Vilken helg..

Publicerat: 2015-01-25 Kl: 22:32:12 | I kategori: Allmänt

Hemma igen efter intensiva dagar på Nova Hotell i Knivsta.
Till att börja med så har vi ätit fantastisk mat. Skulle kunna tänka mig att åka dit och bara bo och äta. Sällan man får så bra mat på restaurang. Nu var det andra gången jag var där och som sist gudomligt god mat. Två rätters luncher och tre rätters middag.
Roligt att träffa andra tränare och utbyta ideer och tankar. Som vanligt stora diskussioner om hur vi förbättrar grundridningen och kvaliten på våra ryttare.
Dessutom fantastiska förläsningar. Gårdagens australiensare Andrew var mycket bra. Kände igen mycket från träningen med John Ricketts. Men det var tufft för allt var på engelska så hjärnan var ju ganska slut efteråt.
Tar ju lång tid att återge en hel helg så det får bli en kort resume.
Í dag så började vi 8.00 med första föreläsningen som Andreas Claeson höll i -Ledarskapets psykologi. Andreas jobbar på Bosön och jobbar med KBT. Mycket intressant var det.
Vi hade idag även en föreläsare som var läkare och ämnet var hur vi tränar barn och ungdomar med olika funktionshinder som ADHD autism och liknande. Mycket intressant ämne men förläsaren var kanske inte lika fängslande så ett tag undrade jag om jag hade ADHD då jag efter dessa dagar hade svårt att sitta still. Man är ju inte van vid att sitta i två dagar och lyssna. Hann rita många figurer mm. Samt prova ett antal olika sittställningar.
Det är inte lätt när man är van att ständigt vara i rörelse......
Men full av inspiration blir man allt.
Härligt när man får bekräftelse på att det är ett viktigt jobb vi har där fokus måste vara på att det ej blir på hästarnas bekostnad. Idag finns det ju organisationer som arbetar stenhårt på att ifrågasätta om vi ska få använda hästar för att tävla tex.
Så vi måste verkligen se till att vår sport är en ren sport där vi månar om hästen och att vi kan visa att våra hästar har det bra.
Frågeställningar som kom upp:
Hur ser vi till att utbilda våra elever även i allt annat som hantering och skötsel av våra kära hästar?
Att ryttare ej går upp för tidigt i klasserna?
Vikten av god grundridning
Hästen måste få vara häst (Vi fick se en film på Peder Fredricssons häst Sibon i en stor gräshage där han rullar sig i leran och bockar och far runt när han kom hem efter de stora tävlingarna i Friends)
Begränsning av hur många starter man får göra tex under ett år och på varje meeting. Hästar måste få återhämta sig
Men även mycket annat, högt i tak är det och ett minnesvärt anförande av förbundskaptenen i fälttävlan om hur som även är veterinär. 
Det får räcka för idag imorgon har vi hoppträning för Erik har bytt dag då han ska på kurs i veckan.
Godnatt
Ann 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0