Oj trampade visst på en öm tå...

Publicerat: 2015-11-11 Kl: 23:27:48 | I kategori: Allmänt

Kul med kommentarer inte så ofta det kommer. Mitt inlägg angående logistik handlade inte om att klanka ner på andra yrken eller utbildningar.
Jag har ju blivit rätt gammal har jag insett till slut....man har ju hunnit med att arbeta med hästar i väldigt många år. När jag växte upp fanns det inga hästutbildningar alls efter grundskolan vad jag vet inte heller några utbildningar i logistik....
Det närmsta jag kunde hitta vad jordbrukslinjen och där läste man häst i hela 2 timmar!!! av hela utbildningen. Idag finns det hur mycket olika val som helst.
Vill tillägga att det jag skrev handlade om en person för många år sedan då jag förvånat förstod att det fanns utbildningar för detta.
Tänk om det funnits det utbud som finns i dag när man själv gick i skolan.
Hästyrket är väldigt svårt att läsa sig till - det krävs otroligt mycket praktisk träning. Men även teoretiska kunskaper förstås. Jag lär mig något nytt varje dag fortfarande. Kommer att fortsätta göra detta.
Av hästarna, veterinärer, tränare och andra hästmänniskor inom yrket osv.
Ingen dag är den andra lik och även om vi försöker att planera våra veckor så att logistiken ska flyta så alltid inträffar något som gör att man måste prioritera om.
 
Vill tillägga att min lantbruksutbildning har jag haft mycket stor nytta av i mitt nuvarande arbete på väldigt många sätt och jag vill nog kalla mig hästbonde. Man fick lära sig köra traktor-plöja-harva-så-pressa hö, men även att sköta alla maskiner dvs meka, hugga i skogen, sköta grisar, kossor, svetsa, elektriska installationer, bygga vet att vi gjorde takstolar då vi byggde en lada för halmen på Öknaskolan.
Mycket av dessa saker får man ju inte ens göra idag. Väldiga restrektioner på att använda en motorsåg.
Jag jobbade ett tag som traktor förare på en del olika gårdar.
Men vill tillägga att jag inte kommer i närheten av vad Jocke kan åstadkomma han är super experten vet att båda mina bröder ser väldigt mycket upp till honom trots att de har väldigt många studie år. Bosse är doktor i ekonomi o Mats tror jag i botten är typ el ingenjör och sköter avancerad teknologi inom mobila nätet.
Jocke har lärt sig allt i livets hårda skola och fixar verkligen allt, den som många ringer till om det är problem med något. Han fick senast idag ett telefon samtal om byggnation på annan gård.
 
Mycket av det vi kan försöker vi dela med oss till alla praktikanter vi får hit. Just nu har vi två 15 åriga grabbar som aldrig hållit på med hästar. Snacka om att jag blev snopen när den ena ringde om praktik plats. Cyklar hit gör de dessutom. Idag har de fått prova att rida. De är super ambitiösa och lär sig fort. Dessa två killar kommer att bli duktiga på vad de än väljer för yrke i framtiden.  Flera praktikanter är på ingång.....
Jag ångrar inte en dag mitt val av yrke har världens bästa jobb. Det som kunde vara bättre är ju arbetstiden man lägger men jag har ju roligt!
God natt
Ann
bild på mina bröder på vår fantastiska resa i våras
Utsikt från vårt boende..
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0