 
 
 
Såhär kan den se ut på en ridlägeravslutning - denna bild är ifrån förra veckans "Familjeläger" och deras avslutningskadrilj :)
 
Fredagsmys med våra fina fölston och deras fantastiskt fina föl igår kväll - det var dags för hagbyte så jag och Fia hade skogspromenad med våra ston vilket gick kanon och deras fölisar följde oss så fint på stigen. Blev tyvärr ingen bra bild på Samoas men han ser ändå väldigt raggig ut nu när han tappar fölpälsen, Thaleias son är snyggare trotts att han också tappar päls. Jag hoppas innerligt att han blir skimmel (vet inte alls hur man ser det såhär tidigt) men just nu ser de ut att få nästintill samma färg båda killarna. Hermes var ju verkligen brunbrun när han föddes och nu är det nästan svart päls som kommer under.. 
 
Vi har äntligen kommit igång med renoveringen av "Bastun", ett litet hus på gården som en gång i tiden var just en bastu - därav namnet. Jossan bodde även här tidigare. Nu blir det helrenovering delux och det dök upp en del spännande saker när vi rev innertaket i köket :P Här ska sedan bli badrum när det är klart!
 
I förrgår var denna snygging på besök i vårt lilla stall - i klon har han ett byte i from av en gråsparv. Efter att han flugit ut igen var det lugnt och skönt rätt länge då småfåglarna drog i ett nafs!
 
Jag har i veckan beställt hem mer foder och därmed även påfyllning av hästprodukter ifrån Mühldrofer så nästa vecka kan ni komma och fylla på era egna lager igen! Vårt är rätt tomt nu som ni ser.. 
Hästprodukter som finns är: Schampo, Glansspray, Flugspary, Insektsstift (funkar som en deo och är väldigt populärt) hovfett, kylgelé, arnika och så har vi burkar med elektrolyter - väldigt bra till hästarna nu i värmen. 
Foder vi har på lager är: 5-Korn, Struktur Equichamp, Luzerne, Höcobs, Risekli & Scottish Mash. Andra sorter tar vi hem på beställning men då fodret tillverkas efter beställning i Tyskland för att hålla så hög kvalié som möjligt gör vi bara beställningar när vi kommit upp i 40st säckar. Samoa som är svårfödd har vi även beställt hem några fler säckar "mammafoder" Stutengold och så beställde jag en säck fölfoder vi ska testa också. 
 
Sånhär lyx fick kursarna på vuxenlägret - paj med handskalade räckor! Det blev även paj med kantareller ifrån skogarna kring oss!
 
Det är många och stora renoveringsplaner på gång framöver.. I sommar målar vi bland annat om våra friggebodar som ni ser är det i stort behov - det är ca en halv kvar som ska målas röd så jag har sprungit emellan hela veckan så fort jag fått en 10-15min ledigt och dragit på färg! Fönster och karmar ska såklart målas vita sedan också - lite mer pilligt jobb.. Vi vill även renovera dessa invändigt och isolera dem så de blir mer användabara året runt men just nu är det en bit ner på "to do-list"
 
Igår var en innehållsrik dag - de flesta dagar är rätt omväxlande i arbetsuppgifter - det blir sällan monotont :P
 
Såg till att ridhuset blev nyharvat till ridlägeravslutningen!
 
Nu får det vara allt för detta inlägg!
 
Trevlig helg!
 
Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0