Intensiva dagar -dåligt med tid att blogga

Publicerat: 2015-02-06 Kl: 22:19:45 | I kategori: Allmänt

Ja då är två dagars dressyrträning för Sara Magnusson Losteria över. Fick en hel del bar tips framförallt med min sits.
Tyvärr så visade det sig att min fina stjärna till fux Demeter är skadad så jag fick i all hast byta häst igår.
Det fick bli del ädla springaren Helios som jag då ridit två gånger innan. Saras kommentar första dagen var att honom kan jag ta med mig hem.......
Idag var han magiskt fin. Så i helgen får han vila.
Jag har ridit sjukt många hästar denna veckan och kroppen mår så där kan jag säga. Men det positiva är att jag kanske inte behöver gömma mig i vassen. Fast o andra sidan så finns det ju ingen vass i Thailand. Mangroveträsk har jag där emot sett fast där skulle ju inte jag våga gömma mig.
Ett stort tack till vår fantastiska veterinär Tove Forslund som ställde diagnos och hittade felet på min häst väl så snabbt.
Hoppade i tisdags och hon var så konstig huvet rätt upp och fick panik i övningarna. Vi hoppade ju på serpentinbågar och det var väldigt svårt i vänster varv. Jag kände själv i munnen att hon kändes vass så eftersom Tove skulle komma hit så bokade jag in tandkoll då tidigare haft problem med munnen.
Mycket riktigt så var hon vass men vi tog ut och longerade henne och hon hade svårare med vänster galoppen. Tove kände igenom henne och hittade direkt felet hon var mycket öm på insidan av vänster lår väldigt högt upp och har sträckt sig i en muskel.
Hon var inte ojämn i longeringen utan det märktes bara i galoppen.
Jag masser henne med aloe vera liniment och känner verkligen skillnaden på muskulaturen hård och mycket öm. Så det blir skritt för henne samt massage och metacam. På fredag så kommer Monika Ledin hit så det passar ju bra.
Så mitt problem blir nu vilka hästar som ska med till Segersta nästa vecka. Antingen blir det Rocco och Melete eller så får Rangun följa med så får Mads rida. Han var ju smått lyrisk förra veckan över Rangun.
Nu gäller det att få sin skönhets sömn imorgon är det stort party- Sörmlands Ridsportsgala i Flen. Då jag är med och arrangerar så blir jag upphämtad redan 12 imorgon och har lektioner till halv 12 så det blir ett tufft schema.
God natt
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0