Löshoppning

Publicerat: 2014-09-26 Kl: 22:30:15 | I kategori: Allmänt

Hu vilken dag..
Tur jag lyckades få till hjälp med att fixa största delen av mockningen - Tack Johanna!! Guld värt :)
 
Jag hade en lektion på morgonen, varannan fredag har vi en grupp på morgonen man kan boka upp sig på en månad i taget. !
 Dressyr på utebanan - gäller att utnyttja vår stora fina bana innan kylan sätter stopp för det. Medan jag hade lektion byggde Fia löshoppningsbana i ridhuset och sedan körde vi igång med ett gäng hästar, alla gick väldigt bra. Vi måste se till att löshoppa oftare men blir ju inte lika kontirnueligt när man inte har så mycket riktigt unga unghästar tyvärr.
De vi hoppade var:
W-T - kanonfin och kan absolut bli en trevlig ponny även på tävlingsbanorna!
Siri - hopptösen var heltaggad och hoppade såklart sjukt bra men lite väl snabbt.
Demeter - okomplicerad och välhoppande
Hera - supertaggad idag (vädret kanske?) skuttade och sprätte med benen!
Aztor - coolare än vi trott men kanske blev omvänt? Han var iaf väl lugn och vi fick jobba en del för att få igång honom.
Kirre - dagens sötis (som vanligt!) Ur-busig - synd vi inte filmade hela för han bar runt på en sockerbit med munnen smet mellan stöden och sargen och när vi ställde en sockerbit där så lyckades han även hoppa över den - alltså fortfarande mellan stöd och sarg!! Sedan hoppade han kanon!
Calima - har blivit så snygg och mer mogen i kroppen, kanonfin när jag red igår också. Hoppade men väldigt fin teknik och egen motor.
Rocco - vi sparade vilden till sist. Han var galet taggad och jag är faktiskt lite förvånad över hur sjukt bra underlaget höll för alla hästarna, det är ibland lite halt men ingen häst var ens i närheten av att halka trotts bus och halv-rally! Rocco har ju väldigt fin teknik i hoppningen men blev såklart väl snabb så vi fick lägga galoppbommar mellan hinderna vilket fungerade väldigt bra. Nästa gång kör vi samma med Sir.
 
Hade ju tänkt rida dressyr på Mille men tiden räcker inte till allt ;/ Han fick iaf gå på skritten medans vi fixade vårt och utestallet efter lunch. Insläpp av alla hästar och så en privatlektion innan färd till Strängnäs och dagens sista lektion.
 
Nu väntar domarkurs på Strömsholm hela helgen!
 
 
Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0