Tacka vet jag hjälm!

Publicerat: 2014-06-16 Kl: 23:09:12 | I kategori: Allmänt

Igår hade jag  en trist avramling på en ute ritt. Vi hade ridit nästan hela passet och skulle ta en sista galopp på en äng. När enligt de som red sist något smällde till antagligen något vilt och Uranos kastade sig åt sidan och ryttaren åkte av.
 
En riktig smäll där hon slog i bakhuvudet och hjälmen sprack! Vill inte ens tänka på vad som kunde hänt med en dålig eller ingen hjälm. Tänk att det fortfarande finns de som rider utan hjälm!
Allt slutade väl tills slut, även om det var en lång väntan på ambulansen. Tog nästan 1 tim (fanns ingen i Strängnäs) så det var ju tur att det inte var ett hjärtstopp tex.
Vår egen favoritdoktor Carina hade hunnit lämna ridskolan och redan hunnit tillbaks till Strängnäs typiskt.
 
Där satt jag o hon låg bland myggor o knott vi hade naturligtvis fått back up med filtar etc men man hann tänka en del under den tiden. 1 tim är lång tid dessutom var det ju inte så lätt terräng för ambulansen att ta sig fram i.
Som tur var så var det "bara" en kraftig hjärnskakning och ryttaren fick komma hem redan samma natt. Den enda fördelen med fallolyckor på häst så går det fort på akuten i Eskilstuna vilket fallet ej är annars.....
Det är mycket viktigt att inte nonchalera skallskador.
 
Så dagen idag kändes lite avslagen till att börja med tills jag pratat med ryttarinnan som var vid gott mod trots allt.
 
Har hunnit rida bästa helsyskonen Melete o Demeter på utebanan. Demeter var duktig i galoppombytena så får vi traggla på lite närmsta tiden så sitter de nog snart. Hon blir dock lite het så spöt la jag åt sidan annars är det bra att ha just vid byteshjälpen men på Demeter har det negativ effekt.
Melete hade ju vilat i 3 dagar så hon var lite spänd och "på" i början men blev superfin. Dag två brukar man starta där man slutade dagen innan. Så fin galopp hon har man blir alldeles lycklig!
Hann även med Elton som var mycket fin planen är nog att han ej ska någon sommarvila utan tränas då han stod hela hösten och behöver stärkas upp så han får nog gå hemmavid med Magic som också behöver tränas.
Mina elever har varit så duktiga idag tonåringarna har utvecklats enormt. Men naturligtvis även de vuxna min sista grupp som ej ridit så länge hoppade bana med bravur!
 
Imorgon är det dags för hoppträning för Erik Jippi!
Ann
Melete som åring!
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0