Älskar värmen........

Publicerat: 2014-10-28 Kl: 22:52:51 | I kategori: Allmänt

Inga långkalsonger idag - toppen. Men det har varit en tuff dag inte mycket vila. Började med två dressyrpass på bästa systrarna Demeter o Melete. Det blev lite korta pass eftersom det är träning på Segersta imorgon em.
Sedan var det dags för träning med John Ricketts. Man är mentalt slut efteråt så mycket att ta in och lyssna och se hur han arbetar med Rocco.
Har många tankar som snurrar i huvet och inser att vi rid människor hoppar över hanteringen på marken. Hans system går ju ut på att få hästen bli mjuk och avspänd och kunna kontrollera flyktbeteendet. Jag inser att om man lägger ett antal månader på unghästen i hantering på marken så vinner man mycket tid längre fram. Det kommer ju ta lång tid att träna Rocco men är övertygad över att till våren så är det en "ny" häst. Som både kommer vara modig och insett att det är bekvämare att slappna av än att fly eller stänga av.
Han är redan mycket bättre men det handlar ju om att jag måste lära mig systemet och bli snabb både med linor rep och att läsa av Rocco.
Han är mycket metodisk vi höll på i nästan tre timmar men då pratar han ju mycket med mig och tillverkade också en grimma som jag ska kunna använda för att töm köra. Kan ju säga att mitt sätt att töm köra går ut på att träna hästens kropp medans hans går ut på att träna "hjärnan".
Svårt att beskriva i bloggen då han pratar engelska hela tiden så man har alla ord på "fel" språk i sitt eget huvud.
 
Jag är sjukt sugen på att ha en unghäst att jobba med. Som John säger att det tar ju längre tid att träna om en häst som Rocco än att ha en helt oinriden häst.
Spännande är det i alla fall. Kul med nya utmaningar. Mycket känner jag igen från tidigare träningar som vi hade på 90 talet då en annan amerikan kom hit ganska ofta John Moore heter han. Han hade både clinics samt att andra kom hit med sina hästar för att få hjälp.
 
Så det händer en hel del på ridskolan.
Ann
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0