Utöver en bra veterinär

Publicerat: 2015-03-05 Kl: 22:51:18 | I kategori: Allmänt

så behöver man en bra sadel utprovare. Tack för att vi har Jimmy Inserte/Sadeldoktorn som alltid ställer upp och kommer o kollar våra sadlar.
Han var ju på plats i tisdags och kollade av sadlarna till våra tävlingshästar samt några av lektionshästarna. Fixar ju till dem på plats också.
Känns tryggt då hästar ändras och även sadlarna då en del används mer än andra. Provade ut en ny dressyr sadel till Aztor (en vi redan hade) då hans inte är så skön. En mycket gammal Keiffer som man sitter som i ett skruv städ.
Fast det finns en o annan ryttare som trots det gillar den. Smaken är som baken........
Fick även tillbaks en hoppsadel som Jimmy tagit med sig hem för omstoppning.
Maddes o min sadel fylldes i lite fram och Pebblan fick en ny.
 
Även lite tråkigheter under dagen då jag pratade med ridskolechefen i Strängnäs där de tyvärr fått ta bort en av sina lektionshästar som haft kvarka som drabbats av anasarka vilket kort är en överkänslighet mot kvarka bakterie som drabbar 1 av 10.000 insjuknade hästar som fått kvarka. Alltså mycket ovanligt.
Lider med dem då de nu haft kvarka i ca 3 mån. Som tur är har de inte haft någon ny insjuknad häst på länge men de har ett drygt jobb framför sig när hela anläggningen ska decinficeras både ridhus och stall.
Det som är mest otäckt med smitt spridning är att okunniga människor kan sprida smittan vidare. Man kanske klappar någon häst i en hage och sedan åker man någon annan stans och klappar ytterligare en häst tex.
Kvarka är ju en kontakt smitta och man kan föra vidare med kläder, skor och kropp.
Fick reda på i dag att ett stall i Taxinge drabbats av kvarka men det har jag inte hunnit kontrollera ännu utan hörsägen.
Det är ju en anmälningspliktig sjukdom och det går att gå in på travets (STC) hemsida för att läsa vilka stall som är drabbade. Man kan även gå via ridsportsförbundets hemsida och länka vidare.

Imorgon är det dags för pay and jump på ridskolan
Ann
Kommentarer
Postat av: Monica

Det stämmer Ann, den 19/1 konstaterades kvarka på en gård i Taxinge.

2015-03-06 @ 08:57:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0