Somliga dagar är bättre än andra!

Publicerat: 2015-02-02 Kl: 22:49:27 | I kategori: Allmänt

Idag har varit en bra dag. Även om jag inte hunnit med allt jag tänkt mig (gör jag aldrig) så har jag hunnit mycket. Samt haft så bra hästpass på alla fronter.
Började med Rocco som ju vilat i helgen tänkte börja att lösgaloppera honom om han var o rastad. Men den fantastiska hästen valde att jobba runt mig lös- häftig känsla att kunna flytta i sidled sätta i gång i galopp stanna mm. Avslutade med töm körning och han var så fin.
Töm körde även Melete då hon blir spänd nere vid ingången och om vi ska tävla här hemma så gäller det ju att kunna rida över allt.
Red sedan Helios och vilken upplevelse! Många år sedan sist han är så fin vilken galopp han har för att inte prata om traven. Han blev taggad och missförstod mig någon gång och trodde han skulle öka traven härlig häst. Jag red ju hans mamma Elektra och det var ju en så rörlig häst med fantastisk trav. Hon var efter hingsten Epson som vi hade här på station ett år och jag red även honom det var en mycket fin hingst.
Efter lunch red jag ett dressyrpass på Demeter och hon var så fin nu kan vi rida galoppslutor med byte på medel linjen så som är i MSVA:1 tänk vad allt helt plötsligt fallit på plats. Nästa häst var Magic och det var ett tag sedan jag red eftersom det är Madde som mest rider honom. Han var också riktigt fin.
Vad som slog mig efter mina ridpass att alla de hästar jag jobbat (utan Rocco) har Troll i sig och alla har hans fantastiska galopp.
Demeter/Melete som är helsystrar och Helios har samma mormor Helios pappa är Troll och Demeter morfar är Troll och Magics farfar är Troll.
Kan ju säga att om jag hade ett fint dressyr sto (som inte har Troll i sig) så skulle det betäckas med Bergåkras Amaranth som är efter Ampere-Troll.
Fast det vågar jag väl knappt skriva då blir väl Madde och Sofia tokiga. Tur att Madde inte är hemma. Jocke läser ju inte bloggen så där behöver jag ju inte vara orolig!
 
Har även hunnit med privatlektion innan lunch och det ekipaget skötte sig strålande så kul när elever och hästar utvecklas.
Ikväll har jag också haft bra lektioner. Min första barn grupp som milt sagt haft svårt att trava alla samtidigt och rida lätt i takt. Travade idag varv på varv och red lätt super bra! Ridning är svårt och när bitarna faller på plats så blir det så lätt.
Mina vuxen grupper skötte sig också strålande. Så med andra ord en bra dag på jobbet!
Ann
Troll 660 e: Falstaff-Idealist-Drabant- Navarro
Trolla som också var efter Troll

Troll med ingen mindre än Jens Fredricson på ryggen detta är många år sedan på en hingst visning i Enköping. Jens red honom två år i rad där åt oss. Detta var på framridningen. Har en gammal videofilm som jag ska leta upp någon dag.
God natt
Ann
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0